10.10.2015

Pelastetut

Ehdinpäs nostaa pelargoniat sisälle ennen pakkasia.  Paitsi se ihana ja erikoinen tulppaanikukkainen unohtu kasvariin ja paleltu sinne. Nyyh!!!  Tässä osa saaliista ;) Värit on ihan kummalliset ja kuvatkin huonoja....
Mutta kukat on suuria, eivät mahdu kämmenelle. Ja minun käsi ei ole sieltä siroimmasta päästä....

Punavaula vai olikos tää nyt purppurapunavaula, ehti nippa nappa kukkia ennen pakkasia.
 Tätä vois kokeilla kasvattaa ens kesänäkin, mutta aikasemmin siemenet multiin.
Koko komeus on nyt olkkarissa ja tekee lisää kukkia. Eihän se kauaa mene pimiässä ja liian lämpimässä, mutta olkoon. Talvehtiskohan tuokin? Pitääköhän kokeilla...

Keijunmekot nostin kans sisälle jatkamaan kukkimista. Talvetan nekin samoin kuin viime vuonna.
Jotenkin kamalan masentavaa kun pakkanen iski kymmenen asteen voimilla ja teki kaikesta selvää kertaheitolla. Pakkaset jatkuvat ja kaikki on menetetty tälle vuodelle. Olisi suonut vielä lämpimän jatkuvan vähän aikaa, kun kaikki myöhään kukkivat olivat vasta päässeet vauhtiin.

Mutta jospa nyt olisi aikaa kaikelle muulle, mitä ei kesällä ennätä tehdä :D  Syyslomakin pukkasi päälle, joten mitähän tässä keksisi, ettei menisi koko aika kotona olemiseen ja puurtamiseen, vaikka tykkäänkin olla kotona. Ja koirat tykkää, kun joku on kotosalla :)
Nappi nauttii olostaan isännän sylikoirana :)

25 kommenttia:

 1. Niin, lämpimän syksyn jälkeen tulikin sitten kunnon pakkanen kertaheitolla. Pelargonien valmistelu talvea varten on täälläkin menossa. Eikö olekin kumma, että tietyn punaisesta pelargoniasta ei valokuva onnistu? Sen punainen on luonnossa paljon kauniimpi kuin kuvissa.
  Keijunmekkosi on aivan ihana. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara, tosi on että monet punaisen sävyt on vaikeita saada vangittua kameraan oikein. Nuokin ovat sellaisia tummia lohenpunaisia. Oikein upea väri minusta, lähes suosikki noista.

   Poista
 2. Kauniisti kukkivat vielä hyvä kun sait pelastettua täälläkin olut yö pakkasia, ihana Nappi. hyvää viikonloppua.:)

  VastaaPoista
 3. Ompas siinä koirulinne ihanan rentona viimeisessä kuvassa<3 Tekee itsekin mieli mennä sohvalle köllöttelemään, kun tuota kuvaa katselee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se välistä sellanen lötkö pötkö, kun sille päälle sattuu ;) Ei muuta kuin soffalle maate Minna :)

   Poista
 4. Mua on ottanu nämä pakkaaset nii viätävästi päähä. Ei oo huvittanu pahemmi kuurakuvia ottaa. Hyvin kukkii sun pelaguut. Harmi että se erikoone unohtuu. Pitääsköhän yrittää keväällä jotaki muitaki siämenestä kasvattaa ku kelloköynnöstä. Tua punavaula on kivan näkööne. Ihanan rento Nappi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin risoo täälläkin :( Kannattaa kokkeilla monenmoista, ei siinä korkialta putua. Pelargoniat on todella helppoja kasvattaa siemenistä, kukkivatkin heti ekana vuonna. Mulla on pelargoneista suurin osa kevään 2014 siemenkasvatuksia :D

   Poista
 5. Pakkasyöt tosiaan veivät kaiken. Ehkä tässä vähitellen pääsee pihan haravoimiseen ja odottelemaan seuraavaa kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, näin kai se on pakko tehä. Siemenpusseja aletaan kohta rapistelemaan ja ajatukset karkaa väkisinkin kevääseen... :)

   Poista
 6. Suloinen nappi! :) Sielläpä on vain pakkanen ottanut jo kunnon otteen. Lupasi leutoa talvea, sitä toivotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuu, onhan Nappi aikas söpöläinen <3 No leudosta mä tykkäisin, mutta en jäisestä!

   Poista
 7. Ihana Nappi! Mulla on pelargoniat vielä kasvarissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanapa ihana, no teillä ei sitten vielä ole ollut kovin kovia pakkasia Satu, kun kasvarissa säilyvät? Vai onko sulla lämmöt päällä?

   Poista
 8. Näin sitä sitten ollaan pakkasissa ilman kukkia ja kukoistusta.
  Onneksi sie sait pelakuut turvaan.
  Nappi on sitten söpö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöläinen kiittää Kosotätiä;) Pakkohan ne pelargoniat oli nostaa sisälle, olis kourassut liikaa, jos olisivat paleltuneet.

   Poista
 9. Niin kerkis viedä kukat. Otin muutaman pelakuun sisään, mutta ei ne sisällä jaksa kukkia, kukat ovat pieniä ja kuihtuneita. Liian pimeää on meillä sisäkukille.
  Hienoa syyslomaa, ainakin tänään oli hyvä ulkoiluilma :)

  VastaaPoista
 10. Lämpimät kelit olisivat tosiaan saaneet vielä jatkua! Pakkanen teki kaikesta selvää vauhdilla. Pelargonisi ovat tosi muhkeita!

  VastaaPoista
 11. Minunkin mielestäni pakkaset alkoivat ihan liian aikaisin... =/

  VastaaPoista
 12. sama juttu meillä, pakkanen tuli tänä vuonna aikaisin.

  VastaaPoista
 13. Meilläkin oli kaikki kukat paleltuneet pihalla, kun tulimme matkalta. Ankean ja surkean näköistä, eikä ruskaakaan ollut paljoa. No, ensi kevään kukkia odotellessa täytyy keksiä sisäpuuhia talven ajalle. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 14. Pakkaset on ollu täälläkin. Muistin sua vaihteeksi haasteella, Tämä on eri kuin se kysymysjutska.

  VastaaPoista
 15. Onneksi sait sentään suurimman osan kaunokaisista pelastettua! :) Onpas Nappi rentoutuneen oloinen tuossa kuvassa. Jos jostain olen kateellinen koirille, niin tuosta kyvystä rentoutua tuosta noin vain, ei ole vaikea homma ollenkaan. :D

  VastaaPoista
 16. IHan samoissa tunnelmissa, olisipa vielä syksy jatkunut ilman pakkasia. Hiukan tulee nyt hoppu syystöiden kanssa (mm. muutamalla omenapuulla puuttuu tukiseipäät ym) jos maa jäätyy. Illat pimenee niin vauhdilla ettei työpäivän jälkeen meinaa enää ehtiä...

  Toisaalta hyvä täälläkin päässä rauhoittua jo sisähommiin...
  Aurinkoisia päiviä, Karolina

  VastaaPoista
 17. Sama täällä pakkaset tuli liian nopeesti ja aikasiin kukkaset olivat parhaimillaan ja viellä toiset olivat nupulla kyllhän tuntuu ikävältä kun jäi niin lyhyeksi Mutta tulehan uusi kesä ihailaan taasen kaunokaisia Iloista loppuviikkoa :)

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...