16.4.2016

Anopin peruja

Hei kaikille pitkästä aikaa!
Tässä on välissä ehditty sairastella flunssakuumeet ja mahataudit, mutta nyt olo tuntuu hyvälle ja mielikin virkeytyy, kun katselee ulos. Tähän koneelle alkaa ihan just paistaa ilta-aurinko, joutuuko kohta kääntää kaihtimia kiinni?

Muiden blogit ovat pullollaan ihanista messukuvista ja tapahtumista tai kevätkukista ja muusta mukavasta, mutta meikäläinen se onkin "erilainen nuori". En ole käynyt messuilla eikä meidän pihalla näy vielä piipan piippaa. Ei ole siis mitään näytettävää sillä saralla, mutta katsellaan kuitenkin kukkia vähän toisesta vinkkelistä.

Sain valita anopin jäämistöstä, mitä halusin. Minua viehättivät nämä kauniit kahvikupit, joita oli valitettavasti jäljellä vain kolme paria. On siis niin minun värit, kuin vaan olla voi. Kupit ovat puolalaista alkuperää ja nimeltään ilmeisesti Walbrzych.

 Arabian vanhat kermakko ja sokerikko saivat myös meiltä uuden kodin.

Näihin ihastuin pelkästään värin ja ja mallin vuoksi. Yllätyin, että ovatkin Arabian tuotantoa. Sarja löytyy nimellä EB. Kuviointi tehty ilmeisesti puhallusmenetelmällä. En ole tosiaan mikään asiantuntija, koetin vain googlailla tietoja näitä. Tuonne kun eksyy netin syövereihin, niin saa huuli pyöreänä tutkailla Arabian tuotantoa aikojen kuluessa. Aika suolasilla hinnoilla myydään nyt vanhoja astioita.
 Näissä näkyy hiusmurtumia ja muita kulumia, mutta ei haittaa, kauniita ovat minun silmiini ja saivat kunniapaikan keittiön hyllyltä.

Tämmösia kukkasia tällä kertaa. Haravat ovat tainneet liikkua jo monella pihalla? Meilläkin on hiukan aloitettu pihasiivoilua, mutta sade sotki hommat, joten siivoiltiin sitten sisällä ja laitettiin talvikamppeita pois.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

35 kommenttia:

  1. Eipä meilläkään vielä runsasta kukkasatoa näe, sinivuokot ja ekat krookukset vasta availee nuppujaan.
    Pihalla olin kyllä tänäänkin koko päivän,miten sitä puuhaa riittääkin!
    Kauniita astioita olet saanut! Ihanat nuo keramiikkapurkit, niitä ei näe kovin usein myynnissäkään. Kivat muistot anopistasi keittiön hyllyllä!

    VastaaPoista
  2. Ihania astioita! Tuollaiset ruusukupit oli äidillänikin aikanaan, hänen jäämistöään raivailtaessa niitä ei kuitenkaan ollut enää kuin yhden teevadin verran.
    Lumet ovat kyllä sulaneet muulta pihalta mutta pohjoispuolen räystäsalusilla on vielä jäiset penkat. Sinivuokot kukkivat seinustalla, muu kasvu on vielä aika pientä. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, Ievastiina. Pohjoispuolella vielä ohut kaistale lunta, katolta tulleet lumethan ne siinä tönöttää viimeisenä joka kevät.

      Poista
  3. Kauniita astioita. Noiden katseluun ei taatusti kyllästy ja aiheetkin astioissa ovat ihanan kesäiset.
    Mukavaa viikonloppua Sinulle.

    VastaaPoista
  4. Kaunis astiasto. Hyvää viikonloppua:)

    VastaaPoista
  5. Anopillasi oli ihania aarteita, ihania kaikki, vallankin tuo riini ja nekka! Pihalla tosiaan aika nyt kuluu mutta kovat yöpakkaset hidastavat kevään etenemistä!

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuorempana en niin osannut niitä katsoa sillä silmällä, mutta nyt on asia toinen.

      Poista
  6. Oletpa saanut kaunit astiat! Meillä vielä lunta piha puolillaan... Aurinkoista päivänjatkoa;)

    VastaaPoista
  7. Mukava kuulla, että olet tervehtynyt. Kukkasi ovat ihania ja niin paljon arvokkaampia aarteita, kuin kirppiksillä löytyneet. Hienoa, että osaat vaalia sukunne perintöä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ruusumekko. Tokihan ne suvussa pidetään, eikä lasketa maailmalle ;)

      Poista
  8. Aivan ihania astioita. Suvun perinnöt ovat niin arvokkaita. - Älä huoli, kun postailet muista asioista kuin kukista. Minulla on ihan sama juttu kun en ole käynyt messuilla eikä puutarhassa ole vielä mitään kuvattavaa. - Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli. Joo pakko välillä keksiä ihan muuta, kuin pihaan liittyvää.

      Poista
  9. Kauniita astioita!
    Sama juttu täällä, on keksittävä muutakin kuvattavaa, kun oikeastaan puolet vuodesta on sellaista, ettei ulkona kuki mitään. :)
    Kaunista sunnuntaita!

    VastaaPoista
  10. Kauniit astiat sait, minäkin rakastan vanhoja kahvikuppeja! Arabian vanhojen astioiden hinnat ovat ihan kohtuuttomia kyllä, tuntuu ettei niissä ole enää tolkkua. Olen varma, että pian teilläkin kukkii siellä. Siihen asti voimme nauttia näistä ihanista kuppikukkasista :) Hyvä kun olet parantunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. On joillakin tuotteilla tosiaan kovat hinnat. Kai ne sitten ovat hintansa väärtejä.

      Poista
  11. Kukka-astiat ovat puutarhaihmiselle ikikukkien maailma ja kun vielä löytää mieluisat värit ja muodot, siitä riittää iloa. Mukavaa sunnuntaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Minä en osaa nauttia mistään sinisestä, paitsi pihalla juuri ja juuri ja sekin mielellään lilaan vivahtavana.

      Poista
  12. Äiteellä on tua keskimmääne astiasto. Taitaa färit olla pikkuusen toiset, tai sitte muistan väärin. Ei meilläkää viälä montaa kukkaa pihalla oo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita kukkakuvioisiakin on olemassa vaikka kuinka montaa eri sorttia. Aina vähän kukat ja kuviot vaihtuu.

      Poista
  13. todella kauniita astioita!

    VastaaPoista
  14. Kauniita kukkia kauniissa astioissa!
    Näitä voi aina tarpeen tulleen ihailla.

    VastaaPoista
  15. Kauniita astioita, eritoten tuo A:n kermakko ja sokerikko on mieleeni. Olen keräillyt jonkin verran Arabian astioita, ostanut silloin kun muutamalla eurolla saanut kirpparilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Gitta. Joskus tekee hyviä löytöjä kirppiksiltä. Kaikki eivät osaa hinnoitella tuotteitaan kovalla kädellä, silloin voi löytää kivaa pienelläkin rahalla.

      Poista
  16. Voi miten sulokkaita juttuja olet poiminut hyllyillesi! Nuo keltaiset ruusukupit olen jossakin nähnyt, mutta ei ole itsellä. Ruusumuorin kahvilaan ihmiset joskus tuovat yksittäisiä ruusukuppeja vähän kuin näytille ja niitä onkin yläorsi täynnä. Hyvää kevättä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leila. Oi kun ihanaa, kun asiakkaat tuovat kuppeja sinulle sinne ;)

      Poista
  17. Voi miten sulokkaita juttuja olet poiminut hyllyillesi! Nuo keltaiset ruusukupit olen jossakin nähnyt, mutta ei ole itsellä. Ruusumuorin kahvilaan ihmiset joskus tuovat yksittäisiä ruusukuppeja vähän kuin näytille ja niitä onkin yläorsi täynnä. Hyvää kevättä!!

    VastaaPoista
  18. Hienot kupit, luulisin että mulla on noita joitankin pareja kans kaapissa. Pitäiskin tarkistaa josko ovat ihan samaa sarjaa. Maailma on pieni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin ovat. Täytyy joku ihana kesäpäivä kahvitella noista kupeista ja nauttia vaan olostaan.

      Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!