Terassi

Lopultakin löysin ulkoiselta kovalevyltä nämä kuvat! Olin jo ihan varma, että olin poistanut ne vahingossa. Mutta asiaan. Kesän 2012 loppupuolella alkoi lopultakin terassin rakentaminen.

Tulevan terassin alta poistettiin vuorenkilpipenkki ja vanhat laatat. Vasemmalla ovi josta pääsee kodinhoitohuoneen läpi suoraan keittiöön, oikealle jää pannuhuoneeseen johtava ovi. Saunan ikkunan kohdalla olevat katolle johtavat tikkaat katkaistiin puolesta välistä. Reitti katolle suunniteltiin uudelleen.
Kasveja ei suinkaan hävitetty, vaan ne sijoitettiin uudellee ison piilipuun juurelle. Puoliso laittaa kuvassa juuri sanomalehtiä alle. Kaikki lähtivät hyvin kasvuun, vaikka multaa oli vähän. 

Vanhat laatat on käytetty hyödyksi pohjatöissä, olivat ikivanhoja ja itsetehtyjä, joten joutivat mennä. 
Betoninen porraskivi jäi myös terassin alle.

Hurja työväline tuo naulapyssy! Hirvitti katsoakin...

Oho! Nyt on jo lautaakin laitettu lattiaan. Työt edistyy joka päivä.
Nyt alkaa jo näyttää terassilta! Huomatkaa, että portaat katolle jouduttiin katkaista terassinkaton tieltä. Nyt täytyy miettiä, miten nuohooja pääsee katolle....
Valitin etten pääse nyt alas tuosta reunalta, muut kyllä kulkivat siitä ja hyppelivät ees taas, mutta miten minä näillä surkeilla polvilla?  3-vuotias pojantyttö laittoi mummua varten pari lautaa nojalleen reunaa vasten ja silmät sädehtien tuli hakemaan minua katsomaan:) 
Ihan siinä vedet kihahti silmiin mummulla moisesta huomaavaisuudesta. Kiittelin kovin ja kerroin kokeilevani myöhemmin, en raaskinut kertoa lapselle, ettei tuosta tokikaan pääse menemään.

Vaari, mieheni siis, tuli apuun ja teki kunnon luiskan. Nyt on helppo lykätä vaikka vaunut terassille tai kuljettaa sitä kautta mitä nyt tarviikin. Kävelyynkin sopii vallan mainiosti :D
Seuraavaksi katon tekoon, joka tehtiin kirkkaasta flexistä. Myöhemmin saimme tietää, että silloin oli jo myynnissä pitempiäkin levyjä. Jatkopaloja emme halunneet tehdä, joten terassin lattialeveys jäi n. 3 metriin, mikä on ehkä vähän liian kapea käyttöä ajatellen, mutta ehdottomasti tyhjää parempi:)
Sain myös mieleiset eli matalat portaat, jotka helpottavat huomattavasti kulkemista.
Portaiden ja luiskan välinen kulmaus täytettiin kivillä, kuinkas muuten :D
Portaat johtaa suoraan entiselle patiolle, jonne nostettiin meidän kiikku. Nyt pääsee kätevästi vaikka sukkasillaan kiikkuun ja kaikki ovat lähituntumassa. erittäin onnistunut kiikun paikka mielestämme!
Tähän vaiheeseen jäi terassi vuonna 2012


Kesällä 2013 jatkettiin ja tehtiin kukkapenkit terassin eteen. Mieheni teki tyyliimme sopivat reunukset luonnonkivistä.

Toiseen päätyyn oli laitettu jo aikaisemmin kesällä ristikko ja sitä vasten kasvamaan kärhöjä.

Kärhönä mm. "Rouge Cardinal" ja sinilila "Albina plena"

Vuosia huonossa paikassa ollut malva innostui kasvamaan ihan silmissä, kun siirsin sen tuohon terassin kulmalle lämpimään ja aurinkoon :)

Penkki valmistui ja vihdoinkin sain paikan kauan kaivatuille "Fairy" peittoruusuille. Reunat peitettiin sanomalehdillä ja päälle runsaasti kivituhkaa.
Kulmauksesta löysi paikkansa siemenistä kasvattamani kelloköynnös.

Se kasvoi ja kasvoi, kunnes katto tuli vastaan. Sen jälkeen levittäydyttiin sivuille.

Lepotuolin yllä on hyttysverkko, jonka alle pääsee suojaan öttiäisiltä vain solmun avaamalla ja levittämällä se ympärilleen. Oikeasti se on sellainen vuodeverho, mutta käy myös tuohon tarkoitukseen.

Aseman kello kuului myös ensimmäisiin hankintoihin terassille.

Puolen hinnan petunia-amppelit viihtyivät hyvin lipan alla. Niiden kukinta riitti ihan tuonne lokakuulle asti, kun muisti nyppiä ja lannoittaa. 
Kesän edetessä myös kelloköynnökset kukkivat.
Fairy kukki suloisesti uudelleen loppukesästä.
Kuten myös nämä kesämalvikit, jotka olivat samassa penkissä.

         

Muutaman metrin päähän terassista, tehtiin lapsenlapsille "hiekkalaatikko", joka on myös meidän tyylinen eli isoilla luonnonkivillä reunustettu. Paikalta poistettiin vanha kukkapenkki.  Terassilta on helppo seurata lasten puuhia ja lapset voivat napsia viinimarjoja suoraan pensaista:)

                Terassin kuulumisia v. 2023 voit katsoa TÄSTÄ  linkistä

10 kommenttia:

 1. Voi että työ teitte upean terassin, kauniine istutuksineen. Kelpaa siun tuolla kesällä istua ja ihailla mahtavaa puutarhaaasi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kosotäti:) Tykätään kyllä itsekin ja tosiaan, on siellä mukava istuksia juomassa kaffetta ja muutenkin.

  VastaaPoista
 3. Aivan huippuhieno oleskelupaikka tuosta on tullut.

  VastaaPoista
 4. Ihanan terassin olette tehneet
  ja niin kauniita kukkia siellä kasvaa :)

  VastaaPoista
 5. Tosi nätti terassi, käy tuohon paikkaansa kuin olisi siinä aina ollutkin:) Kyllä tuolla kelpaa oleskella!

  VastaaPoista
 6. Todella upeannäköistä jälkeä!

  VastaaPoista
 7. Miten tuo terassin kyljessä oleva kärhöpenkki on perustettu? Sanomalehtitekniikalla sitä ei kai suoraan voi tehdä, koska kärhöt tarvitsevat syvän mullan. Taidanpa puuhata oman terassini kylkeen samanlaisen!

  VastaaPoista
 8. Pitipäs oikein muistella miten se tehtiin.... paikassa oli valmiina syvämultainen kohta, kaivoimme vain montut ja laitoimme lannoitteet ja juurenniskaan laitoin kunnolla hiekkaa. Peittokasveiksi matalaa maksaruohoa, joka nyt alkaa peittää alueen jo kokonaan. Tuohon ei taittu laittaa sanomalehtiä ollenkaan. Katsotaan nyt miten alkaa pysyä puhtaana.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi7/19/2023

  Miltä mahtaa näyttää nykyään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tein postauksen :) Kiitos vinkistä ja kysymyksestä

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!