23.9.2015

Haikeutta ilmassa

Kesä on hyvästeltävä, ei auta mikään! Kaiholla muistelee lämpimiä (oliko niitä?) kesäaamuja. Nyt on vaan sateista, sumuista ja vilpoista.

Viimeisiä kukkijoita bongattu pihalta: Kärhö Ville de Lyon on päässyt vasta vauhtiin kukinnassa.

Syyshortensia on oikea sulotar, kukalla kokoa reipas 20 cm. Pitäisköhän siirtää pensas muualle, on liian pimeässä ja ahtaassa paikassa. Ei pääse oikeuksiinsa. Tähän aikaan tuntuu, että noita sais olla pihalla vähän joka paikassa sulostuttamassa :)

Punavaula vai oliko purppurapunavaula. 1-vuotinen kesäköynnös joka tapauksessa. Saa nähdä avaako tuota komeaa nuppuaan. Sitkeästi on kasvanut koko kesän vähän liian pienessä amppelissa. Nyt kun alkais kukkimaan, niin ilmat loppuu :(
Kerrottu leijonankita on aika suloinen, vai mitä tuumaat? Muutama taimi kasvoi ihan kunnolla, vaikka siemenkasvatus meinas mennä pipariksi näidenkin kohdalla.
Karpaattienkello on ollut suosikkien listalla jo kauan. Nyt se on menestynyt hyvin, kun löysin sille mieluisan kasvupaikan. Tämänkin olen vissiin kasvattanut itse siemenistä. Meinaa mennä sekaisin näistä kasvatuksista ;)
Maksaruohot keräävät jatkuvasti pörriäisiä. Täytyy heidänkin ahertaa niin kauan kuin jotain on tarjolla.
Keijunmekossa on jo aika komeat siemenpallukat. Noista riittää siemeniä monelle vuodelle, joten kukinta on taattu tuleviksi vuosiksi. Pallukat kestää kasvaa noin isoiksi oikeastaan koko kesän, joten nämäkin on peräisin ensimmäisistä kukista alkukesästä.

Mukavaa syksyistä viikon jatkoa kaikille!!! Huomenna onkin jo torstai ja sitte on perjantai ja alkaa viikonloppu. Äkkiä se viikko aina livahtaa töissä, mutta viikonloppu vasta meneekin kuin siivillä.


13 kommenttia:

 1. Onpa upeita kukkia ja kuvia taas <3 Ja tuo Ville de Lyon se vasta on kaunis, minullakin se on joskus ollut, mutta kadonnut..
  Hyvä kun muistutit noista keijunmekon siemenistä, täytyykin mennä omia kurkkaamaan.. Ihanaa syksyistä viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Oon luullu, että vaan mun Ville olis myähääne, mutta taitaa se monella muullaki olla. Sais vaa olla viälä aurinkoosia päiviä. Heti tuloo vilu, ku on sateesta.

  VastaaPoista
 3. Tuo Ville de Lyon on aivan ihanan värinen!

  VastaaPoista
 4. PAljon on kaunista teillä vielä:)
  Ville de Lyon on yksi ehdottomista lempparikärhöistäni! Mulla on sitä kahdessa paikkaa, aurinkoisemmassa on kukkinut koko kesän ja varjommassa kasvava aloitteli myöhemmin. Molemmat kukkivat vielä ahkerasti.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Voi miten kauniisti " Villesi" kukkii. Todella nätti myös tuo kerrottu leijonankita ja ihan täydellinen väri. Keijunmekko jäi tänä vuonna ostamatta. Pitäisi itsekkin joskus kokeilla tuota siemenistä kasvattamista.
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 6. Näin on, kyllä on haikea olo kun syksy tulee. Onneksi on vielä joitakin kukkivia kukkia, sitten meneekin kauan aikaa ennen kuin kukinnon jälleen näkee puutarhassa. Nautitaan siis näistä viimeisistä syyskuun kukinnoista!

  VastaaPoista
 7. Kaunis kärhö ja muutkin kukkaset:)

  VastaaPoista
 8. Vielä siulla kukat kukoistaa, täällä enää kallionauhukset ja auringonkukat antaa iloa.
  Mutta monta uutta taimea nousee, kaikki siement jotka sain ovat itäneet.

  VastaaPoista
 9. Ai, sinunkin Villesi on innostunut syyskukintaan. Sama täällä meillä. Se on niin upea kärhö, että tässä jo harkitsen toisen samanlaisen harkintaa vähän eri paikkaan.

  VastaaPoista
 10. Kauniit kuvat <3 ihanaa syksyä sinulle :)

  VastaaPoista
 11. Kauniita kuvia! Blogissani on sinulle postia.

  VastaaPoista
 12. Ihanat kuvat, ihana postaus!

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...