9.11.2020

Ihanat ruusuni-haaste


No nyt on ihana haaste 🌹🌹 Nappasin kopin haasteesta, kenenkään erityisemmin minua haastamatta. Pensasruusut ovat lähellä sydäntäni ja seuraan mielenkiinnolla haasteisiin vastaamista.

Aloitetaan sisaruksilla eli ensin on Terese Bugnet. Loistava pensasruusu, vähäpiikkinen, remontoiva eli kukinta uusiutuu loppukesällä, tosin hillitympänä. Väri on minulle mieluinen, kukat kestävät muutaman päivän, nuppu on kaunis jne.

Kasvutavaltaan pensas on pystyhkö ja kapeahko. Tätä olen nähnyt myös runkoruusuna, sekin olisi varmasti ihana.
💗
Toinen siskoksista on ihana Louise Bugnet. Avautuva nuppu on suorastaan tyrmäävän kaunis.  Terve ja vähäpiikkinen, suosittelen. Pieniä talvivaurioita tulee täällä V:lla, mutta ne saa napsaistua latvoista pois. Kukat kestävät useita päiviä.

Täysin aunneena kukka on valkoinen, ripaus pinkkiä saattaa olla terälehtien reunoissa paikoin.

💗

Juhannusmorsian eli Morsionruusu on vaan kertakaikkiaan niin ihana, että se tulee listalle. Kukka ei kestä kauaa, mutta sitä useammin tuleekin käytyä ihastelemassa. Kasvaa kapeahkoksi ja pystymäiseksi pensaaksi.


💗
Särkän perennataimistolta hankitusta Sofiasta on myös tullut suosikkini. Se on aika nopea kasvuinen, kukat kookkaita. Tekee komeat kiulukat.


💗William's Double Yellow, ihanan kerrottu nimensä mukaisesti. Keltaisesta ruususta haaveilin kauan, sitten hankin tämän pikkuruisena taimena ja odotin viisi vuotta kukintaa. Tykkään, mutta viime kesänä iski joku viheliäinen ötökkä, samoin moniin muihinkin ruusuihin. 

💗
Tarja Halosen / Tarjan ruususta olen pitänyt myös. Kasvaa korkeaksi, 2,5 - 3m, joten se sopii käytettäväksi köynnösruusun tavoin tuettuna / sidottuna, kuten minulla kaariportissa. Kukat on aika pieniä ja eivätkä kestä kauaa. Nopea kasvuinen.
💗

Jens Munk on myös yksi suosikeistani. Se on perusterve, kestävä ja sen kiiltävät lehdet pysyvät hyvännäköisinä läpi kesän. Melko piikkinen ruusu.


💗

Viime kesänä Minette eli Mustialan ruusu pääsi kunnolla oikeuksiinsa.  Sen kukat ja nuput eivät nimittäin kestä sadetta, mikä onkin sen huono puoli, mutta poudan sattuessa kukinnan ajalle, se sulostuttaa ihanilla ja huumaavan tuoksuisilla kukillaan.💗

Köynnösruusu Henry Kelsey on ollut liian huonolla hoidolla, mutta viime kesänä koetin lannoittaa ja kastella enemmän. Se palkitsi hoidon runsaalla kukinnalla, mutta joku viheliäinen tuholainen iski tämänkin lehtiin. 
Terveet lehdet ovat kiiltävät ja tumman vihreät. Ruusu tarvitsee tuennan.
Kukat tulevat komeina terttuina ja kestävät kauan. Todella kaunis ruusu ja kestää hyvin talvet hyvin täällä V:lla. Suosittelen.

💗

Linnanmäki kukkii aikaisin ja olen tykästynyt tähän yksinkertaiseen valkoiseen ruusuun. Kukat ovat aika kookkaita.

💗

David Thompson on myös saavuttanut suosioni. Tämä jäänee suhteellisen matalaksi ruusuksi. Lehdet ja kukat ovat terveenoloisia.Tässä oli osa pensasruusuistani. 

En haasta ketään erityisesti, mutta kaikki ne, joilla on ruusuja puutarhassaan, osallistukaa ihmeessä :D

Haasteen säännöt:


Kirjoita juttu luottoruusustasi. Jutun tyyli on vapaa. Se voi olla ylistyslaulu suosikkiruusullesi tai tiukkaa asiaa. Juttu voi olla yhden kuvan ja muutaman rivin mittainen tai pitkä esitys kaikista puutarhan parhaista ruusuista.

Jutun loppuun voit mainita myös, mitä ruusua et enää omaan pihaan hankkisi.

Ilmoita jutusta Kukka & Kaali -blogiin, jotta Pauliina voi linkittää jutun yhdeksi kokonaisuudeksi muiden kanssa.

Haasta mukaan 3–5 blogiystääväsi.

Voit ottaa kopin haasteesta, vaikka 
 kukaan ei olisi haastanut sinua.

22 kommenttia:

 1. Olipa mahtavaa, kun innostuit haasteesta! Ihanan jutun olit kirjoittanut ja tosi monipuolisesti. Kuvat olivat suorastaan huikeat! Kiitos! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän oli mukava osallistua. Mukavan haasteen keksit 😄

   Poista
 2. Todella ihania ja elinvoimaisia ruusuja. Haastoin muuten sinut jo jonkin aikaa sitten tähän ruusuhaasteeseen. Et ilmeisesti ole huomannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, anteeksi miten mä en huomannu yhtään. Mutta kiitos kun haastoit Kruunuvuokko☺️
   Tykkään pensasruusuista kovasti. Viime kesänä oli monessa ruusussa lehtiä viottavia ötököitä. Siitä en tykännyt.

   Poista
 3. Hienoa, että vastasit haasteeseen, vaikket ollut huomannut Kruunuvuokon haastetta :). Sinulla onkin niin hieno valikoima ruusuja ja on kiinnostavaa kuulla kokemuksistasi. Onko sinulla morsionsuusun istutuspaikka rajattu juuriversojen varalta? Ajattelin istuttaa sen ensi vuonna kukkivaajan aidanteeseen ja olen lukenut sen tavasta kasvattaa voimakkaasti juuriversoja - morsionruusun kukka on niin kaunis. Louisa Bugnet on aikaisemminkin kiinnittänyt huomioni blogissasi, kaunis on!
  Kiitos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan noita tullut hankittua vuosien varrella. En ole rajannut yhtään ainoaa ruusupensaista, mutta Valamonruusu olisi kannattanut. Morsionruusu ei ole levinnyt ainakaan vielä. Olen koettanut hehkuttaa Louisea vähän joka välissä, on se niin kaunis.

   Poista
 4. Sinulla on ihana kokoelma ruusuja. Minä olen vasta alkaja ruusujen kasvatuksen kanssa siksi näitä on mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila. Uskon että saat näistä ruusupostauksista useita hyviä vinkkejä ja tietoa, niin innostut lisämään ruusuja omalle pihallesikin:)

   Poista
 5. Ihania ruusukuvia! Mullon Terese rungollisena. Siirrin sen tänä syksynä. Toivottavasti ei tykänny kyttyrää ja kukkiis uures paikas paremmi. Keltaasta ruusua oon ihaallu vuasikauret. Ehkä mullaki joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navetapiika:) Muistelinkin että sinulla se rungollinen Terese oli. Voi toivottavasti hän ei kovin suuttunut paikanvaihdosta. Williamin keltaruusu on paras keltaisista kestämään näillä korkeuksislla.

   Poista
 6. Sinulla on upea ruusukokoelma kasvamassa ja kukoistamassa. Siellä on momia sellaisia ruusuja, joita tekee mieli hankkia tänne meidän 'maalaisruusujen' seuraksi. Osa on kyllä ylellisen upeita, jopa köynnökseksi kiipeävä 'Tarja Halonen'. Sinulla on selvästi 'ruusupeukalo'!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vielä jäi toinen mokoma ruusuja nostamatta esille ;) Monissa on kauniit kukat ja saattavat vaikuttaa "ylellisiltä", mutta olen yrittänyt tarkasti valita kaikki ruusut niin, että menestyvät täällä V:lla.

   Poista
 7. Kauniita ruusuja olet hankkinut pihaasi! Bugnetin ruususisarukset ovat minunkin hankintalistallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sisarukset ovat olleet vuosia suosikkejani. Mukava kuulla, että olet hankkimassa ne.

   Poista
 8. Oi, tuo Louise Bugnet alkoi kiinnostamaan!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihania ruusuja! Muutama päätyi minunkin hankintalistalleni, sillä ruusuja ei koskaan voi olla liikaa.:) Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Tiiu kun poikkesit katsomaan ruusujani. Totaa, ruusuja ei voi olla liikaa :)

   Poista
 10. Hieno kokoelma siulla on ruusuja ja tuo Louise Bugnet erikoisesti rupes kiinnostamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla. Louise on alkanut kiinnostaa yhä useampia ;)

   Poista
 11. Toinen toistaan ihanampia ruusuja - ja kuvasi niistä ovat upeita!
  Tämä postaus pitääkin lisätä kirjanmerkkeihin tulevaisuuden ruusuhaaveita varten.
  Minä yritin tänäkin vuonna saada 'Juhannusmorsiamia', mutta tilaus ei onnistunut vieläkään.
  'Tarja Halonen' kasvaa minulla hieman huonossa maassa, mutta siitä on kasvamassa kiva "köynnösruusu".
  Tunnelmallista joulukuuta ja adventtiaikaa sekä hyvää terveyttä! <3

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!