23.9.2024

JÄLKIMAININGIT KESÄSTÄ

Näin saatellaan kesä 2024 muistojen kirjoihin ja valokuviin. Keräsin sisälle pakkasöistä selvinneistä kukista kimpun mm. kiinanastereita ja muutamat viimeiset kosmoskukat.


Tänä vuonna kiinanasterit itivät ja kasvoivat hyvin ja ovat kukkineet koko kesän. Muutama vuosi taaksepäin yksi jos toinenkin kertoi astereiden itäneen huonosti.

Hauskojakin värejä putkahteli, joskin violetti oli selvästi pääosissa tässä pussissa. Siemeniä jäikin vielä, joten mitähän kasvanee ensi kesänä, sillä jatkoon menevät.

Tämä näyttää daalialta ja on todella kaunis.


Nämä punaiset pysyivät tällaisina tiiviinä mykeröinä koko kukinnan ajan








Milloin viimeksi olet kasvattanut kiinanastereita 
ja tykästyitkö niihin ?




7 kommenttia:

  1. Kauniita kiinanastereita. Ne ovat oivia ja kestäviä maljakkokukkia.

    VastaaPoista
  2. Ovatpa ne kauniita! En ole koskaan kasvattanut kiinanastereita, mutta pitäisi. :)
    Kaikki niiden värit kuvissasi ovat hienoja, mutta hennoimmat vaaleanpunaiset ovat minusta kaikkein kauneimmat.
    Ihanaa syyspäivää!

    VastaaPoista
  3. Kiinanasterit ovat kyllä kauniita. Kasvattelin niitä muutamia vuosia sitten hyvällä menestyksellä. Sitten tuli kesä, kun ne kasvoivat ja kukkivat todella huonosti, ja innostukseni niihin hieman lopahti. Muutamat kukkivat ilman terälehtiä aivan omituisen näköisinä. En tiedä mikä moisen aiheutti. Pitäisi varmaan kokeilla taas uudestaan!

    VastaaPoista
  4. Kiinanasterit ovat tosi kauniita! Olen ihaillut niitä monella pihalla ja blogeissa, mutta en ikinä kasvattanut itse. Ehtisivätköhän ne jos avomaalle kylväisi – en esikasvata, kun keväällä täytyy silloin tällöin pompata kaupunkiin ja koko taimisto pitäisi sitten roudata mukaan.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi9/24/2024

    Olen kasvattanut kiinanastereita,kylläkin vaihtelevalla menestyksellä. Olen suorakylvänyt ja taimikasvattanut. Suorakylvö on täällä Lounais rannikolla vähän hankalampaa kun keväät ovat niin kuivia ja tuulisia mutta kylvöksen peittäminen ehkä tuplaharsolla voisi auttaa kosteuden pysymisessä. Ne ovat kauniita ja tähän aikaan kun muuten puutarha alkaa hiipua niin kukkivat vielä kauniisti. Jos tulee runsaita sateita niin toki kärsivät siitä. Kun ei ole ollut hallaa ja tänäänkin todella kaunis päivä niin uusia nuppuja aukeaa koko ajan.
    Kauniita syyspäiviä toivottelee Eeva !

    VastaaPoista
  6. Kauniita ovat . En ole koskaan itse kasvattanut mutta joskus torilta ostanut kimpun kotiin .

    VastaaPoista
  7. En ole koskaan kokeillut kasvattaa kiinanastereita, mutta pitäisi kokeilla. Tämä oli hyvä muistutus asian suhteen.

    VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!