2.7.2020

Ranskanruusut - pienoinen pettymys

Jotenkin sitä odottaa ruusuiltaan kestävää ja komeaa kukintaa. Nyt tämä kuumuus ja kuivuus verottivat ja nopeuttivat kovasti kukintaa pensasruusuilla.

Olen jotenkin pettynyt noihin ranskaruusuihin. Tai paremmin sanottuna omiin valintoihini. En ilmeisesti kuitenkaan tutkinut niiden tietoja tarpeeksi hyvin, ettei vain ollut heräteostos taimistolla!!!

Niiden kukinta on hetkessä ohi, kukka kestää vain päivän. Odotin useamman vuoden Olkkalan ja Iitin Tiltin kukintaa, olivat kuivassa ja puolivarjossa ja muutaman kerran taisi Pepsi jyrätä pensaat alleen ja oksia katkeili.

Olkkala kukki tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Odotin innolla kamera kourassa useampana päivänä. Kukka on pieni ja oli jo kuihtunut seuraavana aamuna.

Nappi mukana tutustumassa:)
Iitin Tiltu taisi kukkia jo viime vuonna parilla kukalla, mutta on niin Kempeleen kaunottaren näköinen etten ilmeisesti erottanut kuvista, kumpaa on. On luonnossa hivenen sinililaan vivahtava.
 Kuvista näkee miten kuivaa on. Meillä on todella kuiva ja kivinen piha. Nämä ruusut sinnittelee oikeastaan oman onnensa nojassa tuossa tienvarressa.

Merveille on näistä näyttäväkukkaisin, joskin sekin oli pettymys juurikin tuon lyhyen kukkimisen takia. Toki hankittu tarkoituksella ja toiveissa ihana lilaan vivahtava kukinta.
 Erikoinen kukan muoto ?!

Onko teillä ranskaruusuja pihoilla ja pidättekö niistä?

27 kommenttia:

 1. Todella kauniita ovat kuitenkin!
  Jospa ne tulevina vuosina kukkisivat runsaammin (kun saavat juurensa syvemmälle) ja pidempään (jos ei sattuisi tällaista pitkää hellejaksoa juuri pahimmoilleen).
  Pidän kaikista ruusuista, mutta minulla ei ole ranskanruusuja. :)
  Ihanaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniitahan ne ovat, minusta tuntuu että kaikki ovat kauniita, omalla tavallaan. Kuiva paikkakin verotti kukintaa. Kiitos samoin sinulle :)

   Poista
 2. Kauniita kukkia, vaikka määrällisesti nyt vähemmän. Helle laittoi pensasruusut kukkimaan vauhdilla ja rankkasade pudotutti terälehdet pois. Minulla on kirjoapteekkarinruusu ja Duchesse de Montebello. Montebellossa on paljon nuppuja, mutta Mundi sen sijaan on vähän huonovointinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkkala kukki vielä ensimmäistä kertaakin, joten pitänee vähän antaa löysiä :D
   Sateet ja osassa paikkaa tulleet raekuurot verottavat kaikkien kukkien kukintaa ja harmistuttavat ihan taatusti.

   Poista
 3. Minulla on kirjoapteekkarinruusu ja nyt uutena Tuscany Superb joka on vielä nupuilla. Kirjoapteekkarin ruusu kukkii minusta kivasti joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpaakaan näistä ei ole, tosin tavis apteekkarinruusu löytyy. Joudun kyllä nyt googlata tuon Tuscanyn...:)

   Poista
  2. Vaan olipa ihana ruusu. Ei menesty täällä varmaankaan, en edes ehtiny tarkistaa tietoja :D

   Poista
 4. Minulla ei ole mitään näistä, voisiko kuivuus vaikuttaa nuorempiin pensaisiin? Onhan se harmillista, jos hartaasti odotettu kukinta jää vähäiseksi, mutta parempaa onnea ensi vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti vaikutti! Vedin vesiletkun tuonne aidan varteen ja kastelin Olkkalaa, kun näin nuppuja. Liian kuiva ja laiha paikka, vaikka en usko näiden yksinkertaisten ruusujen ihan hirveitä lannoitusmääriä kaipaavankaan. Voin olla myös väärässä.

   Poista
 5. Aina ei kukinta ole yhtä runsasta, mutta kauniita ja kauniin värisiä ovat kuitenkin kaikki.
  Huomasin muuten omien pionien kohdalla, että osan kukat olivat jo heti auetessaan jotenkin vanhan näköisiä.
  Mukavaa heinäkuun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähänkin olisi pitäny jo osata varautua, mutta kun sitä on ahne kukille :D
   Hirveellä vauhdilla on kyllä kaikki kukkineet, ei meinaa kameran kanssa pysyä perässä. Kiitos, sitä samaa sinne.

   Poista
 6. Kauniita ovat! Aina ei kukintakaan oo niin runsasta, iloitaan vähemmästäkin. Jospa kukinta ensvuonna korjaantus! Miullakin on tuo Merveille mehtäalalla. Viimesyksynä sen istutin ja ei vielä oo nuppuja näkyvissä. Myöhemmin heräs, kuin tässä varsinaisessa pihassa olevat ruusut. Ois hieno nähä kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian ahneeksi sitä taitaa tulla. Tämä on hyvä muistutus, että luonto antaa ja ottaa. Onko sun Merveille varjossa? Minulla on täydessä auringossa koko päivä. Muistaakseni ei kukkinut ostovuonna, mutta jo seuraavana. Tokihan se riippuu pensaan koosta ostovaiheessa ja millainen kasvuvaihe menossa.

   Poista
 7. Kauniita ovat vaikka lyhytaikaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin täytyy todeta. No, onneksi on noita jotka kukkii pitkään ja myös remontoivat.

   Poista
 8. Kauniita minusta tänävuonna kukkivat aikaisemmin Aurinkoista viikonloppua.🌞❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on kukkinut tänä vuonna ennätysvauhtia. Mitä jää loppukesälle ja alkusyksylle?

   Poista
 9. Minulla on vain perinneruusupensaita, mutta nekin kukkivat hätäisen nopeasti, tosin runsaasti. Mustialan ruusu vielä kukkii ja sinnittelee sadekuurojen lomassa. Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kesää leimaa kukinnan nopeus ja yllävää kyllä, aika runsaskin kukinta. Minette on kukkinut yllättävän hyvin, vaikka on satanut ja se tuoksu :)

   Poista
 10. Kauniit kuvat kauniista kukkasista <3

  VastaaPoista
 11. Mun merveille ei oo vielä kukkinu, nupulla vasta. Mut tosiaan sen kukinta ei kestä kauaa. Jos haluat pitkään kukkivan ruusun nii osta Ilo:a. Sehän jatkaa kukkimista syksyyn asti harvakseltaan, eikä leviä ongelmaksi asti. Onkohan tuo mun yks mysteeriruusu tuota iitin tiltua, kovasti näyttää kukka samanlaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo on ollut haaveissa jo useamman vuoden eli tullenee vielä tähän pihaan :D
   Samoiten tykkään kovasti Teresan ruususta (Terese Bugnet) ja sen sisaresta, Louise Bugnetista. Varsinkin Teresa kukkii pitkään ja yksittäinen kukka kestää avaumisesta lakastumiseen useita päiviä.

   Poista
 12. Ruusut ovat ihania!!! Olen istuttanut pihaan parisenkymmentä ruusupensasta - ja tappanut täsmälleen yhtä monta... Ei menesty ruusut tämän eukon hoivissa paahteisessa ja savisessa pihapiirissä (suurin vika taitaa kuitenkin olla siinä eukossa...).
  Ruusuja käyn ihailemassa Arboretumissa ja hautuumailla, ja joskus toki jonkun pihassakin, jos/kun pääsee visiteeraamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompas harmi! Varmaan joutuisi vähän muokata maata sopivammaksi. Mikään kasvi harvemmin viihtyy juuret kylmässä savessa, ainakaan talven yli. Onneksi ruusuja ja muita kasveja löytyy livenä ja vielä enemmän täällä netin ihmeellisessä maailmassa. Kiva kun poikkesit :)

   Poista
 13. Merveille löytyy ja tykkäään, on niin eksoottisen värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Muistan miten melkein hihkuin, kun luin tästä ekaa kertaa. Vihdoinkin lilaan vivahtava ruusu, joka menestyy näillä leveyksillä :)

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!