29.8.2022

KOSMOS rakkautta

 Ai apua miten miten kesä on livahtanut käsistä, mennään jo elokuun loppua!!

Olen ollut saamaton blogin ja vähän kaiken suhteen ... Olen kyllä käynyt kurkkimassa teidän blogeja, aina en edes kommentoinut. Toisaalta täälläkin oli välillä aika hiljaista. Onneksi muutamat innokkaat ovat jaksaneet postailla :)

Mutta asiaan. Olen tainnut ennenkin postata KOSMOKSISTA mutta en voi itselleni mitään. Kattokaa nyt näitä namunaamoja😍







Mä olen ihan hullaantunut näihin

Mikä parasta, nämä ovat äärettömän helppoja kasvattaa vaikka isossa ruukussa. Multaa astiaan, kylvät siemenet ja peität kevyesti. Vettä perään ja sitten odotellaan. 

Itselle kävi taas vanhanaikaisesti eli valitsin jälleen liian pienen ruukun ja kun se oli vielä muovinen ja siksi kevyt, jouduin onkia sitä muutaman kerran terassin edessä olevasta penkisstä. Lopulta sidoin sen narulla pylvääseen.
Kastella sai pahimpina hellepäiviä kolmestikin päivässä.  Kosmoksethan ei tarvitse lannoitetta yhtä paljon kuin muut kesäkukat. Pelkkä vesikin riittää välillä. Olen tainnut lorauttaa "jauhevettä" liiankin usein kun varret on venyneet taas suhteettoman pitkiksi.


No niin, nyt on molemmat linssiluteet saaneet esitellä kukkia ja minä saan sanoa että kaiken olen kasvattanut siemenistä itse 😊

Ihanaa elokuun loppua sinulle!




14 kommenttia:

  1. Ihania kosmoksia olet kasvattanut! 😍 Miten ihastuttavia värejä. Ne ovat myös hyvin kuvauksellisia kukkia, tässäkin postauksessa näkyy, kuinka eri valossa niistä tulee esiin erilaisia, kiehtovia tunnelmia.
    En ole pitkään aikaan kasvattanut kosmoksia siemenestä - se onnistui viimeksi ihan hyvin, mutta kukkiminen alkoi hieman turhan myöhään.
    Kuulaita syyspäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautin kyllä näistä kovasti ja värit ovat huippukauniita ja nuo kuviot, miten erilaisia voi tulla! Ainoa miinuspuoli näissä onkin että kukkivat aikaisintaan heinäkuun lopusta alkaen ja tahtoo viimeiset nuput paleltua tai jäädä aukeamatta.

      Poista
  2. Kiitos näistä kuvista. Kosmoskukat ovat niin ihania ja jaan tunteen itsekasvatetun taimen mielihyvästä. En yhtään ihmettele, että jouduit sitomaan, kasvaahan kosmoksista yllättävän suuret ja korkeat, mutta näppärästi kävi homma pylväisiin.
    Ihan käsittämätöntä, että ollaan melkein syyskuussa. Aika menee niin nopeasti. Haikeaa on luopua kesästä, vaikka näinhän vuoden kierto menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihania! Nyt on ruukku pysynyt pystyssä, kun sidoin kiinni :) Syyskuun myötä alkoivat viileät ilmat ja täällä on ollut selvä pakkanen, näkee kasveista ja maa ollut aamulla hivenen kuurassa. Kesä on muisto vaan..

      Poista
  3. Namunaamoja nuo ovat, kuten sanoitkin. Varsinkin ensimmäisen kuvan kosmoksen väri on hieno. Tänä kesänä ruukkuun kylvämäni kosmokset kärsivät ihan liikaa kuivuudesta. Koitin kastella niitä ahkerasti, mutta ehtivät kuitenkin kuivua. Ehkä kylvin ruukkuun myös liikaa siemeniä. Korkeaksi kasvavia kasveja ei kannata muoviruukkuun kylvää/istuttaa. Ei edes isoon ruukkuun. Muutama kesä sitten itsekin nostelin alituiseen tuulen kumoon kaatamia muoviruukkuja.
    Saamattomuutta on liikkeellä. Tai olkoon vaikka puutarhaväsymystä. Välillä se tulee ja menee, välillä jää pitkäksi aikaa viipyilemään, kuten itselläni tänä kesänä.
    Kaipa on myönnettävä, että syksyyn siirrytään. Toivottavasti saamme hienoja värejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niissä upeita värejä, ihana seurata mitä uusia avautui. Toivottavasti ehtii kaikki nuput aueta, tuossa terassilla ei pakkanen vielä palelluttanut. Kyllä se paras terä on kadonnut puutarhahommista syksyn myötä ja niin saa ollakin. Kunhan jaksaisi siivoilla enimpiä kukkavarsia pois, olisi keväällä helpompaa. Osan on pakkanen jo nuuduttanut.

      Poista
  4. Ne on kyllä ihania!
    Täytynee kylvää ensi kesänä ruukkuun ja pitää sitä vaikkapa jonkin aikaa kasvarissa, että ehtisivät meillä kukkimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Kyllä ne ehtii sulla kukkia kun mullakin ehti. Samoilla seuduilla kumminkin ollaan :) Toukokuulla kylvin ruukkuun ja jätin heti ulos.

      Poista
  5. Nättejähän ne ovat. En ole ruukuissa edes kokeillut kasvattaa kosmoksia, kun kasvavat niin hyvin maassakin. Minulla on tuota samaa valkoista, jossa on vaaleanpunaista keskustassa ja terälehtien laidoilla ja lisäksi vähän sitä sun tätä, mitä nyt on sattunut itse edellisvuosilta kylväytymään. Yksi kerrannainenkin juuri aloittelee kukintaa.
    Elokuu ehti vaihtua jo syyskuulle, joten mukavaa syksyn alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kyllä oma lehmä ojassa tuon ruukussa kasvattamisen suhteen. Tuossa terassilla ovat vesipisteen vieressä, ei tarvitse kauas kantaa vettä. Mulla tahtoo penkeissä helpommin unohtua kastella, ainakin taimivaiheessa.

      Poista
  6. Kosmoskukkasi ovat kauniit! Ei oo juohtunu mieleenkään ruukussa kasvattoo, hyvä vinkki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniitahan ne ovat :) Onnistuvat ruukussa mainiosti ja kuka estää kantamasta ruukkua myöhemmin vaikka keskelle kukkapenkkiä, kun muut lakkaa kukkimasta ;) Olen joskus niin tehnytkin.

      Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!