Koiramme, Our dogs

Kokoan tänne kuvia ja tietoja koiristamme. Osa kuvista on jo aiemmin julkaistu muualla tässä blogissa, loput ovat uusia. I collect here photos of our dogs. Some are new, some have been there before.
                                     Riki                Pepsi                Nappi

Aloitetaan meidän uusimmasta tulokkaasta, japaninpystykorva uroksesta. Se on syntynyt (birth20.9. 2013. Virallinen nimi on Goldbrick's Itsy-Bitsy, meillä sai kutsumanimen Nappi, koska silmät ovat kuin napit!!
Kasvattaja (breeder) on kyyjärveläinen Katariina Pirttiniemi Goldbrick's kennelistä. Katariina on myös ottanut nämä alkuviikkojen kuvat pikkuisesta.

1-viikkoinen avuton pikkuinen.
It's one week old and so helpless.

 Kolmen viikon ikäisenä. Silmät ovat jo suuret ja tutkivat.
I'm three weeks old and my eyes are open to the world.

Olen syötävän suloinen! Ikää 5 viikkoa.
I'm so adoraple! Five weeks old now.


Kasvan vauhdilla, tässä kuvassa olen 6-viikkoisena!
I'm growing so fast, age six weeks. 

Tässä olen 8 viikkoisena. Toinen korva on jo noussut.
Age 8 weeks and the other ear has got up!

Viimeisellä visiitillä kasvattajan luona ennen kotiin hakua. Ikää 8 viikkoa.
The last visit at breeder, next  time we take the puppy home! Age now 8 weeks.
(oma kuva)

Poika pesulla, ennen kotiin lähtöä.
I get shower, before I go to new home!
(kuva Katariina)

Tästä eteenpäin kuvat ovat omiani ja pennun touhuja seurataan täällä kotopuolessa :)
Ensimmäinen päivä uudessa kodissa!
The first day at new home!Aluksi pikkuinen sijoitettiin olohuoneeseen, parista kompostikehikosta saatiin mainio aitaus. Siitä se näki kaikki meidät pitkin päivää.

Pepsi tekee yllättävän aloitteen ja tuo lempilelunsa pennulle leikittäväksi.
We made little fence to puppy in the living room. It's near to us all time.
Pepsi makes surprising move: brings it's favorite toy to puppy!

Pikkuhiljaa koirat totutettiin toisiinsa ja noin kolmen viikon kuluttua oltiin jo siinä vaiheessa, ettei tarvinnut koko aikaa vahtia niiden yhdessäoloa. Leikit tosin kävivät välillä liian rajuiksi ja erotuomaria tarvittiin viheltämään peli poikki tuon tuostakin.
Little by little we introduce themselves.

Nykyisin pentu saa riepottaa Pepsiä vaikka korvista. Varsinkin aamuisin se on niin villillä päällä, että hyppää ensimmäisenä suoraan Pepsin "kurkkuun" kiinni ja ärisee ja tempoo. Aikansa pennun temmellystä seurattuaan tai leikittyään sen kanssa, ärähtää sen merkiksi, että nyt riittää tällä erää.
Dogs are already good friends and they are playing with each other.

"Poseerauskuvien ottaminen ei ole kuulema helppoa! Minun tekis vaan mieli pureskella tai hommailla vallan jotain muuta, kuin seisoa nätisti paikoillaan".
It's not easy to take good pose photos with lively puppy!

Japsit ovat todella oikeita syömiskoneita. Kaiken aikaa kuono kyntää lattiaa; 
löytyiskö mitään syötävää! Niiden syömisten ja välipalojen märää täytyy seurata, koska koirat lihovat herkästi.Toisaalta, niitä on helppo kouluttaa ja kasvattaa ruuan avulla.
Japanese Spitz are gourmands ;) They like to eat...a lot ..and often. 
That's why you must look after how much it really eats!!
Kun silmä välttää, niin heti ollaan pahuuden teossa !
Ou no! Stop that right now!
Keksitäänpäs jotain tilalle, mitä voit jyrsiä vapaasti!
Now you can bite so much you like!
Viattomuuden perikuva :)
Look at me, I'm so innocent!
Ulkona on mukava touhuilla.
It's so funny to be at out.Olen kuulema söpöläinen!  They say I'm so cute....

Voi hurja miten nopeasti se kasvoi näin isoksi!
It grows so fast!

Ollaan vähän kokeiltu näyttelyissäkin käymistä ja koira varmaan pärjäisi jatkossakin, mutta itsellä 
ei oikein vielä riitä innostusta asialle tarpeeksi.

 

Seuraavaksi Pepsin tarina.
Mieheni halusi kovasti saada saksanpaimenkoiran, koska hänen kotonaan oli aina ollut sellainen. Hän etsi kovasti ilmoituksia meille sopivasta koirasta ja sitten tärppäsi.
WW Yango Wiper's Gardenvariety  eli Pepsi oli ennen meille tuloa Peppi, mutta halusimme saada nimeen vähän omaa näkemystä ja koska emme halunneet aikuiselle koiralle kodin muuton lisäksi  yhtään enempää stressiä, kuin olisi tarpeen, niin muutimme nimeä vain vähän. Koirahan tunnistaa nimensä heti alkutavusta! Kokeile vaikka.
 Pepsin perhe joutui luopumaan koirastaan monen tekijän summana. Luopuminen otti nuorelle perheenisälle koville, mutta sitä ehkä helpotti tieto, että koira saa meiltä hyvän kodin.

Tämä kuva on otettu marraskuussa -12, pari päivää saapumisen jälkeen ja kotiutuminen on jo hyvällä mallilla. Vain ensimmäisenä iltana se kulki rauhattomasti edestakaisin.

Yksi tosi tärkeä kriteeri koiralle oli, että se on tottunut pieniin lapsiin, koska meillä on lapsenlapsia.


Se täytti pian meille saapumisensa jälkeen 3 vuotta.
Tässä tyttö talvimaisemissa tammikuussa-13


Että ramasee!!!!

Miehen lenkki- ja hiihtokaveri vailla vertaa :)


Luonnetestissä keväällä 2013, pisteitä 159.

Talvimaisemissa -14
Pepsi rakastaa kaikenlaisia palloleikkejä, äskenkin käytiin tarjoamassa palloa, jospa se emäntä malttas lopettaa koneella istumisen ja alkais palloleikkeihin ;)

Pepsi tykkää myös kovasti jäljestämisestä. Onkin tarkoituksena tehdä siitä jälkikoira, jos vaan saadaan kaikki testit ja kokeet läpäistyä. Intoa ei koiralta puutu ja on jo nyt aika taitava jäljestäjä.


Rikin selviytymistarina
Nyt jo aikuinen tyttäremme on koko ikänsä suorastaan vinkunut koiraa, kuulema salaa itkenytkin, kun ei sitä saanut.
Mistä lie johtunutkaan, että kerran sitten satuin sanomaan heikkouksissani, että en sano ei. Heti samana päivänä oli netistä etsitty koiraa. Rikin ilmoitus oli pieni ja vain joitakin tietoja oli saatavilla. Koira asui koirahoitolassa sillä hetkellä monen asian summana; omistaja oli vaihtunut useamman kerran ja nyt oli hyljätty ja jätetty kenneliin.
Menimme katsomaan ja niin koira lähti meille. Yllä olevassa kuvassa poika on vielä aika surkeassa karvassa, mutta kun turkki saatiin selvitettyä ja se sai hyvää sapuskaa, niin alkoi karvakin kiiltää komeasti.
Parin kuukauden päästä näytti kuin eri koiralta. Koira sopeutui meille hyvin ja kiintyi ihmisiin välittömästi, toki alussa oli hankaluuksia, kun se pelkäsi jokaista äkkinäistä liikettä; jalanheilausta, imurin vartta, luutaa, haravaa.. eli oli saanut ilmeisesti jossain vaiheessa potkuja/lyöntejä osakseen. Viimeinen omistaja oli jättänyt sen verukkeella, että koira puri ja pissi sisälle!
Kertaakaan se ei ole hampaitaan näyttänyt meille tai edes murissut, saati että olisi tarpeitaan sisälle tehnyt. Kummalliselta kuulostaa!!!
Valtavan hellydenkipeä ja ihmisrakas se on edelleen. Jos jotain huonoa pitäis sanoa, niin irti ei voi pitää, kun karkaa heti ja tyttö pelkää sydän kurkussa ettei sille satu mitään. Lisäksi on kova haukkumaan, johtuen lie lajiominaisuuksista, joita ei tarkkaan edes tiedetä.
Riki on nyt asunut tyttären kanssa toista vuotta muualla, mutta käy usein meillä ja on monesti hoidossa, kun tytär on joutunut opiskelun tai muun takia olemaan pitkiä päiviä pois kotoa. Nyt syksyllä Riki oli täällä n. seitsemän viikkoa lähes putkeen, kun tytär oli harjoittelussa. Ihmeen hyvin koko koirakatras tulee toimeen, Pepsi on johtaja ja tahtoo aina välillä kurmuuttaa Rikiä, mutta Napin kanssa ne tulevat hyvin toimeen ja tykkäävät leikkiä kahdestaan mm. pihalla. Ne ovat aika lailla samankokoisetkin, joten leikit ja painit sopii hyvin yksiin.
Jollain tasolla ajattelemme että Riki sai uuden ja toivottavasti paremman elämän luonamme. Sen se on ansainnut, kiva ja iloinen koira.

Tässä koko koirapoppoo odottamassa herkkupaloja :)
Käsittämätöntä, nyt meillä on jo kolme koiraa!!


R.I.P.   RIKI
Riki siirtyi ikuisille koiralaitumille pitkäperjantaina 2020. Ikävä jää😢

6 kommenttia:

 1. Anonyymi2/02/2014

  Voi että pikkuista :) Hienosti on isompi kaveri ottanut vastaan uuden tulokkaan, no saket on sellaisia.. Meillä on ollut koiria 1-3 kerralla, yksi aivan ihana "seropi" ja nyt on neljäs ja viides ajokki menossa, tuo pentuvaihe on niin riemukasta ja toisaalta työlästä aikaa, mutta pois en vaihtaisi. Nyt on mukamas meidän koirakiintiö täynnä, ettemme jatkossa enää ottaisi koiria, kun näistä aika jättää, mutta saapas nyt nähdä, olen niin noiden lumoissa.. :D kun vaan selkäni kestäisi kaiken lenkittelyn ym. ovat joskus sen verran rajuja talutushihnassa vaikka muuten niin lutuisia.

  VastaaPoista
 2. Seropi tai ei, voivat olla yhtä ihania luonteeltaan. Työlästä on välillä, varsinkin kun itselläni myös ongelmia selän kanssa. Juuri siksikin valittiin pienempi rotu, ettei kiskaisis liian rajusti. Joskus tulee niitä äkkinäisiä ja yllättäviä tilanteita missä sattaa rajusti tempoa, vaikka kuinka olis opetteu. Koira on kuitenkin aina koira.

  VastaaPoista
 3. Japaninpystykorvat ovat kuin pieniä jääkarhun poikasia ollessaan pentuja :) ♥

  Meidän koirakolmikon nuorimmainen täyttää parin kuukauden kuluttua 2-v, vaikka tuntuu kuin se olisi ollut vasta pentu.. :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole ainoa joka sanoo/ajattelee noin. Moni on sanonut ihan sama ja siltä se itsestäkin näytti alussa. Nyt alkaa jo olla "oikean koiran" näköinen.

   Poista
 4. Aivan ihania karvakorvia! Mukava lukea heidän tarinaa :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kiva kun joku poikkeea täälläkin.

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!