15.9.2015

Pelargoneja

Heissuli vei lukijani!
Tänään keskitytäänkin sitten pääosin pelargoneihin. Oikeestaan vasta ihan viime vuosina olen alkanut ymmärtää tämän kasvin päälle. Toki en voi kehuskella että osaisin niitä hoitaa kummosesti, mutta tarkotan, että olen alkanut yleensäkään noteraata koko kasvia. Nyt olen tuumannut, että kyllähän sitä mummulla pitää muutama pelargoni olla ;) Eikö totta?

Katotaanpa ensin niitä joilla on oikein nimikin tiedossa. Kaikki nimelliset olen saanut arpajaisvoittona Pelargonitaivas-blogista keväällä.  

Pandora on kerrassaan ihana, tulppaanikukkainen kaunotar. Nyt täytyy vaan toivoa että menis talven yli.

Ihanat kirjavat lehdet tuovat lisäpisteitä Wilhelmille :)

Pinkki tai fuchia, väri on Kallipefkissä upean voimakas.

Sitten on muutamia siemenestä kasvatettuja pelargoneja, joille ei tietenkään ole nimiä tiedossa. Mutta ei se haittaa, ei vähennä yhtään niiden kauneusarvoa.
Tämän olen ite nimennyt värin mukaan: "tummalohenpunainen".

Tämä on puolestaan "fuksia"

Tämä on yllätys yllätys "hento vaaleanpunainen"

"Vaalea lohenpunainen"

Tämä eroaa vain vähän edellisestä, olisko sitten "vaaleanpunanen" vaiko sittenkin päinvastoin?

Nämä rötköttää kohta pitkin pituuttaan tuossa saunan ikkunalla.

Nimettömät olen onnistunut talvettamaan nyt yhden talven yli. Tarkotuksena on yrittää uusia temppu. Ihan sisätiloissa, huoneenlämmössä sinnittelivät koko talven, kun ei parempaa paikkaa ollut. Annoin vielä kaikkien kukkia niin kauan kuin kukkia piisas, eli tuonne marraskuulle asti. 

Ajattelin etteipä tuo ota jos ei annakaan. Kastelin niukasti mutta kuitenkin "säännöllisesti" etteivät ihan korpuiksi kuivuneet. Kun keväällä alkoivat kasvamaan ja leikkelin pistokkaita. Nämä parvekelaatikossa olevat ovat emoja, joista on saatu useampi tulokas ja ne tekevät nyt kovasti nuppuja. 

Hyvää alkanutta viikkoa sinulle:)
Seuraavalla kerralla taas jotain muuta tiirailtuna 
linssin läpi.

13 kommenttia:

 1. Olipa kiva nähdä näitä. Ihan tuli innostus, että pitäisikö alkaa keräillä. Eniten pidän ensimmäisestä tulppaania muistuttavasta. Talvetuspaikka on ongelma kun ei ole kellaria. Nyt minulla on pari valkoista pelargoniaa siirtymässä kohta eteisen ikkunalle sinnittelemään :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita pelargoneja, oikein komeita olet saanut siemenkasvatuksistakin aikaiseksi, hienoa! Minäkin innostuin pelargoneista oikeastaan vasta tänä vuonna. Niissä on jotain sellaista ihanaa maalaisromantiikkaa ja nostalgiaa. :)

  VastaaPoista
 3. Suloinen Pandora ja kauniita toki ihan jokainen. Talvettaminen on aina kysymysmerkki, jos ei ole kunnollisia talvetustiloja.

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen vasta alkanut ymmärtää näiden päälle ja himoharrastajat tekevät pelargonien hoidostaan lähes tiedettä, on niin paljon hienoja erilaisia lajikkeitakin. No, minä koitan saada vaan ne pysymään hengissä :)
  Pitäsköhän koittaa talvettaa sisällä niitä, positiiviset kokemuksesi houkuttavat niin tekemään! Parempaa paikkaa ei ole tarjota.

  VastaaPoista
 5. Kauniit pelargoniat:)

  VastaaPoista
 6. Pitää mummulla pelargoni olla! ;) Ainakin täällä on ja paljon, mutta ei noin ihania lajikkeita ja värejä kuin siellä. Talvetuksessa paikkaakin tärkeämpää taitaa olla "oikea" kastelu.
  Kiitos ohjeista! Sinun neuvoillasi olen tänä kesänä kasvattanut siemenistä kesäkukkia, jopa lobelia onnistui. :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita. Minäkin kasvatin siemenistä muutamia. Koskaan en ole vielä talvettanut. Ehkä pitäisi yrittää.

  VastaaPoista
 8. Mä en oo saanu viälä pelarkoonipiikkiä, vaikka hianoja nua sunki pelarkoonit on. Joskus on ollu kesäkukkina terassilla, mutten talavettamista ajatellukkaa. Ehkä joku päivä mullaki.

  VastaaPoista
 9. Kauniin värisiä ovat pelakuusi! Minä en saa niitä kukkimaan millään läpi kesän, joitakin on kokeiltu. Yksi rupunen vaaleanpunainen on nytkin yhdessä kesäkukkaistutuksessa, muttei sekään jaksa oikein kukkia.

  VastaaPoista
 10. Tosi kauniita nuo kaikki pelakuut. Toivotaan että niiden talvettaminen onnistuu.

  VastaaPoista
 11. Vasta parina kesänä mullakin on noita ollut. Vähän lisääntyvät joka kesä :) Nyt 13 on ollut. Mut joku on kyllä hapantunut jo. Musta nuo lohen-ja vaaleanpunaiset ovat kaiikein kauneimpia.

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...