26.8.2015

Kesäkukat vauhdissa

No johan ne kesäkukatkin pääsivät vauhtiin. Kyllä oli touko-kesäkuussa niin epätoivoista räpellystä niiden kanssa :(  Vaikka kuinka koetin lohdutella itseäni, että kyllä ne elokuussa kukkii, niin ei paljoa lohduttanut.
Leijonankita
Kerrottua petuniaa


Petuniat viihtyvät hyvin keittiön ikkunalla parvekelaatikoissa, jonne sade ei pääse niin pynttäämään. Ihmeen hyvin kukkivat, vaikka ovat talon varjoisimmalla puolella.
Lobelia
Tulppaanikukkainen pelargonia, voitin tämän Pelargoniataivas-blogin arvonnasta keväällä. Mukana tuli muitakin pistokkaita, jotka kaikki lähtivät hyvin kasvuun ja tekevät kovasti nuppuja. Odotan mielenkiinnolla niiden kukkimista.

Viime kesänä siemenestä kasvattamani pelargoniat talvehtivat yllättävän helposti ja nyt alkavat kukkia. Näissä on älyttömän pitkät kukkavarret, lannotankohan mä liikaa? Ovat aurinkoisimmalla paikalla, joten valonpuutetta eivät kärsi.


Miinanköynnös

Jänönhäntä koristeheinä
Kirjosalvia on kukkinut jo ainakin kuukauden
Tässäpä joitakin kesäkukkia teillekin näytille. Mukavia uusia tuttavuuksia oli kirjosalvia, joka kukkii kauan. Miinanköynnöskin on aika jännä,erikoisen väriset kukat. Odotan vielä punavaulan ehtivän kukkia.... Seuraavalla kerralla luvassa mm. liljoja. 
Mukaavaa loppuviikkoa sinulle :)


24 kommenttia:

  1. Upeasti kukkivat siun kesäkukat, tuo kirjosalvia on ihanan värinen.
    Mukavaa elokuun loppua siulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos. Kyllä ne nyt kukkivat, kun pääsivät alkuun. Äsken sateli vähän vettäkin, ollutkin pitkään ihan poutaa.

      Poista
  2. Vanha kunnon leijonankita, hauskan näköinen tuo Jänönhäntä! Sinulla on paljon kaiken"sorttisia" kukkia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leijonankidat kuuluvat melkeinpä joka kesä siemenistä kasvatettavien kesäkukkien valikoimiin. Tänä vuonna oli uutena kerrotut.

      Poista
  3. Nämähän ovat kauniita! Varsinkin tulppaanipelakka. Hyvää on kannattanut odottaa. Samahan se kävi mullaki, nyt kukivat. Vaisusti kukkivat kesällä.

    VastaaPoista
  4. Upeasti kukkivat sinun kukkasi! Ja hyvin olet onnistunut pelargonioitten kanssa. Salvia on tosi kauniin värinen kukka. Mukavaa elokuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulikki. Harmittaa kun nuo pelargoniat aloittaa niin myöhään. Minkähän taikatempun niitten kans tekis keväällä, että sais kukinnan aikaisemmaksi.

      Poista
  5. Hienosti kukkivat sinun kukkasi. kirjosalvia on kaunis :)

    VastaaPoista
  6. Hianosti kukkii! Tua kirijosalavia vei erikoosempana munki huamion.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pitäis vaan rohkeammin kokeilla uusia tuttavuuksia.

      Poista
  7. Hienosti vielä kukkivat:)

    VastaaPoista
  8. Anonyymi8/27/2015

    Kaunista loppukesän väritykitystä!

    VastaaPoista
  9. kauniita! Kirjosalvia on minulle ihan uusi tuttavuus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sussi, paljosta olisin äänyt paitsi jos en olis sitä kylväny ja kasvattanut.

      Poista
  10. Hienosti kukkii! Kirjosalvia on siitäkin kiva, että siementää kasvupaikalleen ja ehtii hyvin kukkia sitten näistä omista siementaimistaan. Näin ainakin minulla on käynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kurjenkello. Tuopa oli mukava kuulla! Toivotaan että ens kesänä kukkii samoilla paikoilla. Ajattelin silti kylvää, jos noita siemeniä jäi ja täytyy kerätä noista kunhan nyt lopettavat kukkimisensa.

      Poista
  11. Missä kaunein kukka Nappi? Kiva tuo miinaköynnös ja ihana jänönhäntä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu, missä lie ollut pahuuden teossa tassut mullassa ;) Miinanköynnös on ihan kiva ja suunnittelin jo sille ens kesäksi paikkaa. Kerran aikaisemmin kokeilin, en muista ehtikö kukkia.

      Poista
  12. Lohduttaa vähän kun sielläkin kukkii nuo pelakuut vasta nyt, kun oon aatellu että mulla ovat myöhässä :) Mut se onkin tään kesän syy....

    VastaaPoista
  13. Tutustuin tänään tuohon kirjosalviaan ja tulin tänne blogiisi katselemaan siitä kuvia.

    VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!