8.2.2018

Tohotin vs. rikkaruohot -kysely

Niin innolla kun tulevaa kesää odottaakin kukkineen, samalla lähes kauhulla odottaa taas karseeta rikkaruohoinvaasiota. Mielessä on käynyt tohottimen hankinta, josko siitä olisi apua. Niitäkin näyttää netissä olevan monenlaisia ja -hintaisia, joten mikähän olis oikeasti toimiva ja hyvä hinta/laatusuhde?

Kysynkin nyt teiltä, onko teillä sellaista käytössä ja miten mielestänne toimii? Onko siitä oikeasti apua? Mistä olet hankkinut jne.
Varsinkin käytäville ja muihin hankaliin paikoihin pitäisi kehitellä hyvä systeemi, kun myrkkyjä en halua käyttää. Itse ajattelin kunnollista pitkävartista ja kevyehkökin saisi olla.
                                 

                             Kemper-nurmikkopoltin
Asiaa tutkittu lisää ja löytyy ainakin tuollainen kädessä pidettävä malli. Varrella pituutta muistaakseni n. 80 cm. Painosta ei puhuttu mitään, mutta jäänee alle kilon?? Onko jollakin tuollainen tai vastaava ja miten käytännössä toimii?

Sitten on myös järeämpiä malleja, missä kaasupullo kulkee esim. pyörillä varustetussa "vaunussa" tai mukana kuljetettava, mutta se on ainakin mulle liian hankala.

Youtubesta löytyi useita videoita asiaan liittyen. Vaikuttaa aika tehokkaalta keinolta. Toiset polttivat ei-toivotut kasvit kokonaan, toiset vain kärvensivät kasvia ja jäivät odottamaan vaikutusta.

26 kommenttia:

 1. Moro, samoilla hankinnoilla minäkin olen. Joku ketju (Biltema? Motonet? myy kevyen näköistä tohotinta alle neljänkympin. Sellaisen aion hankkia kokeeksi. Investoin kokemuksen jälkeen parempaan jos on tarvetta. (Avasin taas Mummukan jutustelua-blogini talviunilta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tutkittu asiaa lisää ja löysin tuollaisen, lisäsin kuvankin. Tuon tyylistä ilmeisesti tarkoitit.

   Poista
 2. Mulla on ihan rautakaupasta löytynyt kevyt, pitkävartinen ja toimiva versio, jolla on helppo liekittää varsinkin taimiasteella olevat rikkikset käytäviltä. Pari kertaa kesässä haraan käytävät, joten ihan pelkällä toholla en ole pärjännyt kuitenkaan. Toho on kuitenkin oivallinen apu, jolla hoitaa suurimman osan töistä selkää rasittamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että toimii käytännössä. Rikkiksiä ei mikään pidä kokonaan loitolla, mutta hyvä jos tuosta on oikeasti apua siinä taistossa. Ja nimenomaan selkää säästävä loppukommentti oli mieleen.

   Poista
 3. Erinomainen kysymys. Hyvä, että nostit esille. Viime kesänä jo harkitsin Biltema/Motonetin versioita, mutta jäi hankkimatta. Taitaa olla tulevan kesän investointeja, sillä hiekkakäytävien kitkeminen on loputonta hommaa. Myrkkyjä minäkään en maahan laita. Asumme vieläpä pohjavesialueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostetaan kissa pöydälle :D sillä tämä asia koskettaa varmasti jokaista puutarhurin ja riesa on todellinen. Nyt tohotin ostoksille, sinne minäkin suuntaan.

   Poista
 4. Hyvä keskustelu tämä, sillä saman ongelman kanssa painitaan täälläkin enkä minäkään halua myrkyttää mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silläpä ajattelin ottaa esille tämän asian, hyvät neuvot ovat tarpeen.

   Poista
 5. Voi vitsi, en oo hoksannukkaa. Mulla olis oikee kunnon värkki. Painaa ku synti, mutta o varmasti tehokas. Tairan kokeella kinttupolokuhun, vai mustuukohan kivekki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, olipa hyvä ottaa puheeksi. Sun laite kuulostaa ainakin meikäläiselle liiankin järeältä kantaa ja kuskata mukana, siksi etin tuommosta pientä ja kevyttä.
   Katopa youtubesta aiheeseen liittyviä videoita. Yksi mies poltti kovalla liekillä kasvin kokonaan mustaksi ja ei ainakaan alla oleva kivi/betoni tai mitä lie ollu, mustunu yhtään. Tuota samaa mietin itekin ja voisko/uskaltaisko puisen piha-aidan alta poltella? Palaa vielä koko aita. Varovainen pitää oikeesti olla ja rutikuivalla ei ainakaan pientareita passaa mennä poltteleen ;)

   Poista
 6. ihan uusi juttu minulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö? Sitä suuremalla syyllä hyvä ottaa esille.

   Poista
 7. Ensimmäistä kertaa kuulin koko vekottimesta. Minä vetelen viikoittain haravalla hiekkakäytävät ja kitken yleensä käsin, jos näen rikkaruohoja. Minulla on tapana nyppiä ohikävellessäni kaikki rikat, joita näen. Sillä se matka aina kestääkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites tämä on päässyt livahtamaan ohi ;) Kumpa pystyiskin kitkeä käsin, mutta kun ei pysty :( Tuolla kitkemiskonstilla ei rikat pääse valtaan, vaikka sateisena kesänä tuntuu että vesiheinä kasvaa ihan silmissä :D

   Poista
 8. Hyvä, kun otit tämän esille! Olinkin jo unohtanut koko konstin. Tätä täytyykin taas miettiä. Hyvää ystävänpäivää!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormet syyhyttää päästä ostamaan vekotinta, mutta pitäis olla ensin "käristettävää"

   Poista
 9. Tätä olen itsekin harkinnut, olisi kiva lukea käyttökokemuksia, jos laitteen hankit :)

  VastaaPoista
 10. Kivaa että otit täällä tämän esiin, en ole tälläistä aikaisemmin kuullut
  Nyt minäkin käyn seuramaan tohotinta että minkälaisen sitten kesällä ostan . kyllähän se varmasti paljon helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kun tohotinkaupoille, kunhan niitä ilmestyy kauppoihin. Tai enhän minä tiedä onko niitä saatavana ympäri vuoden.

   Poista
 11. Mielenkiintoinen nosto. Olen miettinyt samantapaisen vempaimen hankintaa, voisi helpottaa käytävien ja kivetyksien hoitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kuin kuuta nousevaa, että pääsee kokeilemaan :)

   Poista
 12. Hei olen varmasti vieraillut täällä ennenkin. Tällaista laitetta en toistaiseksi ole harkinnut, mutta mielenkiinnolla seuraan mihin päädyit ja kokemus käytöstä. Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin .Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta, tulenpa käymään. Jatkoa seuraa varmasti tälle tarinalle.

   Poista
 13. Mulla on ollut tuollainen kuvan mukainen tohotin monta vuotta (äitienpäivälahja). Siihen voi liittää joko kokonaisen ison kaasupullon letkuliitännällä ja välikappaleella (isoille viljelmille) tai ostaa sellaisen aerosolipullon kokoisen retkipullon, jolloin ei paina mitään. Käyttökohde pienet lähinnä yksivuotiset rikkakasvit. Monivuotisia jo juurtuneita pitä käydä parin viikon välein kuumentamassa. Muistetava, ettei sun tarvi käristää niitä. Riittää kun kuljet ja kuumennat alueen. Liekki on sen verran kuuma, että valkuaisaineet kyllä kasvissa koaguloituu lehdissä ja näivettyy saman päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli hyvä kuulla. Katsoin nimittäin youtubesta yhtä videota, missä mies tohotti isolla suuttimella ja kauhee liekki nuoli kaiken mustaksi! Hän kaateli kannusta vettä savuavan pöllireunuksen päälle. Näytti kyllä vähän vaaralliselle. Ajattelin sitä katsoessa, että miten voin päästää mun valkoisen koiran pihalle sitte, sehän nokeentuu pilalle koko koira.
   Tää oli hyvä tieto, ettei tarvi kun kuumentaa, uskaltaa käyttää vaikka puuaidan allakin. Toki täytyy seurata ettei vaan ala mikään kyteä.

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...