15.3.2014

Hidasta edistystä

Kirjopeippi talvehti mukavasti ja sain otettua siitä muutaman pistokkaan. Hintsusti on valoa ollu tarjolla, kun lehdet ovat noin värittömiä :)

Taimiosastolla on ollut jotenkin vaisua...pikkuiset ovat menneet todella hitaasti eteenpäin! Syynä ilmeisesti puuttuva valo, jota ei ole tullut taivaalta eikä mulla ole sitä lisävaloakaan... No onhan tässä vielä aikaa, ollaan vasta maaliskuulla menossa!

Hienoista edistymistä sentään havaittavissa pelargoneissa.

Keijunmekotkin ovat kasvaneet, pistin kaksi tainta aina samaan purkkiin.

Lobelioista siniset on hyvässä kasvussa, valkoiset kituu ja osa on kuollu, eikä ole eka kerta, kun käy näin! Onko muilla ollut valkoisten kans samaa havaittavissa?

Oikealla koulittuja maurinmalvoja ja orvokkeja.

Testasin omakeräyssiemeniä viime kesältä. Kyseessä matala sammari "Disco red". Eihän niitä raaskinu heittää pois, joten purkkeihin vaan. Laitan myöhemmin lisää tulemaan. Näitä on hyvä laittaa mm. tomaattien juurille ötököitä karkottamaan ja tietysti silmän iloksi muuallekin.

Kelloköynnökset meinas unohtua! Suunnilleen puolet on itänyt tähän mennessä, kasvuvauhtihan näillä on kova, taimet on muutaman päivän ikäisiä. Kasvamassa on sekä vaaleaa että siniviolettiä väriä, molempia onneksi itänyt muutama :D

Lopuksi vielä kuva hassuista tulppaaneista! Monissa on useita nuppuja, tuskin kaikki jaksavat aueta, mutta hauskan näköisiä ovat.
Mukavaa viikonloppua lukijoilleni! Uusiakin on tullut mukaan, lämpimästi tervetuloa!

13 kommenttia:

 1. Siullahan on taimet jo hyvällä alulla. Mie olin laiksa ja tilasin valmiit tomatin taimet.
  Ompa tulppaanissa monta nuppua.

  Tämä takatalvi vähän suututtaa, siellä ne lumikellot on lumen alla.

  VastaaPoista
 2. Takatalavesta ei kukkaan tykkää, mutta kyllä nyt olis ollu liaan aikasta kevvään tulla tupsahtaa. Onneks nyt satanu hintsu lumi sullaa pois käjen käänteessä.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi3/15/2014

  Hyvässä vauhdissa sinun kylvökset! Minä yritin tänään ostaa pelakuun pistokkaita, mutta eivät olleet tulleetkaan vielä myyntiin :( no onneksi mullakin on muutama kelloköynnöksen siemen itänyt..

  VastaaPoista
 4. Valosta on kyllä tänä keväänä ollut selvästi iloa kasveille, nythän on aurinko paistanut oikeastaan vasta viimeisen viikon (muistaakseni), muuten ollut tällaista pilvistä kuin nyt on:( Ja tuo lumi, yöks mitä loskaa!!

  VastaaPoista
 5. Hienostihan nuo taimet on aluillaan.
  Kelloköynnöstä en edes aatellut laittaa. Parina kesänä olen yrittänyt kasvattaa eikä ole kunnolla kerinnyt kukkia.

  VastaaPoista
 6. Ihanat taimen alut sinulla on,
  Minäkin olen laittanut kyllä paljon niitä multaan mutta laitoin vasta muutama päivää sitte joten ei viellä ole kaikki edes noussutkaan
  Meillä satoi niin paljon lunta tänään
  inhoittavaa loskaa:)

  VastaaPoista
 7. Ihanasti on jo taimenalkuja.Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 8. Hienot taimenalut on sinulla! Olen samaa mieltä kanssasi, että aurinkoa nyt vain kehiin!!! Taimet kituuttavat valon vähyydessä=(

  VastaaPoista
 9. Hyvin kasvaa ! Ja monenmoista, olet näemmä kesäkukkaexpertti. Mäkin kiikutin ensimmäistä kertaa talvettamani verenpisaran kellarista vähän aika sitten, ja hienosti lykkää uutta kasvua. Onnea taimillesi !

  VastaaPoista
 10. Hyvin kasvaa ! Ja monenmoista, olet näemmä kesäkukkaexpertti. Mäkin kiikutin ensimmäistä kertaa talvettamani verenpisaran kellarista vähän aika sitten, ja hienosti lykkää uutta kasvua. Onnea taimillesi !

  VastaaPoista
 11. Hei! Kiva kun löysit blogiini!

  Voi mahdoton miten paljon sinulla on hyvän kokoisia taimia! belargonitkin on jo ihan ittensä näköisiä! Hauska ja kaunis tulppaani, nniissä on samalla rahalla enemmän...

  VastaaPoista
 12. Hyviltähän nuo taimet näyttävät :)

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!