2.7.2014

Apua selkävaivaiselle

Mitäpä jos joku aamu heräisit ja et voisikaan enää kyykkiä kukkapenkeissä tai kitkeä rikkiksiä! Et voisi istuttaa kukkia tai hoitaa maassa olevia penkkejä. Kivien, mullan ja raskaiden kukkaruukkujen kantaminen olisi mahdotonta, lehtien haravoiminen tuottaisi tuskaa. Lähes kaikki pihanhoitoon liittyvä mukava ja ei niin mukava työ olisi ylivoimaista tai ainakin erittäin vaikeaa. Mitäs sitten tekisit?
Tämä kaikki on meikäläiselle enemmän tai vähemmän todellista arkea. Jos kiinnostaa miten minä selviydyn pihanhoidosta, niin käypä kurkkaamassa täällä Joku saattaa saada hyviä ideoita itselleen.

Värinokkonen on kasvanut hurjasti ja tehnyt niin isoja lehtiä että piti poistaa jo osa. Onkos kellään ollut vastaankokoisia lehtiä?6 kommenttia:

 1. Huh, mitä lehtösiä:)

  VastaaPoista
 2. Selkäongelmat ovat tuttuja täälläkin. Työni vielä lisäsi niitä entisestään. Sain osittaisen avun kiropraktikolta, jonka käsittelyissä kuljin kymmenen vuotta. Harrastin myös vuosikaudet kaikenlaista mahdollista liikuntaa monta tuntia viikossa, mutta avun sain selkäongelmiin vasta, kun aloitin sisäsoudun mieheni ostamalla kuntosalienkin käyttämällä soutulaitteella. Kallis investointi todella kannatti, sillä nyt säryt ovat osin historiaa. Säännöllistä ja jatkuvaa harjoitusta se tosin vaatii, sillä muutoin vaivat palaavat nopeasti.

  VastaaPoista
 3. Voin vain kuvitella kuinka mahdoton tilanne selän kanssa voi olla :( Vinkkiä sain viime keväänä, kun selkä oudokseltaan naksahti parikin kertaa ja pihatyöt olivat ihan out vähän aikaa. Tuttavalta sain venyttelyvinkkejä, ja oon yrittänyt tehdä niitä vieläkin lapioinnin tai muun jälkeen. Onneksi sinulla on kuitenkin joitain keinoja, tsemppiä ja toivotaan selällesi piiitkää kestoa !

  VastaaPoista
 4. Anonyymi7/04/2014

  Onpa komeita lehtiä. Itselläkin selkä reistailee, on kulumaa ym. vikaa. Olen ruvennut kitkemään polvillaan polvisuojien kanssa, ei rasita selkää niin paljoa. Voi olla ettei sovi kaikille.Lämpenevää kesän jatkoa.

  VastaaPoista
 5. Kumpa selkä tokenisikin venyttelyllä tai jumpalla tai muulla, mutta kun on kyse nikamasairaudesta ja lisänä kulumaa ja rappeutumista, niin siihen ei auta edes leikkaus:(
  No nyt osaan olla niin, että olen lääkkeillä lähes "kivuton" mutta muutama minuutti väärää liikettä saa minut täysin jumiin ja joudun lisälääkitys-ja kipukierteeseen.

  Kumpa vois olla edes polvillaan, sekään ei luonnistu ku polvet sököt ja molemmat operoitu jo kerran:(
  Mutta periksi ei anneta!

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!