7.4.2013

Huhtikuu saapui

Huhtikuista iltaa kaikille!
Tein päivityksen Kelloköynnös-ja Maurinkiiltomalva-tekstiin ja lisäsin pari kuvaa, samoin Keijunmekkoihin.

Aika menee taimien kanssa touhutessa, ellei muuta, niin ainakin on kasteltava ja mukavahan niitä on seurailla muutenkin ihan päivittäin. 
Aamuisin täytyy tehdä vielä pikakierros ennen töihin lähtöä, vaikka pyrin kastelemaan taimet illalla valmiiksi.

Lupiinit hyvässä alussa. Ajattelin olla kerrankin hyvissä ajoin liikkeellä, myös näiden kanssa;) Tilasin keltaisen ja kermanvalkoisen siemeniä netistä. Odotan todella niiden kukkimista, sillä pidän lupiineista. Myös karmiininpunaista tuli tilattua :)


Isokirjopeippi on ollut yllättävän hidaskasvuista. Vasta nyt auringon ilmestyttyä esiin, on kasvua tapahtunut enemmän ja lehtiin on ilmestynyt kivasti jo tuota väriäkin. Tein uusintakylvön ja nyt seurailen ottaako ne kiinni nämä aikaisin kylvetyt, jotka eivät saaneet lisävaloa koko aikana yhtään.

14 kommenttia:

 1. Ihanasti kasvaa taimesi! Minäkin tykkään lupiinista ja pari vuotta sitten kylvin keltaista, mutta kukka olikin violetti...Tontillamme on levinnyt rikkakasviksi asti tuota violettia lupiinia, niin en olisi tarvinnut sitä lisää:) Olen antanut villiintyneiden lupiinien kasvaa rauhassa, koska ne ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut samaa. Toivon että saisin vaaleita lupineita ja niitä kunnon punaisia! Pidän peukkua ;)

   Poista
 2. Nuo värilliset lupiinit ovatkin kukkiessaan tosi kauniita, harmi vaan ettei niiden siemenistä tule enää samanlaisia.

  VastaaPoista
 3. Niin hyvän näköisiä taimia.♥

  VastaaPoista
 4. Ihania kasvatuksia sinulla! Lupiineja en ole koskaan kasvattanut, yritän vain pitää heidät tuolla tienvarressa poissa pihastamme:D Tosin nuo kirjavathan eivät olekaan niin kovia leviämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät pitäisi olla ja kun katkon heti kukkineet varret pois, niin ei ole levinneet yhtään. Se luonnonkanta leviää ilmeisesti hyvin, ainakin mitä on noita tienvarsia uskominen ;)

   Poista
 5. Hyviä kasvatuksia sinulla. Minulla on Maurinmalva, en tiedä onko se samakukka.maurinkiiltomalva, olisi kivaa tietää.
  Minun blogissani viime kesänä kukki kovassti maurinmalva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on samaa kukkaa. Itsekin välillä sanon Maurinmalvaksi ja toisinaan kiiltomalvaksi.Katsopa tästä aloitussivulta, vasemmalta puolelta ja viides kuva. Siinä on tuota Maurin kiiltomalvaa, mahdotonta kukkimaan!

   Poista
 6. Napakan näköisiä lupiinivauvoja, komeita niistä tulee. Olen kasvattanut moniväristä matalahkoa lupiinia joskus siemenestä, niistä tuli oikein kivoja, jäivät vain sinne edelliseen kotiin.

  Kirjopeippi jumittelee minullakin, on jotenkin tosi hidas kasvamaan. Muistelen, että viime vuonnakin sitä sai odottaa kauan, mutta nyt on oikein ekstrahidasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin ihan että kirjopeippi kasvaa silmissä, mutta kaikkea muuta. Sitä oli minulla joskus 80-luvun lopulla sisällä useita vuosia kunnes kyllästyin. Nyt taas jaksasi innostua tuostakin;)

   Poista
 7. Siellähän on noussut taimia urakalla,niinku minullakii tomaatintaimet jo kasvaneet kummasti,hyvä niin,jotta jospa saisin tomaatteja aikanaan.minulla on Hopeatäpläpeippiä,sain työkaverilta,,.

  VastaaPoista
 8. Hyvät ja terhakat taimenalut.

  VastaaPoista
 9. Heips!
  hienot taimet (ja runsaasti :D ) olet kasvattanut!
  Olen havainnut saman, että viikkoon kahteen ei ole juuri minunkaan taimet kasvaneet..
  Tulossa on ristikkiä, kivikkosuopayrttiä, valkoista ketoneilikkaa.. Nämä kaikki itivät hyvin, mutta ketoneilikka on jumittunut noin 2-3cm korkuiseksi, ristikon jaoin tuppaina väljempiin oloihin, ja sen kasvu tyssäsi siihen. No hengissä on kuitenkin. Kigikkosuopayrtti on nyt noin 5-7 cm, ja en ole vielä uskaltanut jakaa, ettei sekin hikeenny.. Mutta ei sekään oikein kasva.
  Laitoin sitten ruusupapuakin.. Vaaleanpunaista ja punaista.. se kyllä kasvaa.. Itäminen 100% ja noin viikko sitten kylvetty, ja pisimmät huitukkeet 15cm.. Olen luultavasti pulassa niiden kanssa ennen kuin saan ne ulos..
  Laitoin tänään myös herttavuorenkilpiä multaan.. Ulos kylvin tuppaisiin karkkilaatikoihin ja sisälle pariin kennostoon..
  Tilasin kolmen eri kärhön siemeniäkin, ja kokeilen onnistuuko kylmäkäsittely vielä. Ovat olleet nyt mullassa ulkona pari viikkoa. Jätin kyllä puolet siemenistä syksyä varten, että kylvän ne silloin suoraan toivotulle kasvupaikalle.
  Voikohan netin aiemenkauppoihin saada porttikiellon? ;)
  ..mies jo kyseli, että ovathan nämä monivuotisia, että tämä ei ole jokavuotinen ruljanssi.. :D
  on ne monivuotisia paitsi ruusupapu.. Mutta en raaskinut kertoa, että siitä huolimatta tämä saattaa olla jokavuotinen ruljanssi.. :D
  aloitteleva viherpeukalo Peikkoemo

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...