18.10.2014

Pelargonian kasvatus siemenistä

Näin kylmänä ja tylsänä päivänä on mukava muistella vaikka pelargonian kasvattamista siemenistä. Sain tähän postaukseen idean, kun kävin läpi kuluneen kesän kuvia.
Jos olet joskus aikonut kasvattaa pelargoneja siemenistä, mutta empinyt, niin nyt tulet huomaamaan miten helppoa ja hauskaa se on!
Hi, there are few photos how I grow geraniums from seeds. It's easy and funny!
Siemenet kylvin helmikuun ekana päivänä. Peitä kevyesti mullalla ja idätä pimeässä huoneenlämmössä.
Pikkuisia taimenalkuja putkahteli jo viikon päästä mullan pinnalle.
Seeds germinated in a week at room temperature and dark.
Koulittuja taimia reilun kuukauden ikäisinä 16.3. Lehdissä näkyy jo tunnistettava muoto. Kaikki taimeni kasvavat pelkällä luonnonvalolla, minulla ei ole kasvivaloja käytössä.
These little seedlings are about month old. All my seedlings are growing in daylight. I don't have any plant lights at all.

Kasvu on aika hidasta, ei kannata hätääntyä, vaikkei kuukauteen tapahtuisi juuri mitään. (johtui ehkä lisävalon puutteesta)
Tämä taimi on istutettu juuri isoon purkkiin kesäkuun alussa ja pääsee ulos kasvupaikalleen.
Growing is quite slowly but don't worry, it will grow! Beginning of  June plant looks like that!
Ensimmäisistä kukista sain nauttia heinäkuun puolesta välistä alkaen.
The first flowers game in JulyElokuussa kukitaan näin komeasti.  in August

Vielä syyskuussakin...  Still in September they are blooming nicely.
Kukinta jatkui kauniina läpi kesän, kun poistin aina kuihtumaan alkavat kukinnot varresta napsauttamalla poikki. Lannoitus ja lämmin kasvupaikka takasivat uusien nuppujen ilmaantumisen jatkuvasti.
They were blooming all summer. Warm sunny place and regular fertilizing guaranteed nice blooming.

Lokakuussa toin kaikki pelargoniat sisälle tarkoituksena talvettaa ne. Suurinosa niistä oli vielä täydessä kukassa, enkä raaskinut katkoa niitä. Kukkikoot nyt sisällä niin kauan kuin tuolla etelä ikkunalla valoa riittää.

In October I took them all in doors. I try to hibernation them. Most of plants were still blooming. 
I didn't want to cut flowers of.

18th of October they are still blooming inside the house! I love this plant!
Kuvat on otettu tänään 18. lokakuuta ja kukinta on täydessä vauhdissa ja 
nuppujakin on vielä. Taisin rakastua pelargoneihin heti ensimmäisen kasvatuskokeiluni myötä :)

Eli sinäkin voit onnistua!
You can do it !
22 kommenttia:

 1. Pitäisi varmaan itsekin joskus yrittää samaa. Pelargonit ovat kyllä siitä mahtavia, että ne kestävät loistavasti paitsi paahdetta, niin aika hyvin myös viileää säätä. Eilen kun tyhjensin kesäkukkaruukkuja niin pelargonit olivat viimeisiä, jotka edelleen jaksoivat kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Sitkeitä kukkijoita ovat.

   Poista
 2. Kiitos! Tämä juttusi kyllä innostaa kokeilemaan :) Pikkutaimena kukkatalosta ostettu pelargonian taimi kukkii vielä mullakin, nyt jo sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sillä laitoin juttua, että uskaltautuisivat muutkin kokeilemaan. Hyvä jos joku saa tästä innostuksen kokeilla!

   Poista
 3. Ihanat pelargoniat:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vihjestä, ensikevänä minäkin yritän kasvattaa siemenestä,en ole koskaan kyllä yrittänytkään kokeilla Hyvän näköiset ja niin paljon viellä kukkia niissä :)

  VastaaPoista
 5. Täytyy joskus ehdottomasti kokeilla. Ehkä sitten kun saan kasvihuoneen? Hienosti kukkivat siementaimesi ja vaivannäkösi palkittiin runsaana kukintana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Olin yllättynyt että kukkivat heti samana vuonna noin runsaasti.

   Poista
 6. Minulla on ensi kevääksi hankittuna pelargonian siemenet;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Minkälaisia ostit? Tuo oli joku sekoituspussi, kaikkia värejä ei tullut, tosin ihan kaikki ei edes itäneet.

   Poista
 7. Tuo näyttää kuvissa niin helpolta, mutta.... no voisihan tuota joskus kokeilla, Upeissa väreissä pelakusi kukkivatkin, säilytätkö ne talven yli.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole luonnossakaan sen vaikeampaa ;) Kokeile ihmeessä! Yritän säilyttää talven yli, saa nähdä onnistuuko. Minulla ei ole tarpeeksi viileää paikkaa, joten yritän ihan huoneen lämmössä ja niin valoisassa kuin mahdollista.

   Poista
 8. Kauniita ovat! Itsekin tykkään pelargooneista. Olen pitänyt niiden kasvattamista vaikeana, mutta tämä kyllä innostaa kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gitta! Minäkin luulin niin, mutta päätin silti kokeilla, koska muuten ei tiedä. Yllättävän helppoa oli, pitää vaan muistaa että kasvavat hitaanlaisesti, siksi kylvö jo helmikuussa.

   Poista
 9. Kiitos ohjeista, en ole koskaan kokeillutkaan pelakuiden kasvatusta siemenestä :). Siemenestä itse kasvatetut yleensäkin ovat lähellä sydäntäni ja niihin suhtautuu ihan eri tavalla kuin valmiiksi ostettuihin.

  VastaaPoista
 10. Olepa hyvä! Samoin, tykkään kasvattaa kaikki kesäkukat siemenistä...tai no ainakin 95%:sti, jotakin ostan. On se vaan niin mukavaa seurata niiden kasvua ja kukkimista. Toki onhan niissä työtä, mutta siltikin ja kuluu kevät nopiaa niitä hoitaessa.

  VastaaPoista
 11. maatuska, ihana kokoelma pelargoneja! Ja onhan Sinulla jo monipuolinen valikoima akileijojakin (19.6.2014 juttusi)!!! Otat sitä paitsi suloisen herttaisia kuvia niin akileijoista kuin muistakin aarteistasi!

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!