24.2.2019

Neilikat, punavaula

Kesäneilikka, pikkuneilikka, ruukkuneilikka, mitä näitä nyt onkaan. Neilikat tykkää lämmöstä ja valosta ja kukkivat pitkään. Ovat vaatimattomia hoidon suhteen, mutta lannoittaa pitää näitäkin, muuten eivät jaksa kukkia.
Neilikoita en ole koskaan kasvattanyt siemenistä, onko näiden siemeniä edes tarjolla missään ??

Näistä pienistä ruukkuneilikoista innostuin heti, kun niitä tuli kauppoihin.



Ostan yleensä aika nuppuisena, muutama kukka auenneena. Näin kukinta on vasta aluillaan ja siitä saa nauttia koko kesän.
 Kasvi oli suuri  ja meni ihan itsekseen tuossa purkissa täyttäen sen. Hintaa oli muistaakseni 7 € eli aika hintava, mutta kukintaan nähden ok. 
 Pienempi kokoinen oli oikein sopiva asetelmaan, sen hinta oli 3€:n tietämissä.


 Onko nämä nyt sitten tavallisia kesäneilikoita? Hinnaltaan kuitenkin edullisempia, mutta kukkivat silti ahkerasti. Ihan kivoja nämäkin ja sopivat maahan tai ruukkuun.


 Punaiset neilikat ovat useamman vuoden takaa.
Viime keväänä rakastuin paikallisen Hankkijan valikoimissa näihin neilikoihin. 

Tuli ostettua tämä ihana kehikkokin, löytyi toisesta kaupasta tosin.

Neilikoita taidan ostaa tänäkin kesänä, on ne niin kestäviä ja pitkään kukkivia.
Rahalle kunnon vastinetta.

Kuuluuko neilikat sinun inhokkeihin vai suosikkeihin?

Punavaulaa kokeilin yhtenä kesänä. Kukat olisivat olleet kauniita, mutta se ei ehtinyt tehdä kuin muutaman kukan. Taisin kylvää liian myöhään.
Ihan hyvän kokoinen siitä ehti kasvaa, mutta missä kukat?



 Kukkien väri oli ihana, minun makuun
Tässä ihmettelenkin, miksen ole kokeillut toistamiseen? Siinäpä se, kaikkia ei pysty kasvattamaan. Loppuu kasvatustilat ja jaksaminen.
Ehkäpä vielä joskus kokeilen. Olen nähnyt kuvia missä koko kasvi on täynnä kukkia, sellaisesta haaveilin......

Onkos näitä kasvanut sinun pihalla koskaan?

25 kommenttia:

  1. Hienoja neilikoita! Oisko ollut toissakesänä kun kokeilin, varmaan noita halvempia ostin. Ehkä en sitten tarpeeksi lannoittanut, eivät mulla noin hienosti kukkineet.
    Jossain olen tuota punavaulaa nähnyt, en muistaakseni ole ostanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie :) Viime kesä oli koettelemus useimmille kasveille. Kannattaa kokeilla uudelleen, kyllä nämä yleensä kukkivat ahkerasti. Mukavaa kevättä sinulle:)

      Poista
  2. Minäkin pidän kovasti noista ruukkuneilikoista. Niitä on niin monenvärisiä ja värit ovat todella kauniita. Minullakin on näitä ollut ja olen ollut tyytyväinen. Punavaula ei ole minulle tuttu. - Mukavaa helmikuun loppua sinulle!

    VastaaPoista
  3. Kesäneilikoita olen ostanut kesäkukkaruukkuihin ja -asetelmiin joinakin kesinä. On ne hiukan haasteellisempia kuin orvokit, mutta tosi kauniita kylläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä sopiikin hyvin toisten seuraan ruukkuihin ym.

      Poista
  4. Täytyy tunnustaa, että kumpikaan ei ole kovin tuttu, punavaula varsinkin on tuntematon ihanuus. Kesäneilikoita tämä postaus innostaa henkkimaan ensi keväänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, no sittenhan oli ihan paikallaan esitellä sekin. Ihanaa että saa jonkun innostumaan :D

      Poista
  5. Kummastakin olen kuullut, mutta tällä kertaa löytyi kasvi, jota ei ole ollut itsellä koskaan kasvamassa. Punavaulan olisin halunnut kaupungissa asuessamme parvekkeelle, mutta en löytänyt taimia enkä siemeniä mistään. Se sitten jäi hankkimatta ja tyydyin keijunmekkoihin. Tuo ensimmäinen neilikka on aika namin näköinen. Toki ovat kauniita kaikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pikkukukkainen on todella söpö ja mahdoton kukkimaan! Punavaula on ehkä sieltä harvinaisempien päästä. Enpäs muista mistä hankin siemenet aikoinaan.

      Poista
  6. Tuo tarhaneilikka ’Pink Kisses’ on mielestäni tosi ihana ( kuten kaikki neilikat) ja kunhan siitä muistaa poistaa kuihtuneet kukat säännöllisesti niin se kukkii pitkälle syksyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Minäkin poistan aina vanhat kukat, tosin se on välillä hankalaa, kun kasvavat pareittain ja toinen on vanha ja toinen uusi. Tulee usein katkaistua vahingossa molemmat. Vois kokeilla leikata alas tai ainakin reippaasti.

      Poista
  7. Mullei oo ollu kumpaakaa tai ohan mulla ollu pari keltaasta, mutta kuivivat purkkihi :( Tuata ensimmäästä oon joskus pitäny jo käres asti, muttei sitte kuitenkaa tullu valituksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai kädessä jo ollut ;) ehkäpä joku kesä se tulee kotiin asti :D

      Poista
  8. Minä en ole oikein neilikoitten ystävä en ainakaan leikkona. Harjaneilikkaa kyllä löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki ei tykkää kaikesta, sehän on selvä. Harjaneilikat(kin) on ihania ja kukkivat runsaasti eivätkä ole kranttuja.

      Poista
  9. Kauniita on neilikat. Harvoin vuan tulloo ostettuu. Tuota purppurapunavauloo on miulla joskus ollu, ei kukkien miärällä hurmannu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaha, ilmeisesti ei kuki sitten itse kasvatettuna niin runsaasti, kuin kuvissa näyttää.

      Poista
  10. Ihan kesäisi kuvia, kesää jo odetetaan todwlla.

    VastaaPoista
  11. Tykkään kyllä neilikoista, mutta harvemmin on ollut kesäkukkina. Vaulan ostin yhtenä kesänä alesta parhaat päivänsä nähneenä, mutta piristyi kun istutin uudestaan ja kukkikin. Olen nyt talvettanut sitä pari talvea ja on nytkin varastossa, saa nähdä selviääkö vielä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että menestyy ja saat kukittaa taas vaulaa. Monet kuulostaa talvettavan erilaisia kesäkukkia, itse en, mutta kun ei ole sitä sopivaa paikkaa. Siitä varmaan kiinni aika monella.

      Poista
  12. Neilikka on kyllä aivan huippu kukka, kestää pitkään ja jaksaa avata hyvin nuppunsa. Ostan usein talvellakin neilikkanipun nuppuisena, saa nauttia viikokaupalla.

    VastaaPoista
  13. punavaula on minulle ihan uusi tuttavuus

    VastaaPoista
  14. Hei herra ja rouva.
    Mikä on projektisi?
    Sinulla on vaikeuksia kehittää tai aloittaa projekti. Sinulla on hyvä aloite, mutta pankki kieltäytyi saamasta lainaa. Vakavat ihmiset, jotka joutuvat lainaamaan rahaa loogisesta syystä, älä viivytä projektisi valmistumista. Ota vastaan nopea ja taattu lainatarjous 72 tunnissa. Älä epäröi ottaa yhteyttä saadaksesi lisätietoja, niin olet täysin tyytyväinen.

    Sähköposti: georges.matvinc@gmail.com
    WhastApp: +33756924191

    VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!