26.4.2014

Kevätpiha

Peipponen ja västäräkki on nyt nähty tälle keväälle, ei puutu kun pääskyset! Niitä odotellessa kuvasin vähän keväistä pihaa, kyllä sieltä jotain taas nousee.
Kuinkahan mones kevät tämä on, kun ajattelen syksyllä laittavani krookuksia lisää! Nämä kun ovat täysin varjossa ja aloittavat kukintaansa vasta nyt. Ja joka kevät huomaan, ettei niitä krookuksia tullut taaskaan syksyllä laitettua :/
Aina yhtä tervetulleita pikku mättäitä!

Narsissit, laukat ja tulppaanit ovat vasta tässä vaiheessa. 
Tämä pitkä lumeton kausi saa helposti ajattelemaan kevään olevan jo pitemmälläkin. Ollaan tosiaan vasta huhtikuun lopussa, mutta jotenkin sitä ajattelee kalenterin olevan liki kuukauden edellä.

Alppikärhössä ainakin on jo elämää kovasti, mutta sehän kukkiikin aikaisin.
Haravointi on edelleen kesken! Minä en pysty haravoida kuin hyvin vähän kerrallaan selän takia ja keskityn silloinkin lähinnä kukkapenkkien siistimiseen lehdistä. Siipalle jää koko ison pihan haravointi ja hän tekee sitä aina ehtiessään ja viitsiessään. Olis niin paljon kaikkea tekemistä, ettei tiedä taas mistä päästä alottas.
KASVIHUONEKAUSI on avattu!
Orvokinkräntyt sai muuttaa sinne pois muiden taimien tieltä sisätiloista. Saa nähdä mitä näistäkin tulee, mutta kyllä ne pikkuhiljaa ovat vahvistuneet ja lykkäävät uusia lehtiä.
Otin riskin ja kuskasin osan Maurinmalvoista kasvariin! Tilanahtauttakin ja kokeillaan nyt. 
Ovat tuolla kasvarin sisällä vielä pienoiskasvarissa ja muovihuppu päällä yöt. Hyvin ovat menneet, taidan kuskata lisää taimia sinne lähiaikoina.
Maurinmalvoja on pitäny siirtää jo kahesti isompiin purkkeihin, kun kasvavat pituutta ja alkavat rötköttää. Nuo valkoiset purkit on puolen litran jugurttipurkkeja ja just passeleita.
Jokin luonnonmansikka on talvehtinut kasvarissa, samoin ruohosipuli.
Kuten myös syksyllä ottamani patjarikon pistokkaat, tässä näkyy jo nuppu!
Fairy-ruusun jäi talvehtimaan ihan oman onnensa nojaan. Sentään jotain vihertävää pilkottaa juurelta, ehkäpä leikkaamalla saadaan eloa!
Kaunis viikonloppu, nauttikaa siitä!

5 kommenttia:

 1. Muutamat kasvit ei selvinneet lumettomasta talvesta, ja jouluruusujen kukinta on tosi huono.
  Arvaa kuka rehki taas ittesä kumaraan ja kipeeks:)?? Millohan sitä oppis.
  Siulla on tosi hyvän näköset taimet kasvamassa.

  VastaaPoista
 2. Aika samoissa mitoissa meillä kasvit! Itsekin jotenkin odotan koko ajan, että kevät olisi jo pidemmällä! Lunta kun ei ole ollut enää ikuisuuksiin. Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Ihan samaa aattelin lauantaina pihatöihin ryhtyessä: ei tiedä, mistä aloittaisi, kun on niin paljon tekemistä. Mutta vähin erin tosiaan, ettei kovin kipeydy. Hyvällä alulla on sun kasvit jo :)

  VastaaPoista
 4. Alkaa olemaan tilanahtautta meikäläisenkin taimilla,kun kasvuvauhti on niin kovaa. Toivottavasti säät hiukan nyt lämpenisivät,että uskaltaisi siirtää ne ulkoilemaan.

  VastaaPoista
 5. Ihana kevät on taas täällä. =)

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...