3.5.2014

Tule kevät, tule!

Viime päivien säätä ei voi kehua; tuulista, pilvistä, kylmää, räntää, yö- ja aamupakkasta! Aurinko yrittää aina välillä pilkahdella, mutta heti kun se menee pilvee, meinaa ulos paleltua.

Ihan vaan säitä uhmatakseni ostin vapun alla Levisian, jota olen havitellut jo pitempään. Väri ainakin on sopivan kirkkaan pinkki vai mikä lie, jotta silmiin osuu ohikulkiessa. Kasvihuoneessa on viettänyt nämä päivät vielä tiiviisti, kun ei arvaa ulos istuttaa.
Ajattelin laittaa tämän kivimuurin päälle, kunhan se on uudistettu multineen päivineen. Joutuu kyllä sitä ennen selvittää, viihtyykö sellaisessa paikassa.
Orvokitkin odottavat vielä kassissa istuttamista.
Sorruin taas edullisiin kärhöostoksiin! Pakkohan ne oli ottaa matkaan, kun sopivasti olivat hyllyssä tarjolla ;) Uutena meillä kasvaa sitten jatkossa "Niobe" ja kiinankeltakärhö.

Toissatalvena kuolleiden "Multibluiden" tilalle piti saada uusi.
Viime syksynä tuli jo niin väsy ja varmaan hienoinen kyllästyminenkin puutarhajuttuihin, ettei jaksanut enää istuttaa noita liljojen sivusipuleita kaikkia maahan. Lykkäsin ne multaan tuohon rasiaan ja jätin kasvihuoneeseen. Keväällä ensimmäisellä käynnillä kasvihuoneessa, kastelin nämä ja nyt ovat lykänneet hienosti kasvua.
Perennoista pinkkikukkainen Harmaakäenkukka ja valkoinen Lehtosinilatva itivät hyvin keväällä huoneenlämmössä ja ovat nyt koulittuina kasvihuoneessa vahvistumassa.
Luonnonkivissä on joskus upeita kuvioita, kuten näissäkin kivissä, jotka reunustavat lasten hiekkalaatikkoa.


9 kommenttia:

 1. Tuo levisa on tosi kaunis ,kumpa tulis vanlämmintä että saisit sen maahan.
  Mie kyllä kylvin tänään porkkanat, persiljan ja kehäkukat, tosin laitoin harson päälle. Saimme kaivonrengas kasvimaan valmiiksi ja heti piti päästä kylvämään.,
  Mukavia puutarhurin päiviä :))

  VastaaPoista
 2. Kävin just tutkimassa millaisesta paikasta pitää ja taitaa sopia tuohon kivikon päälle :D
  Kiitos sitä samaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Juu, kivikkoon olen minäkin nähnyt levisiaa laitetun, ihan täällä IV-vyöhykkeellä. Orvokit meilläkin oottaa ulosvientiä tuossa terassilla, niin kylmältä tuntuu, ettei itekään viiti mennä ulos, saati sitten pieniä kukkia viedä :) Kaipa se tästä lämpiää. Välillä paistaa vähän aurinko ja välillä sataa jotain valkeeta.
  Mukavaista viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Niin kauniita kukkia,noita tainia minullakin mutta ei viellä uskolla viedä ulos kun on niin kylmä,toivottavasti lämpenisi pian.Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 5. Levisia on kyllä kaunis,tulisi vaan
  lämpimämpää, että saataisi kasvit ulos kasvamaan:)

  VastaaPoista
 6. Täällä on ihan samaa kylmyyttä. Puutarhahommiin kun ei vielä lumen paljouden takia pääse on pitänyt retkeillä ja kuvata luontoa sekä lintuja! Ne tuovat meillä tällähetkellä kevään tuntua. :)

  VastaaPoista
 7. Tuo levisia on minulle ihan uusi tuttavuus. Kaunis!

  VastaaPoista
 8. Näin levisian ensi kertaa jossain norjalaisessa tai tanskalaisessa puutarhaohjelmassa ja ihastuin heti. Jo silloin päätin että tuota hankin vielä joskus :)

  VastaaPoista
 9. Ihania kukkakuvia.. kevät taisi hävitä jonnekin ja lunta on luvattu.

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!