24.2.2015

Kylvöjä ja koulimista

Loma aloitettu mielipuuhan merkeissä. Koulin keijunmekon taimet omiin purkkeihinsa. Mihin minä joudun näiden kanssa? Taimia tuli n. 70 kpl ja yhtään ei raaskinut heittää menemään! Paljon niitä on, laitoin 2-3 kpl aina samaan purkkiin.
Pelargonien pistokkaitakin olen ottanut lisää ja laittanut juurtumaan.
Vanhat puskee hyvin uutta kasvustoa. Pitäisköhän näitä alkaa siirtää kohta uusiin multiin?
Teen lobelian kylvökset aina näin: teen pienen painauman sormella ja kylvän pikkuruiset siemenet kasaksi painaumaan. Kun taimet kasvavat, irroitan koko kasan lusikalla ja siirrän isompaan astiaan kasvamaan. Olen todennut helpoksi konstiksi.
Kokeilen käyttää näitä leivonnaiskoteloita kylvö-ja kasvuastiana. On kansikin mukana ja ovat kuin pienoiskasvareita. Jotkut käyttävät viinirypälerasioita samaan tarkoitukseen.
Tylsältä Mörökölliltä saamani sydän löysi paikkansa. Sydämiä tuli myös toinen samanlainen.

Sydämellistä viikon alkua kaikille täällä kävijöille! Ilmassa on jo kevään tuntua, linnut laulavat, aurinkokin paistaa välillä, "räystäät tippuu" ja lumimassat alkavat hitaasti vajeta. t: Maatuska

4 kommenttia:

 1. Siulla jo pieniä taimia, ja mullan tuoksua. Kyllä se kevät on tuloillaan vaikka räntää sataakin.
  Mukavaa viikkoa siullekkin.

  VastaaPoista
 2. Oh-hoh, 70 keijunmekkoa, olet ihan taatusti vielä ihmeissäsi niiden kanssa. Tiedän sen tunteen, kun pikkutaimista ei raatsisi koulintavaiheessa oikein mitään hukkaankaan heittää. Ja siemeniähän on yleensä pakko kylvää mahdollisimman runsaasti, kun ei voi koskaan olla varma kuinka moni niistä itää... :)

  VastaaPoista
 3. No, johan on keijunmekkoja runsaasti, kukkavehreyttä siis kesäksi luvassa :) Ilmeisesti on hyvin itävää sorttia tuo. Olen ostanut ne aina taimina, kun olen ajatellut vaikeiksi kasvatettaviksi.

  VastaaPoista
 4. Onpa jo hyvin taimet kasvaneet,kaunis tuo sydän:)

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!