21.3.2019

Auringonkukat ja kehäkukat

Keltaista, oranssia, punertavaa ja siltä väliltä.. Siitä on tämän kertainen postaus tehty! Näiden kuvien otosta on jo useampi vuosi ja kuvien laatu vaihtelee kovasti.

Aloitetaan kuitenkin kehäkukista, joita en ole kasvattanut muutamaan vuoteen, mutta nyt on siemenet varattuina :) Olen muutenkin ostanut pussitolkulla suorakylvettäviä tälle keväälle.
Mielettömän kaunis kuviointi/väritys yllä olevassa kukassa.




Vielä muutama vuosi sitten meillä oli etupihan laatoituksen päässä nämä ihanat korkeat punotut istutusastiat.  Näissä kasvoi krassia ja kehäkukkaa, jotka kukkivat kilpaa.

Tässä sama paikka pihalle päin kuvattuna. Tuona samana vuonna oli nuo krassipylväät, joista kerroin aiemmin.
Kehäkukkien väreissä ei ole kovin isoa vaihtelua, on jotain vaaleanpunaiseen/persikkaan vivahtavaa, mutta minusta se ei ollut kovin hyvä väri. Niistä ei ole näemmä edes kuvia.



Sitten katsotaan muutama todella surkea kuva auringonkukista. Auringon kukkia olen monena vuonna aikonut kasvattaa. mutta jostain syystä niille ei mukamas oikein löydy paikkaa.
Ihanan hempeä väri. Kukat oli muistaakseni aika pieniä. 


 

 Illalla salamalla kuvattuna.
Väri on ihan jees ;)


 Tämä yksilö kärsi jostain mutaatiosta, kaksi kukkaa oli yhteen kasvaneena. Outo ilmestys.
Kasvaako sinun pihallasi/ kasvimaalla/potagerissa kehäkukkia?  Entäpä miten on auringonkukkien laita? Oletko kokeillut kasvattaa jättiläispitkiä auringonkukkia? Eikös ne huitele jopa 3-4 m korkeudessa?

Väriä kevätpäivääsi toivottelen :)

24 kommenttia:

  1. Kyllä kehäkukat ja auringonkukan kuuluvat meidänkin kesään. Sellaisia auringonkukkahujoppeja en ole koskaan saanut kasvatettua kuin mummuni aikoinaan. Muistan kuinka niitä ihan sahalla syksyllä kaadettiin!

    VastaaPoista
  2. Ohoh, ompa olleet tanakoita! Kehäkukat onkin sieltä helpoimmasta päästä, onnistuu lasten kanssakin kasvattaminen ja kylväminen, kun siemenet on isoja.

    VastaaPoista
  3. Nuo punasävyiset auringonkukat ovat hienoja. Joskus olen auringonkukkaa ihan tietoisesti kylvänyt, mutta useimmiten jokunen lintujen levittämä siemen itää ja kukkiikin. Usein ihan kummallisissa paikoissa, mutta kasvakoon.
    Kehäkukkaa kylvän aina kasvimaalle. Minusta se on kesään kuuluva elementti, josta pidän kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo punaiset ja vaalean keltaiset ovat omia suosikkejani. Kehäkukkaa on varmasti useimmissa puutarhoissa, kasvimaan laidalla :)

      Poista
  4. Keltaiset kukat on kyllä lähellä sydäntä. :) Auringonkukkia miul oli hääkimpussakin, suosikkejani. Ja viime kesänä mulla oli auringonkukkia lasitetulla parvekkeella, ne aloitti kukkimaan jo ennen juhannusta, ja viimeinen kukki vielä marraskuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miniällä oli myös auringonkukkia kimpussaan :D
      Hyvin olet saanut ne menestymään ja pitkä kukinta-aika.

      Poista
  5. Kehäkukkia pitää aina olla, vaikka vain hitunen. Kuuluvat elokuun kimppuihin ja vielä viimeiset ennen pakkasia ovat usein kehäkukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä onkin mukava poimia kimppuihin. Ja siemenet saa kerättyä omista kasveista.

      Poista
  6. Nuo punaiset auringonkukat ovat upean värisiä, vaikka pidän kyllä tuosta hailakankeltaisestakin. Perinteinen auringonkukankeltainen ei oikein ole suosikkini. Viimeisen kuvan mutantti on hauska ilmestys. Päivänkakkaroissa tuollaisia näkee aina silloin tällöin. Viime kesänä kasvatin kääpiöauringonkukkia ja aion kylvää niitä tänäkin vuonna, kun siemeniä jäi. Kehäkukkia kylvän myös joka vuosi kasvimaalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat suosikit minullakin väreissä. Mutantti oli kyllä erikoinen, sama kanta ja kaksi kukkaa sikin sokin yhdessä.
      Kehäkukkaa kulostaa olevan aika monella, onhan se nätti, helppo ja aika edullinenkin siemenhinnaltaan ja kun kerää itse siemenet, niin ei maksa mitään. Saattaapa kylväytyä itsestäänkin.

      Poista
  7. Kauniita. Minäkin hankin kehäkukan siemeniä pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin, oikein sormet syyhyää noiden kaikkien suorakylvettävien kimppuun :D

      Poista
  8. Kauniita kukkia.
    Ihana valikoima valokuvia
    Maria
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    VastaaPoista
  9. kehäkukat ovat ehdottomia lemppareitani:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Tykkäätkö perinteisistä väreistä vai oletko löytänyt jotain erikoisempaa?

      Poista
  10. Kehäkukkia kasvaa ehdottomasti aina. Rakastan kehäkukkia niiden perinteisen tyylin takia ja myös siksi, että ne onnistuvat aina. Auringonkukkaa kasvatan usein ja siemenet on varattu myös tälle keväälle. Värit ovat perinteisiä, vaihtelu on korkeudessa: yritän etsiä matalahkoja lajeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä molemmat ovat sieltä helpoimmasta päästä ja myös melko varmoja. Eipä siis ihme että löytyy lähes jokaisen pihalta. Välillä kannattaa kokeilla värien ja juurikin korkeuden vaihtelua 🙂

      Poista
  11. On nua sun kesäkukat komeeta, oli ne sitte mitä lajia tahansa. Mulla kasvoo kehäkukkia erellises puutarhas, pihan perällä olevas penkis, näkyyvät nii hyvi. Kerrattua, matalaa auringonkukkaa oon kasvattanu ny parina kesänä sangoos. Sitä parempi, mitä matalampi. Auringonkukkapellot on syksyysi tosi komeeta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😉
      Täällä on joskus lähitienoolla joku kasvattanut pellolla auringonkukkia ja sieltä on saanu hakia kuka vaan itselleen kukkia. Mahtavaa toimintaa.
      Matalat lajit meneekin hienosti astioissa.

      Poista
  12. Kehäkukkia kasvaa, osa kylväytyy itsekseen ja osasta kerään siemenet talteen. Auringonkukkia oli viime kesänä pitkästä aikaa ja nyt on tarkoitus taas laittaa niitä.

    VastaaPoista
  13. Kehäkukkaa on helppo lisätä ja kylväytyy tosiaan itsekseenkin. Siemeniä ostin muutaman vuoden tauon jälkeen, auringonkukkia en nyt laita.

    VastaaPoista
  14. Viime kesänä kasvatin punaoransseja auringonkukkia ja muutama taisi ehtiä kukkaankin asti. Kehäkukissa on ollut nyt pari välivuotta, mutta niitä voisi tänä vuonna kyllä taas kokeilla. Mukava, että niihinkin on tullut hieman lisää värivalikoimaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan nopeuttas jos viitsis vähän aikaa esikasvattaa auringonkukkia, mutta kun tahtoo olla kaikkea mahollista kasvamassa, niin ahdasta tulee.
      Aika monia kukkia saa nykyisin uusissa väreissä ja sehän on vaan pelkkää plussaa :)

      Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!