31.10.2015

Piristystä

Hei vaan kaikille!
Olen miettinyt mitä piristystä sitä keksisi näille talvikuukausille. Ei ihan vielä jaksais rueta suunnitteleen ens kesän kesäkukkakasvatuksiakaan! 
Yksi mikä vois kiinnostaa, olis joulukorttien arkastelu. Viime vuonnahan kyhäsin tosi yksinkertaisia kortteja kotoisista aineista, mitä sattu löytymään :) Oletko sinä tehnyt itse kortteja tai suunnitteletko niiden tekemistä?
Katselin kiinnostuneena netissä videoita korttien teosta, mutta iski oma osaamattomuus ja köppänäkynsisyys tajuntaan. Ote oli niin ammattimaisen näköistä, en minä tuollaisiin pysty. 
No eihän mun kyllä tarttekaan, hän teki varmaan myyntiin niitä. Tekijällä oli erikoisia välineitä, jauheita, musteita, leimasimia, muotteja ja mitä lie kaikki härpäkkeet olleetkaan. Outoja nimiäkin vilahteli tuon tuosta puheessa. Never heard! Ei ährätty liimojen kanssa, vaan rullalta vedeltiin kaksipuolista teippiä näppärästi tarvittaviin paikkoihin.
Kauniitahan ne ostetut kuviopaperit, kiilteet, tarrat ym. ovat, mutta äkkiä niistä kertyy hintaa. Ja mikä työmäärä! Leikkaa, paina, puhalla, värjää, liimaa ja taas alusta ja monta kerrosta. Liian vaivalloista, ei oo mun juttu. 
Tosin löysin myös paljon ihan yksinkertaisia ja kauniita malleja kuvina. 

Toinen mitä vois tehdä ihan huvikseen olis kerätä aakkosittain oman pihan kasvit tänne kuvien kera. Sen minä osaan tehdä :) ja on ilmaset aineet koneella. Siinähän sitä menis mukavasti talvisydän, joten varautukaa kuvatulvaan... 
Jee, ihan kärkeen pääsisin tekemään jutun Akileijoista :D Miltäs kuulostaa, rupeako hommiin????


Hyvää juhlaviikonloppua kaikille!

28 kommenttia:

 1. Koska sekä akileijat että kukkakuvasi ovat ihania, odotamme postausta innolla! :)
  Joulukorteista sen verran, että arvostan muiden itse tekemiä kortteja, mutta itse lähetän mieluiten valmiita, painettuja kortteja. Niissä on tosi kauniita.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Akileija juttu kiinnostaa kovasti! Korttien kanssa meinaa aina jäädä viime tippaan ja tyydyn valmiisiin kortteihin. Nyt, kun aloittais niitä tekemään, sais rauhassa suunnitella ja tehdä. Taitaa olla aika välineurheilua tuo askartelukin nykyään ja kalliiksikin tulee, jos kaikkia hienoja härpäkkeitä hommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava huomata että joku oikeasti lukee postauksia :D Taidanpa sitten tehä mitä suunnittelin ;)

   Poista
 4. Kyllä jotain harrastusta on kiva keksiä näihin pimeisiin päiviin. Kortteja aattelin tehä minäkin, kuhan saan joitain tarvikkeita hankittua. En hyvin kalliita ala ostamaan, saisihan niihin upotettua rahaa. Jotenkin ei leimasimien hankkiminen kiinnosta. Musteet varmaan kerkiäis kuivua mulla :)
  Sulla varmaan riittää juttua ja kuvia kukista, kun niitä on niin paljon. Siittä vaan ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkakuvia piisaa, niistä ei tule puutetta :) Ei tosiaan innosta ostaa kalliita askartelujuttuja kaappiin. Eri asia jos tekis niistä myyntiin jotakin. Jouluna ja ystävänpäivänä on mukava saada itsetehtyjä kortteja.

   Poista
 5. hyvä idea olisikin . Akileat sinulla on niin ihania kukkia laita vain käyntiin kukkia on ihana katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma, siellä on nyt eka postaus esillä ja tuli tosi paljon akileijoista kuvia.

   Poista
 6. Joulukorttien askarteleminen olisikin oikein ajankohtainen juttu. Minä ostin jo keväällä jostain alennusmyynnistä tarvikkeet joulukortteja varten ja ajattelin, että sitten kesällä jos tulee sadepäiviä askartelen kortit valmiiksi. Sinne unohtuivat tarvikkeet komeron perälle kokonaan! Kiire kohta tulee jos meinaa niistä valmista jouluksi saada:)
  Akileijat on aina ihania, jään odottamaan tarinaasi niistä! Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän on hyvä aika ottaa tarvikkeet esille. Akileijapostaus tuli eetteristä juuri äsken, olkaapa hyvät!

   Poista
 7. Kukkakuvat kiinnostaa aina!
  Joulukortteja saa tehtyä tosi halvallakin. Olen useana vuonna jo joulun välipäivinä askarrellut pahveista, juuri saaduista joulupapereista ja -nauhoista uusia kortteja seuraavaan jouluun. Kaikki nätit paperit säästän ja lahjaparerirullista teen korttipohjia.
  Vanhoista jouluvalokuvista otan kopioita ja liimaan ne korttiin. Jotku askartelee vanhoista joulukorteista uusia, mutta minä en raaski käyttää niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla. Minä tein kuule ihan samoin, käytin lahjapaerin sisällä olleen ruskean harmaan kartongin korttien pohjaksi. Kaikki pitää käyttää hyödyksi.

   Poista
 8. Oon teheny melekee aina joulukortit itte. Viimmetippahan yleensä jää ja siksi mallit on tosi yksinkertaasia ja pelekistettyjä. Oon ittekki ajatellu koota omat kasvit koneelle, jos johonaki vaihees olis aikaa, mutta ensin teen pari kuvakirijaa. Kattoo sitte jaksaako. Kukkakuvia kattoeshan kuluu pimiä aika mukavasti ja varmasti löytyy uusia 'pakkosaara' kasvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsetehdyt kortit miellyttää varmasti saajaa. Mukava kuulla että olet suunnitellut samaa, jään mielenkiinnolla odottamaan pihasi kasveista kertovia postauksia.

   Poista
 9. Minäkin olen ihan listannut talven ajan tekemisiä. Mukana on myös ensi kesän pihatyöt kotona ja mökillä. Mukavahan niitä on suunnitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelu on ihan parasta ajanvietettä, mutta mä pidän nyt pikku paussin.

   Poista
 10. Väittäisin, että itsetehdyistä joulukorteista välittyy ihan oma tunnelmansa. Joinain vuosina olen tehnyt joulukortit itse, joinain vuosina ostanut. Viime vuonna olin niin laiska, etten lähettänyt joulukortteja kuin ihan sellaisille, joille en "uskaltanut" olla lähettämättä. =D Nyt on alkanut tulla taas sellaista kutinaa, että jospa tänä vuonna askartelisin kortit taas ihan itse ja satsaisin koko hommaan viime vuotta enemmän. :) Sen olen kanssa huomannut, että myös itsetehtyihin kortteihin saa halutessaan uppoamaan rahaa, vaikka kuinka paljon! Akileija-juttua olen minäkin tässä suunnitellut johonkin kohti talvea. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee, eri vuosina on erilailla kiinnostunut asioista. Ei niistä kannata tehdä itselleen pakko-juttuja. Kaupasta saa kauniita ja edullia kortteja ja ne menevät ihan hyvin.
   Oi, mielenkiinnolla jään odottamaan sinun akileija juttuasi :)

   Poista
 11. Hyvä idea näin pimeänä aika on jotain piristystä saatava. Oikein hyvää alkanutta marraskuuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että aika menee vauhdilla näitä tehdessä. Kiitos samoin sinulle.

   Poista
 12. Aloin joskus keräämään luetteloa pihamme kasveista, mutta homma tyssäsi alkuunsa. Liian iso urakka. Korttien teossa olen surkea, vaikka olisi ihana tehdä niitä itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on koneella listat olemassa, latinankielisin nimin varustettuina. Kaikista kasveista ei tosin ole nimitietoja, sitten on vaan tuntomerkein tai muuten merkattuna. Sellasia mitä on saanut vaihdossa, itse kasvattanut esim. siemenkirjeiden siemenistä ja valitettavasti alkuvuosina en älynny ottaa nimilappuja talteen, nyt harmittaa.

   Poista
 13. Joskus olen muutaman kortin tehnyt, mutta jätän sen homman toisille.
  Hyvä idea laittaa pihan kasvit akkosittain järjestykseen.

  VastaaPoista
 14. Olen tehnyt kuvankäsittelyllä kuvistani kortteja. En jaksais panostaa kovasti tuohon askarteluun, koska tiedän, että monilla kortit menee kuitenkin roskiin. Ja ei muuta kuin tuumasta toimeen kasvikuvastoa tekemään, varmaan monia kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on mainio idea. Onpa harmi jos kortit päätyy roskiin! Minun on vaikea kuvitella tuota, kun olen säästänyt kaikki kortit mitä meille on tullut yli 30 vuoden aikana. Aikamoinen läjä niitä onkin pahvilaatikossa tallessa. Joskus on kiva katsoa keneltä sitä sai alkauaikoina kortteja ja miten on saajat ja lähettäjät vaihtuneet vuosien saatossa.
   Edellisvuoden korttinipusta on myös helppo katsoa kenelle laittaa :)

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...