6.2.2014

Siemenvinkki-haaste

Konnadonnan blogissa oli haaste minullekin:

Haaste Puutarha Ystäville:
- Kerro kuvin parhaat siemenvinkkisi.
Mistä olet siemenet hankkinut, miten kasvattaminen onnistui? Esikasvatitko?
Laita haaste blogissasi eteenpäin.

Kiitos haasteesta!  Katso tästä taimikasvatussivuni, jossa kerron taimikasvatuksista! Mukana kuvia ja ohjeita siemenkasvatuksiin. Siemenet ostan mistä milloinkin, viimeksi Kodinterrasta ja Halpa-Hallista. Kerran olen tilannut Siemenvesalta ja Isoäidinkasveista.


Haastan Katja Lammin, Tontti 559, Inkiväärin Periferialifestä, Hurahtaneen ja Anskin, mikäli teille ei ole jo haastetta tullut. Toki kuka tahansa saa ottaa haasteen vastaan ja napata sen tästä!

8 kommenttia:

 1. Kiitos, kun nappasit haasteen. Huomasin, että tulipa ihan oikeaan osoitteeseen, kun sinulla on ihan valtavan hienot ja monipuoliset taimikasvatukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos konnadonna palautteestasi! Muutamana kesänä olen kasvatellut taimia ja viime kesänä en ostanut muistaakseni yhtään kesäkukkaa kaupasta. Kyllähän niistä säästöä tulee, jos laskee mitä maksaisivat, jos ostais. Täytynee lisätä tuonne sivulle vielä viime kesän uutuudet kasvatuksen osalta eli keijumekko ja kelloköynnös.
   Ajattelin koota tietoja ylös sekä itselleni että muillekin, joita kiinnostaa kasvatus. Taimien kanssa värkkääminen vaatii enimmäkseen tilaa ja toisekseen aikaa ...tai toisin päin :D

   Poista
 2. Ihan kohta päästään kasvattelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin päästään! Pelargoniat oli itäneet tämän päivän aikana :) Vastaapa sinäkin haasteeseen, jos ennätät kutomistöiltäsi :)

   Poista
 3. Kylläpä olet paljon kasvattanut taimia, ja hienosti olet onnistunut! Leijonankitaa ja petuniaa en ole koskaan kokeillut. Nyt on leijonankidan siemeniä jo hankittu. Vois myös kokeilla petunian pistokaslisäystä keväällä.
  Kiitos haasteesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! Leijonankita on helppo kasvatettava, kunhan jaksaa koulata ne hentoiset taimet, niiden kanssa meinaa joskus mennä hermo ja siemenet on tosi pieniä, joten niitä taimia sitten kanssa on tiheässä ;)
   Petunia oli paljon helpompaa kasvattaa, kuin mitä olin odottanut. Muistaa vaan latvoa reippaasti, vaikka kylmää selkäpiitä leikata terhakoita taimia. Ja leikatut latvat tosiaan kannattaa laittaa pistokkaiksi.

   Poista
 4. Joo kohta alkaa taimien kasvatus.en ole viellä nostanut kellarista pelarkoneja ,nyt pitäisi ryhtyä ottamaan ne ylös ja leikkailemaan Mukava viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos on paikka, missä talvettaa kasveja, kuten kellari. Ei tartte aina alottaa kaikkien kohdalla alusta eli siemenistä ;)

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!