6.1.2019

ORVOKKI, Pantsy

Pitkää talvea helpottamaan :)

Keräsin yhteen vuosien varrella kasvattamani ja myös ostamani orvokkien kuvat, ihan vain muistuttamaan miten upeita kukkia ne onkaan, kun tarkastelee vähän lähemmin.

Orvokit ovat kevään tuojia ja yleensä ensimmäisiä kukkasia, joita ostetaan. Orvokit voi kasvattaa myös itse siemenistä, eikä se ole edes kovin vaikeaa.

KELTAISIA
 Vain hienoiset viivat erottavat näitä.

 Valitan joidenkin kuvien laatua, mutta kukka itsessään tärkein. Orvokit yleensä heiluvat sen verran kevättuulessa, ettei tahdo saada kuvattua :D




Orvokkien kasvot ovat niin hienoja. 

Kun ostat siemenpussisekoituksen, et koskaan tiedä mitä sieltä kasvaa :D 
Nämäkin muistaakseni juuri tuollaisesta pussista kasvatettuja.



Osan olen kasvattanut itse siemenistä. Orvokki on aika helppo, täytyy vaan kylvää hyvissä ajoin, että ehtii kevääksi / alkukesäksi kukkaan.

VIOLETIT / LILAT / SINISET






Kun suunnittelin tätä ja tulevia esikasvatettavista kesäkukista kertovia postauksia, oli minulla oikeastaan oma lehmä ojassa ;)  ...
...Jospa näistä kuvista saisi taas uutta intoa kasvatukseen, se kun meinaa lopahtaa. Huomaa, miten kaunista saa aikaan itse kasvattamalla.








Sininen ei kuulu lempiväreihini, mutta onpa niitäkin.

PUNAISET / PUNERTAVAT


Olisikohan tämä siemenpussi ollut  nimeltään Indian red? 




Joko löysit suosikkisi :D




MUUT
Ohoh, ihan valkoinenkin joukossa!


Mikä suhde sinulla on orvokkeihin? Kuuluvatko sinun suosikkeihisi ja kevääseesi?

26 kommenttia:

  1. Oi, kyllä! Nehän ovat ensimmäisiä joita uskaltaa keväällä istuttaa työpaikalle, ihan ruukkuihin. En ole koskaan kylvänyt niitä, vaan aina puutarhoilta ostanut. Mun suosikkivärejä on lilan lisäksi oikein tumman punaiset, melkein mustat sävyt sekä ruosteen oranssit. Niissä on niin monta upeaa värisävyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan juuri tuo kylmänkestävyys on tehnyt niistä niin suosittuja ja ehkä asiaa edesauttaa suuri värivalikoima. Jokaiselle löytyy mieluinen väri.
      Huomaa itselläkin värimieltymysten vaihtuvan vuosien varrella. Viime keväänä oli ensimmäiset nuo pienet hennon vaaleankeltaiset.

      Poista
  2. Kyllä on hyvin vahva suhde! Sinisiä orvokkeja oli myös hääkimpussani kohta 37 v sitten :) Olen ostanut melkein kaikkia noita kuvissasi olevia värejä. Itsestään kylväytymällä ne ovat ilahduttaneen monena keväänä. Olen joskus kylvänytkin, mutta en enää kylvä. Minkä istutan saa parhaiten ostamalla sitten keväällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orvokkimorsian :) En tiedä kasvatanko enää itsekään näitä siemenistä asti, mutta jos jollain on intoa ja tilaa, niin suosittelen.

      Poista
  3. Kauniita ovat. Minun suhteeni orvokkeihin on vähän viilentynyt, kun leviävät hillittömästi kukkapenkeissä. Ovat ihania alussa, mutta sitten kun venyvät...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin mikseivät leviä juurikaan, mutta sitten tajusin niiden kasvavan minulla enimmäkseen amppeleissa tai ruukuissa. Niistä saan helposti napsittua kuihtuneet kukat pois. Ilmankos eivät leviä. Harvemmin olen maahan istuttanut.
      Niiden venyminen ja jotenkin levahtaminen on miinuspuoli.

      Poista
  4. Ihania ihan kaikki. Helppoja kasvattaa myös siemenistä, joten ehdoton kyllä.

    VastaaPoista
  5. Kauniita. Suosikkivärejäni ovat punaiset ja liilat, joko kirjavina tai yksivärisinä. Parasta orvokeissa on kylmänkestävyys. En pidä niiden kuihtuneiden kukkien nyppimisestä enkä siitä, kuinka muuttuvat kesällä jotenkin rähjäisen näköisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo rähjääntyminen onkin ainoa miinuspuoli. Vaikka leikkais alaskin, niin eivät enää kukoista samalla tavalla. Tai sitten olen viivytellyt alasleikkuun kanssa liian kauan...

      Poista
  6. Kevään ehdottomat kukat!

    VastaaPoista
  7. Kyllä orvokit kuuluuvat eherottomasti kevääsehen. Viimmeestänsä äitienpäiväksi niitä tapaan ostaa. Tykkään tällä hetkellä enite pikkukukkaasista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kuuluu :) Välillä ostan isokukkaisia, sitten taas innostun pienikukkaisista, kuten viime keväänä. Saapa nähdä mitä tulevana keväänä ilmestyy..

      Poista
  8. Monenenäköistä orvokkia sinulla on ollut, ihania ovat! Kyllä niitä pitää joka kevät olla, pari kertaa olen itse kasvattanut. Nykyään putkahtelee itsekseen milloin mistäkin, josta sitten siirtelen sopiviin paikkoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan noita näköjään ollut :D Onhan tässä taivallettu tätä puutarhamatkaakin jo hyvä tovi. Digiajalta on vasta kuvia koneella eli minun tapauksessani 2004 kesä taitaa olla eka.

      Poista
  9. Ihania kuvia orvokeista. Kyllä pittää olla orvokit kasvamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla :) Kiva, mitä lajia / väriä kylvit? Vai ymmärsinkö oikein kommentisi?

      Poista
    2. Viimekevväänä kasvatin tarhaorvokki 'Rococco'värisekoitus ja 'Cats Orange'oranssit kukat, molemmat kukkivat hyvin. Varmaan löytyy noista taimia tänäkin kesänä pitkin pihhoo. Vuosittain vaihtelen lajikkeita ja ne kylyväytyy iheksiään. Tällevuuvelle en vielä oo siemeniä ostanu. Pikkukukkaset kiinnostaa!

      Poista
  10. Kyllä, kevään ensimmäisiin!
    Mutta enpä ole vielä koskaan kasvattanut niitä siemenistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten orvokkien kasvattaminen voisi olla seuraava projektisi 😉

      Poista
  11. Orvokit ovat aivan ihania, näissä kuvissasi ja muutenkin! <3
    Minulle primulat ovat rakkaimmat kevätkukat, mutta orvokit jakavat kakkostilan tulppaanien kanssa.
    Pitäisin erityisesti punertavista sävyistä, mutta niitä on saatavilla harvemmin, ja siemenistä kasvatetutkin ovat yleensä violetimpia kuin pussin kuvassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaisia ei tahdo olla. Tuon Indiana Red on ollut eniten oikean punainen tähän asti.

      Poista
  12. Ompa kauniita, ja jos jonkinvärisiä orvokkeja :) !

    Itse tykästyin viime kesänä, kun huomasin muutamaa erilaista luonnonorvokkia pukkaavan sieltä täältä pihapiiriäni. Niin ilahdutti.

    Näyttää kauniilta tämä blogisi kaikkine kukkasineen heti etusivulla. Pistän muistiin, ja tutkiskelen ajan kanssa...

    Mukavaa päivän jatkoa sinulle :) .
    /ripsu

    VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!