21.11.2015

Joulukortit askartelemalla

Heipä hei!
Välillä jotain muutakin, kuin kasvilistausta. Tein joulukortteja edellisenä viikonloppuna ja tässä joitakin niistä. Vielä ovat viimeistelyä vailla, toivotukset kirjoittamatta ym. mutta ehdottomasti paremmalla puolella jo ollaan. Hyvin yksinkertaisia malleja vaan, ei näissä saa mennä liikaa aikaa eivätkä saa maksaa liikaa.
Tästä lähdettiin liikkeelle.

Tein koristenauhasta pieniä rusetteja, jotka ompelin kiinni parilla pistolla. Olivat paljon helpompia liimata, kun olivat kasassa ja ompeluun ei mennyt kuin muutama sekunti/rusetti.
 Sydäntarranauhasta oli helppo leikata sydämiä irti, tosi näppärää.
 Innostuin näistä askartelukakkupapereista tosi paljon. Kätevästi tuli näyttävä pohja, jonka päälle  sai koota mieluisen koristeen.
 Liimasin hammastikun avulla vielä pienet tähdet ommeltujen pistojen päälle, nekin jäivät piiloon.
 Edellistalvena -60% alesta ostettuja koristenauhoja raaski leikata surutta koristamaan kortteja. Kannattaa pitää silmät auki joulun jälkeen, saa kaikkea ihanaa tosi edullisesti, kun myyvät loput pois.

Tämmösiä kortteja tuli nyt rustattua. Jos joku sai inspiksen näistä, mallit ovat vapaasti käytettävissä ;)

Uudet jouluverhotkin laitettiin viikolla olohuoneeseen ja tykkään kovasti. Ei ole koskaan ollut tämäntyyppisiä verhoja, mutta kerta se on ensimmäinenkin.
 Tämän viikonlopun kokokohta oli 2- viikkoisen pikkumiehen ensivisiitti mummulaan, joka sujuikin varsin mallikkaasti.

22 kommenttia:

 1. Voi mikä määrä itsetehtyjä, kauniita kortteja. Kauniit ovat myös uudet verhosi ja tuovat lämmitä ja kotoista sykettä olohuoneeseenne.
  Oi, olet saanut jo pienen miehenalun vieraaksesi. Meillä uudet tulokkaat eivät ole vielä vierailleet, mutta me toki olemme käyneet heitä tervehtimässä.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Pikkumiehen vierailu oli niin ihanaa. Onneksi asuvat samalla paikkakunnalla, kuin me, joten vierailut puolin ja toisin onnistuu kätevästi. Myös toiset lapsenlapset asuvat vajaan kymmenen kilometrin päässä. Pääsemme katsomaan milloin haluamme, on mahdottoman etuoikeutettua nähdä heitä kaikkia usein.

  VastaaPoista
 3. Sähän oot teheny monenlaasia korttia. Mulla on tapana teherä yhtä tai kahta mallia per joulu. Pikkuviarahat on nii suloosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu tarkotus tehä nuin montaa sorttia, mutta niitä vaan tuli :-) Kyllä pikkuvieraat on ihania !

   Poista
 4. Tulipa nätit kortit! Söpö pikkuinen..

  VastaaPoista
 5. Anna anteeksi kun ohitan kaikki muut ja ihailen tuota pientä miestä, oi että hän on sulonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) En ensin ajatellut laittaa kuvaa, siksi on vasta lopussa, mutta pakkohan mummun on hehkutta pientäkin :D

   Poista
 6. Vautsi, mikä korttitehdas siellä :) Tietysti tuo pikkuvieras ohittaa kaikki muut tekemiset, hän on varmasti Niin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas kun arvasit ;) Mummu sai pitää sylissä ja lohdutella masuvaivoista kärsivää, kun vanhemmat kaffitteli ja tulihan tuota yksi jos toinenkin pidelleeksi sylissä. Vauvat vaan on kerta kaikkiaan niin suloisia ja tuoksuvat ihanalle ja voi sitä pään nukkaa...

   Poista
 7. Todella kauniita kortteja. Koska annoit luvan, taidan laittaa mallin ensi vuotta varten, sillä tämän joulun kortit on jo askarreltu. Lähetän todella monta joulukorttia, joten yleensä teen vain yhdenlaisia kerrallaan. Mallin täytyy olla kohtalaisen yksinkertainen, jotta niitä jaksaa väsätä toinen toisensa perään. Usein ne yksinkertaisimmat ovat kuitenkin kaikkein kauneimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between ja ole hyvä vaan, saat ottaa mallia. Olen koettanut karsia korttirumbaa, mutta siltikin tulee kymmeniä kortteja laitettua. Osa menee tähän omalle kylälle ja voi pudottaa suoraan postilaatikkoon, ei tarvi ostaa edes postimerkkejä.

   Poista
 8. Olipas mukava postaus. Ihana tuo pikku vauva! Hänestä on mummolle paljon iloa. Kortit ovat kauniita. Minä ajattelin että teetän joulukortit valokuvista tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli :) Valokuvakortit ovat myös ihania, melkein kuin itsetehtyjä nekin ;)
   Saan valtavasti voimaa noista lapsista, ei sitä olis etukäteen arvannut miten suuri henkinen merkitys heillä on.

   Poista
 9. Tyylikkäät kortit, jouluiset verhot ja ihana pikkumies! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara, pikkumies on todella hurmaava pakkaus.

   Poista
 10. Onpa kauniita kortteja, niin söpö pikkumies:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva:) Kortteja oli mukava tehdä ja pikkumies valloittaa jokaisen.

   Poista
 11. Yksinkertaisia kortteja minäkin ajattelin tehdä tänä vuonna. Aivan siis suunnittelu asteella vielä, ei oo saanu aikaseksi. Kohtahan onkin 1. adventti. Onhan siis jo aika jouluverhojen ja muiden. Joulutorttuja jo leivoin ja valoja olen viritellyt. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä se joulu sieltä tulee, se on yksi tupsaus vaan. On hyvä olla hyvissä ajoin liikkeellä. Kiitos samoin, hyvää alkavaa viikkoa.

   Poista
 12. Korttien saajat varmasti arvostavat uurastustasi! Itse kirjoitan ystäville joulukirjeen, jossa kertaan lyhyesti perheeni vuoden tapahtumat.

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...