Vuorossa kirjaimet I ja J sekä lopussa vielä K-kirjaimella niin paljon kuin jaksan. Loput K:sta tulee myöhemmin. Olkaapa hyvät :D Toivottavasti joku löytää itselleen ehkä uuden kivan tuttavuuden ja se pääsee "must"-listalle :)
47. Isorikko, Saxifraga hostii
Missäs mun kuvat on isorikosta? Ei näköjään missään, mutta ehkä tämä netistä napattu kuva selventää millainen kasvi kyseessä niille, joille on outo kasvi. Patjarikko on tälle sukua, joten samalle näyttää, mutta tämä on isompi, kukka pitkän varren päässä.
48. Jalopähkämö, Stachys macrantha
Kukinta alullaan...
Tässä täydessä vauhdissa. Näyttävä Jalopähkämö on yksi suosikkiperennoistani
ja kuviakin löytyisi vaikka kuinka paljon ;)
Sopii mainiosti ryhmiin ja on näyttävä isona alueena. Lisääntyy kohtalaisesti juurivesoista. Olen muistaaseni saanut yhden alun akoinani ja nyt sitä levitetty jo useampaan paikkaan pihalla, jaettu muille ja taidettu vähän karsia poiskin.
Vastavärien voimaa! Eksynyt Siperianunikko etsii kavereitaan ;)
Kukinnan jälkeen jää hauska törröttäjä muistoksi.
49. Karpaattienkello, Campanula carpatica
Karpaattienkello kuuluu myös suosikkeihini ja olen kasvattanut nämä siniset itse. Monena vuonna kasvatin niitä ihan vaan kesäkukkien tapaan ja käytin kesäkukkaistutuksissa yhtenä elementtinä. Se ehtii kukkia yleensä jo kylvövuonna.
50. Campanula C. "Weisse Clips"
Arempi kuin sinilila sisarensa, ainakin minulla tämmöinen tuntuma ja kokemus.
51. Kaunopunahattu, Ecchinea purpurea "White wings"
Kaunopunahattujen kanssa en ole oikein onnistunut. Onkohan tämä valkoinenkaan enää hengissä? Punaista yritin kasvattaa useamman kerran siemenistä, mutta se hävisi aina talven aikana. Huonon kasvupaikan ilmeisesti valitsin sille.
52. Kaunokainen, Bellis perennis
Kaunokaiset tulee ja menee, 2-vuotisina ovat häviävää sorttia ainakin minulla. Nyt on taas pitkä rivi istutettu siemenistä kasvatettuja alkuja uuden penkin reunaan. Toivottavasti talvehtivat ja kukkivat ensi vuonna. Bellis voi ehtiä kukkaan jo kylvövuonnakin, mutta nyt meni kylvö möyhäselle.
Tää nappikukkainen on ehdoton suosikkini.
Valkoinen versio näkyy vasemmassa reunassa.
53. Keijunkukka, Heuchera
Nämä tummalehtiset ovat ilmeisesti purppurakeijunkukkaa, mutta tarkempi nimi ei ole tiedossa, saatu puutarhaystävältä :)
54.
Olen tässä parin kolmen vuoden aikana entistä enemmän innostunut kaikista tummalehtisistä kasveistä. Näitäkin pitäisi jakaa, että saisi useampaan paikkaan.
Tätä kasvattelin innoissani ja odotin kuin kuuta nousevaa kukkivaksi.
Luulin kasvattavani punaista "Hansia" mutta osoittautuikin Tähkäkeijunkukaksi :/
56.
Tänä kesänä sitten ostin punaista :D
57. Keisarinkruunu, Lilium bulbiferum
Vanhaa kantaa synnyinkodistani.
Se kasvaa pyöreässä penkissä, missä on pääosin keltaisen, oranssin ja punaisen lämpimiä värejä.
58. Kellopeippi, Physostegia virginiana
Kellopeippi on vasta taimiasteella, joten siitä ei taida olla kunnon kuvia.
59. Keltakurjenmiekka, Iris pseudacorus
Keltakurjenmiekan lehdistö on komea kauan aikaa kukinnan päätymisen jälkeenkin.
Näyttävät lehdet tuovat monimuotoisuutta ryhmiin.
Viihtynyt hyvin lammikon reunalla.
60. Ketoneilikka, Dianthus Deltoides
Ketoneilikka on todella helppo kasvattaa siemenistä, kukkii tosin vasta toisena vuonna. Väriä on vaikea saada oikeana kuviin, kuten yleensäkin punaisia kukkia. Nämäkään kuvat eivät tee oikeutta sen kauneudelle.
61. Kevätkaihonkukka, Omphalodes verna
Häkellyttävän sininen kevään ja alkukesän airue. Lisääntyy kivasti rönsyämällä.
Meidän pihalla kärsii usein talvesta, viime kesänä kesti pitkään, ennen kuin alkoi puskea juuresta uutta kasvua.
62. Kevättähtimö, Stellaria holostea
Heinämäinen, aina vihanta lehdistö. Puhkeaa alkukesästä valkoisiin pieniin kukkiin. Leviää kohtalaisesti.
63. Kissankello, Campanula rotundifolia
Nämä on kylväytyneet tähän itsekseen ja siitä olen iloinen. Kissankello on muisto lapsuuden kesistä.Kissankello ei näköjään kaipaa kummoista kasvualustaa, kun tässäkin kasvaa pienessä kolossa, joka on kiven kyljessä. Pihalle siirtäminen onkin sitten jo vaikeampi juttu.
64. Konnantatar, Bistorta officinalis
65. Koreanhohdekukka
Ihan varma en ole , onko tämä hengissä. Sain ystävän pihalta tukon ja liekö lähtenyt kasvamaan. Tuonne uuteen penkkiin sen istutin, mutta liekö isommat vallaneet alaa.
66. Kotkansiipi, Matteuccia struthiopteris
Juu, tästäkään ei liene kuvaa... Nyt vasta huomaakin etteipä sittenkään ole tullut kuvattua kaikkea. Mieluisimmista kukista ja kasveista tulee näpsittyä kuvia kuvan perään.
Krookuset
67. valk
Krookukset ohitetaan aika vaivihkaa. Eipä ole paljon tullut niihin satsattua, just sen verran että kuviin pääsevät :) Kivojahan ne olis keväällä....
68. lila
69. Kullero, Trollius
Sitten päästään taas yhteen lempikasviini. Nämäkin ovat rakkaita muistoja lapsuuden ajoilta, niitä piti aina käydä poimimassa jokipellolta ja ojan varsilta. Valitettavasti ovat kai häviämässä pikku hiljaa luonnosta.
70. Kultahelokki, Oenothera fruticosa subp. glauca
Hyvän kesän sattuessaa Kultahelokki kukkii kuukauden yhteen kyytiin, se on todistettu. Sateisena kesänä kärsii, kuten liian kuivanakin.Kappas, siinä mamman " Kultahelokit" poseraavat samassa kuvassa ;)
Ohoh ja oikein Vuohenkellon kanssa samassa kuvassa! Ajalta nakki ja keppi ilmeisesti.
71. Kultapallo, Budbeckia laciniata Goldball
Kultapalloa siirsin poikani pihalta viime syksynä ja nyt se jo kukki komeasti. Täytyy pitää varansa, ettei leviä liikaa ja valtaa muista alaa.
Jos Kultapallon kuulema leikkaa juhannuksen tietämillä n. 20-30 cm korkuiseksi, se ei kasva niin korkeaksi ja kaatuile, mutta kukkii kuitenkin normaalisti.
Leikkokukkanakin toimii hyvin.
72. Kultatyräkki, Euphorbia polychroma
Kultatyräkkia on lappujen mukaan kahta eri sorttia, mutta en minä niitä näistä kuvista erota. Kukissa on kyllä selvästi eroa, kun katsoo tarkasti.
Keväään ihana raikastus ja kukkapenkkien väripilkku, josta tulee napsittua kuvia.
Ekana vuonna olivat näin pieniä, mutta nopeasti kasvoivat palloiksi.
73. Kultatyräkki, E. Purpurea
74. Kultapiisku, Solidago
Viime syksynä tein Kultapiiskun kukista syksykoristeita pihalleAlkukesästä kukat näyttää tältä. Piisku kukkii yleensä vasta syys-lokakuussa.
75. Kultapiisku, Solidago virgaurea ssp. virgaurea
Luonnonkantaa on ilmestynyt tontin laitamille. Olen aikonut useasti siirtää sitä pihalle penkkiin,
76. Kurjenkello, Campanula persicifolia "Gradiflora Alba"
Tämä ihasnuus kukkii myös pitkään, kun välillä poistaa kuolleita kukkia. Sain tämän puutarhaystävältä ja olen ollut hullaantunut siitä lähtien. Kasvaa minulla puolivarjoisella paikalla.Korkeutta tulee n. 50-70 cm, tummat, kapeat ja pitkulaiset lehdet
Näinpä ollaan jo torstaissa ja huomenna alkaa taas odotettu viikonloppu, joka kylläkin mennä vilahtaa tuokiossa ohi. Näin sanoo ikuinen pessimisti!
Mutta mepä käytiin eilen katsomassa uutta tulokasta ja mummu oli heti myyty :)
Voi jestas nuata jalopähkämöötä. Komeeta! Mulla oli taas tosi surkeeta. Taitaa olla huanos maas. Kevättähtimö on söpöä, oon kattonu sitä 'silläsilimällä'. Ihana Nappi!
VastaaPoistaJalopähkämö on näyttävä kukkiessaan. Minusta ne ei tarvi kovin kummosta kasvualustaa. Nappi kiittää.
VastaaPoistaJalopähkämö on näyttävä kukkiessaan. Minusta ne ei tarvi kovin kummosta kasvualustaa. Nappi kiittää.
VastaaPoistaKyllä on kaikki niin ihania :)
VastaaPoistaJa varsinki tähän aikaan vuodesta :)
PoistaKauniita kukkia jalopähkämö on näyttävä kukkiessaan:)
VastaaPoistaKiitos, niin on.
PoistaVoi hurja miten kaunista kukintaa on puutarhasi täynnä. Kultahelokki ja kultatyräkki ovat tosi valloittavia kukkiessaan. Kultatyräkin puolipallomainen, tasainen muoto muoto tuo ryhtiä penkkiin.
VastaaPoistaOnnittelut vielä kerran mummulle iloisen perhetapahtuman johdosta.
Kiitos kiitos ;) Kultatyräkki on kivan mallinen, siksikin kai pidän siitä niin kovasti. Ja keväällä ei väriä ole koskaan liikaa. Loppukesästä nuo vanhat puskat ovat varmaan ainakin 80 cm läpimittaisia ja vievät kovasti tilaa muilta. Olen joskus katkonut ne alas asti ja istuttanut kesäkukkia tyhjiin paikkoihin.
PoistaTuo kultatyräkki on mieheni oma kukka, hää osti sen silloin kun joutui tyräleikkaukseen :) toki mie vähän yllytin.
VastaaPoistaSiulla on ihan mahtavasti kasveja
Kiitos Kosotäti. Jaha, siellähän on sitten oikein nimikkokasvi miehellä ;)
PoistaMonta ihanaa kukkaa!
VastaaPoistaKiitos Sussi ;)
PoistaIhania kasveja, sinulla on vaikka mitä! Minäkin rakastan kulleroita, meidänkin pihan kullerot taitavat olla tosi vanhaa kantaa. Surullista että sen kasvupaikat vähenevät koko ajan.. luin että ennenvanhaan Lapissa oli kokonaisia niittyjä täynnä kulleroita. Ihana tuo valkoinenkin, hymyilevä kullero :)
VastaaPoistaKiitos Elmeri:) Voi, olispa nähnyt ne upeat kulleroniityt! On se harmi kun kaikki kaunis katoaa.
PoistaTuossahan onkin ideaa kuvata ja esitellä kasveja aakkosjärjestyksessä. Sinulla on kyllä hurjan paljon erilaisia kukkia ja niin kauniita kukin.
VastaaPoistaBetween, kasveja on tarttunut matkaan ja tullut kasvateltua itse tai jaettua/saatua jonkin verran vuosien varrella :)
PoistaOn niin paljon kauniita kukkia, hienoissa kivisissä penkeissä! Viime kesänä näin tutun penkissä ensimmäistä kertaa tuon kevättähtimön. Ei ollut tullut aikaisemmin koskaan vastaan :)
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua!
Kiitos Emilie :) Kevättähtimö on hieman erikoisempi kasvi, ei ihan jokaisen pihalla kasva. Mukavaa viikonloppua sinnekin.
PoistaJa aivan ihania kuvia taas. :)
VastaaPoistaKaikki kellot tulisivat ilman muuta must-listalle ja keltakurjenmiekasta haaveilen myös, mutta en ole vielä raskinut niitä hankkia.
Hyvää viikonloppua!
Kiitos. Mä tykkään kans kovasti kaikista kellokukista. Sekin on jännä juttu mistä nuo lempikasvit tulee:-)
PoistaOnpa ihana kukallinen postaus <3
VastaaPoistaKiitos Ronja. Yritän karkottaa pimeää aikaa tällä tavoin :-)
PoistaKiitos Ronja. Yritän karkottaa pimeää aikaa tällä tavoin :-)
PoistaSinulla on paljon kaikkea! Ihana katsella näin synkkinä aikoina kauniita kuvia ja tunnelmia. Valkoinen kurjenkello on yksi lempparini!
VastaaPoistaKiitos Kurjenkello. Mukava kun tykkäsit. Kaikki kellokukat on munkin lemppareita ;)
Poista