30.1.2024

TALVEN KÄSITYÖT

Talven aikana ovat puikot heiluneet melkeinpä joka ilta. Tykkään että käsillä on jotain tekemistä, ei mitään vaikeita kuvioita, vaan sellaisia mitä voi tehdä joustavasti tv:tä katsoessa. Monesti laitan jonkun neulontaan liittyvän videon youtubesta päälle, neulojien juttelua on rentouttavaa kuunnella, melkein kuin istuisi itse mukana.

Lahjoiksi meni monia valmistuneita töitäni, kuten nämä pitkävartiset villasukat tyttärelle, värinä hänen toiveestaan luonnonvalkoinen ja lankana 7 veljestä.



Vävylle kudoin toivevärissä saapassukat, lankana niin ikään 7 veljestä

Teen villasukkiin yleensä aina vahvistetun kantapään

Hyvän ystävän lahjapakettiin sujahti sukat ja pieni taiteltu tähti 
Näihin tein kivalla ja helpolla kuviolla varret, ehkä olisi pitänyt tehdä alkuun muutama rivi joustoneulosta.. lankana edelleen 7 veljestä

Itselle tein vaihteeksi sellaiset sukat, joihin käytin ei-tyypillistä väriä itselleni 
eli vaaleanpunaista. Kivat tuli ja malli on ihan päästä.


Lapsenlapselle ei-villaiset lapaset kinttaisiin pidettäväksi, kohta alkaa kurakintaskausi😬

Vanhimmalle lapsenlapselle neuloin säärystimet, kerran vain purettu kun tuli liian kireät. Lisäsin silmukoita ja nyt ovat sopivat. Taitaapi olla seiskaveikkaa nämäkin.


Valepalmikkoneulos näyttää kivalle ja on helppoa tehdä

Viimeisin työ on itselle valmistunut pipo akryylilangasta. En uskalla tehdä villalangasta, kun olen sen verran allerginen. Hiuksista irtoava villapöly hiertyy tyynyliinaan ja siitä silmiin....
Lankaan en ollut oikein tyytyväinen, kuvittelin paksummaksi, siksi neuloin kaksinkertaisena. Koostumus ei myöskään miellyttänyt, mutta netistä tilaamalla ei pääse hypistelemään.



Lisäksi tuli kudottua muutamia sukkia miehelle ja itselle, joista ei nyt ole kuvia. Minulla on varastossa monen kokoisia sukkia lapsille, sieltä löytyy jos jollain on  tarve. Täytyy tehdä sinne isompia sukkia, kun jalat kasvavat :)

Vielä on talvea jäljellä ja ehdin tehdä vaikka mitä 😄


8 kommenttia:

  1. Oletpa tehnyt kauniita neuleita, varmasti ilahduttavat ja lämmittävät saajiaan.
    Ja tartan-ruudullinen tähti on myös ihastuttava.
    Minä en juurikaan saa tehdyksi kohokuvioneuleita, tämän talven kaikki luomukset ovat olleet joko todella yksinkertaisia yksivärisiä tai raidallisia. :)
    Kiitos kommentistasi tänään! Nyt on ollut pari päivää ihanan keväinen sää... mutta täällä on vielä monta kylmää kuukautta edessä. Valon lisääntyminen kyllä virkistää jo nyt.
    Ihanaa pian alkavaa helmikuuta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara. Osaan tehdä vain näitä perusneuleita, vaikka katson kyllä sujuvasti usein kutoessani Youtubesta ihania käsityökanavia, missä neulovat mm. upeita kirjoneuleita ...aah! Perussukkaa pukkaa täällä ja niitähän tarvitaan aina. Kiitos, samoin sinulle hyvää helmikuuta :)

      Poista
  2. En ollut ennen kuullutkaan villa-allergiasta. Onpa harmillista! Pystytkö muuta villaista käyttämään; lapasia, kaulahuivia tai villapaitaa? Pipossasi on kivat värit ja tuollainen tupsu on oikeastaan aika mukavan näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä onko suoranaisesti villa-allergiasta kyse, mutta kun on atooppinen ja erittäin herkkä iho vähän kaikelle, niin en uskalla tuoda villa lähelle kasvoja. Jo kutominen itsessään kuivattaa käsiä ja langat pölisevät. Olen taas pystynyt kutomaan vuosien jälkeen ja nautin siitä täysillä. Villa sukkia pidän paljaissa jaloissa, ne lämmittävät niin parhaiten, toki jalkojen iho kuivuu nopeasti.
      Tykästyin itsekin pipon väreihin, yritin saada mahdollisimman mätsäävät värit talvitakkiin :)

      Poista
  3. Puikot ovat todella heiluneet ja kauniita neuleita olet saanut aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunuvuokko, vaikka nämä eivät ole mitään verrattuna sinun kauniisiin pitsikuviosukkiisi. Lämmittää nämäkin silti ja tuli viesti että lapaset ovat just sopivat saajalleen :)

      Poista
  4. Ihania neulomuksia olet tehnyt . Tuo valepalmikko on kyllä kaunis pitää tutustua siihen tarkemmin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila, valepalmikkoon kannattaa tutustua. Youtubesta löytyy ihan videoita miten se tehdään. Helppo ja kivan näköistä.

      Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!