29.11.2014

Mitä kuuluu talvetettaville?

Tänään tutkailin tarkemmin noita mun talvetettavia kasveja; verenpisaroita, pelargoneja ja maljaköynnöstä. Yllättävän hengissä näyttävät olevan, tosin olen pitänyt niitä valossa, jos tätä kaamosta valoksi nyt voi millään kutsua:) Olen myös kastellut säännöllisesti, mutta harvaan ja vähemmän.

Maljaköynnös tiputteli ja kuivatti kaikki lehdet, kun toin sisälle. Pikku hiljaa siitä tuli karsee hökötys. Siistin sen lopulta kuolleista lehdistä ja katkoin täysin ruskeita/ kovia/ kuolleita latvoja pois. Nyt näyttää että alkaa tekemään uusia lehtiä, voi pahus! Oliko sittenkin huono ajatus katkoa kuolleet päät pois? Jää nähtäväksi.
Pelargoniat voivat hyvin, pelkään että liiankin hyvin. Niitäkin olen kastellut koko ajan, koska monessa oli nuppuja vielä kuukausi sitten. Viimeinen nuppu on nyt auki Enhän minä raaskinut niitä poistaa.... Toiset kai leikkaa kasvit tapeille ja vievät pimeään. En yhtään tiedä miten tässä käy. Näyttävän pukkaavan uutta lehteäkin...
Jossain vaiheessa kevätpuolella ajattelin leikata reilusti ja vaihtaa mullat näille. No jos ei kokeile, ei tiedä miten käy!

Verenpisaratkin voivat aika mukavasti. Välillä unohdan kastella, niillä on kevyempi multa ja pienet purkit, joten kuivuvat nopeasti. Näitä kastelen useammin, kuin muita.
Näitä on vielä toisessa paikassa, luoteeseen olevalla ikkunalaudalla, jossa ovat kukkineet aina välillä. Tuossa ne nököttävät silmäin alla tietokoneen takana :)

Kirjopeipit kukoistavat myös ikkunalla ja saan niistä hyviä pistokkaita keväällä. En taida enää kasvataakaan niitä siemenistä, kun talvehtivät hyvin sisällä. Siemenistä kasvatus onnistuu kyllä hyvin, mutta on aika hidasta puuhaa ja kun on noita muitakin kasvatettavana, niin laistan semmosesta, mistä voin.

Kelloköynnös otti nokkiinsa, kun siistin sitä ja katkoin latvoja lyhemmäs. Kuivuneet kukat olivat siellä pusikon seassa, kai tuli vähän liian kovasti käsiteltyä. Toivottavasti toipuvat vielä, toinen näyttää suhteellisen hyvälle, toinen voi olla mennyttä.

Ihanaa adventtiviikonloppua kaikille!


7 kommenttia:

 1. Minä jo laitoin pelargooniat talvi lepoon:)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti kaikki talvetamasi kasvit selviävät kevääseen.

  Hyvää lauantai-illan jatkoa.

  VastaaPoista
 3. kasvit näyttävät tosi hyviltä, ja kevättä kohtihan tässä mennään joten valo lisääntyy ja kasvien olo kohenee.
  Mie en nyt talvettanu mitään, jöriinin juuretkin unohtu maahan, joten ne on mennyttä.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti talvetus onnistuu? Mukavaa adventtia!

  VastaaPoista
 5. Toivotaan kasveilesi onnea selviytymistä. Hyvää adventtia! ♥

  VastaaPoista
 6. Kiva nähdä sun kokemuksia näistä asioista. Minä yritän nyt pitää hengissä yhtä pelargoniaa. :) Se on kuivattanut lehtiään, mutta näyttää olevan hengissä. Katotaan miten sillekin käy. En ole ennen yrittänytkään talvettamista.

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttävät pelargoniasi!

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!