22.3.2015

Koulimista ja kylvämistä!

Sunnuntai on jo pitkällä ja viikon lopusta on enää jämät jäljellä. Onneksi aikaa jää myös arkipäivisinkin tälle tärkeälle harrastukselle, kun on lyhyet työpäivät. Tässäpä tämän viikonlopun kuulumisia. Ei välitetä vaikka lumi tupruaa ulkona ja on pilvistä:)
Weekend has gone soon and waiting a new one:)
Repäisin ja ostin oikein värikkäitä kasvatuspurkkeja! Nämä näkyy kaivolta kotia :D
Vanilla sammarin juuri koulitut taimet saivat kunnian olla näiden purkkien ensimmäiset asukkaat :)
Kyllä meikäläisen "rollaatori" on karannu käsistä jo ajat sitten näitten kylvöjen ja taimien kanssa!
Keittiössä ei enää meinaa mahtua tekemään mitään, kun purkit lisääntyy päivittäin. Pikkuinen vapaa nurkka on vielä jäänyt tuohon vasemmalle jääkaapin kylkeen. Siinä siippa tekee eväänsä multapurkkien varjossa:) Mutta hän on niin tottunut jo tähän, että tuskin hätkähtää enää mistään.
Tässä sitten pääkallopaikka apukeittiössä eli koulimo, kylvämö ja vaikka mikä. Valmiiksi koulittuina lobeliaa ja muutama(9) kerrottu petunian taimi selvisi hengissä. Täällä on riehunu joku ärsyttävä taimien "pötkähtelytauti". Orvokit ja suurin osa petunioista meni:(
My sowing and seedlings:) Little containers capture all tables.
Keijunmekkoja on 36 purkkia ja jokaisessa 2-3 alkua! Että ei tule puutetta tälle kesälle näistä. Mihin mä oikeasti joudun näiden kanssa :o
Joillakin kasveilla itäminen on tajuttoman nopeaa, kuten näillä kirjosalvioilla! Kolmen päivän päästä kylvöstä näytti tältä ( ylh. vasem.) Edes Miinanköynnös (alh.oik) ei pärjännyt kisassa!
Katsaus talvehtineisiin kasveihin. Epäilinköhän ettei keijunmekot ehkä itäisi, kun talvetin tämän viimevuotisen kasvin! Siinä sen talvi meni keittiön pohjoisikkunalla ja on tehnyt kovasti uutta kasvua. No tämä kukkii kyllä aikaisemmin, kuin nuo taimet, joten siinä mielessä pikku satsaus ehkä kannatti.
Maljaköynnös aloittaa lehtien kasvattamista. Jes, onnistuin viemään sen talven yli. On samassa purkissa kuin viime kesänä. Jostain muistaakseni luin, että tykkää kasvurauhasta, joten en ehkä siirrä isompaan astiaan. Multa on kyllä aika haperoa, mitä lienee ja vaati kesällä päivittäistä kastelua, kuumalla jopa kahdesti päivässä. Tykkää auringosta ja lämmöstä.
Pelargoniatkin talvehti ensikertalaisen huomassa yllättävän hyvin. Tässä osa talvehtineista.
They have wintered quite well.
Pistokkaita olen ottanut myös, Näyttävät sen verran vehmailta ja lykkäävät uutta lehteä, että taisi juurtuminen onnistua. Näiden lisääminen onkin vaivatonta, ei tarvita erillistä vedessä juurruttamista, vaan tökätään suoraan multaan.
Näissä tunnelmissa päätetään tämä viikko ja aloitetaan taas uusi. 
Kivaa alkavaa viikkoa sinulle blogini lukija :D 
Have a nice week to you!


29 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää ja jokseenkin tutulta myös. Alkaa taimipurkkeja olla täälläkin joka paikka täynnä ja juuri tuossa tutkiskelin, mitä kaikkea vielä pitäisi kylvää.... Taisi olla yli kymmenen lajia vielä jäljellä. Pitäisi varmaan priorisoida mitä kasvattaa, mutta kun kivoja lajeja on n i i n paljon. Hah-hah.... Mietin just yks päivä, että kyllä puutarhahörhön puolisona oleminen ja eläminen tietynlaista pitkämielisyyttä kieltämättä vaatii. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpa oliskin tilaa ja valoa kaikille ihanille kasveille mitä haluaa kasvattaa. Sisätiloissa, normilämmössä ja ilman lisävaloa täytyy kitkutella.

   Poista
 2. Anonyymi3/22/2015

  Ai että, miten paljon sinulla onkaan erilaisia taimia, ihanaa kun jaksat väkertää noiden kanssa, voisin kyllä ostaa sinulta liikoja keijunmekkoja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin toisaalta yllättyy kevät kevään jälkeen miten sitä viitsii. Moni "ei hörhöistä" tutuistani varmaan ajattelee, että miten ihmeessä viitsin nähdä vaivaa, mutta se on niin palkitsevaa ja kevät kuluu nopeaa.
   Olisitkin lähempänä niin saisit tulla noutamaan:)

   Poista
  2. Anonyymi4/05/2015

   Aivan, taitaapa tuo välimatka olla hieman pitkän sorttinen vaikka mukavaa olisikin hakea. Mutta hengessä ollaan mukana ja Seurailen tiiviisti taimiesi kehitystä kevään ja kesän mittaan.

   Poista
 3. Ohhoh! Sulla on jo vaikka mitä!

  VastaaPoista
 4. Sinulla onkin jo hyväsä mallissa taimet paljon olet keijunmekkojakin laittanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En millään raaskinut heittää hukkaan niitä pieniä taimia, pakko ne oli koulia:)

   Poista
 5. Ihanat taimet tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Toivotaan että suurin osa myös jaksaa kasvaa ja kukkiakin kesällä. Menetyksiä tosin tulee aina, sehän on itsestään selvyys.

   Poista
 6. Onpa siellä tulossa jo vaikka mitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa tuttua ja turvallista, osa uutta. Täytyy aina vähän kokeilla eri kasveja.

   Poista
 7. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 8. Ihanat pinkit purkit.
  On siulla taimia, miulla 10 tomaatin alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän väriä elämään! Noita mustia purkkeja on joka paikka täynnä. Minullakin on muutamaa sorttia tomaattia tulossa. Olin mukana siemenkirjeessä ja sain uusia tuttavuuksia kokeiltavaksi.

   Poista
 9. Ihana blogi, liityin lukijaksi! Sinulla aivan samat ajatukset kuin minulla, ostin minäkin samanlaisia pinkkejä taimipurkkeja, ja vihreitä myös. Mustat on niin ankeita.. Minä suorastaan rakastan keijunmekkoja, sinäkin saat noista taimista pihan täyteen vaaleanpunaista :) Valtava määrä! Hyvää viikon alkua sinnekkin päin, vaikka ei tuon sään puolesta kovin lupaavalta näytä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuulikki ja tervetuloa sinä "vihersielunsiskoni":) Kiva törmätä samoin ajatteleviin ihmisiin. Kaikki eivät ymmärrä tätä kasvatustouhotusta ja kukkien kanssa pelaamista. Minulle se on kaikki kaikessa näin keväällä.

   Poista
 10. Voi ihmettä sulla, kuinka paljon taimia. Ihan käyp katteeks :)
  Nyt on kyllä pakko lopettaa tää lueskelu ja lähteä kylvämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylvä vaan itsellesikin ihmeteltävää, sillä sitähän tämä kasvattaminen on pullollaan :)

   Poista
 11. Voi ja oi, kun itelläki pitäs tässä laittaa, mut mä silti luulen, että en nyt aivan vielä niin kovin myöhässä niitten kanssa ole. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole, vielä ehtii vaikka mitä. Olen vuosien saatossa saanut kasattua toimivan kylvöaikataulun. Aloin laittamaan ylös milloin kylvin mitäkin ja miten onnistui. Oliko kylvö liian aikaseen vai myöhään jne. Kalenteria seuraamalla kylvöt yleensä onnistuu aika nappiin ja taimet sopivan kokoisiksi kevääseen mennessä. Tosin tämähän ei sitten pädekään uusien kasvien kohdalla, mutta kylvölistahan täydentyy vuosittain ja uusiin kasveihin ja niiden metkuihin tutustuminen onkin homman suola.

   Poista
 12. Ihana blogi sinulla 😊 Hyvä mieli tuli kun luin postauksiasi😊

  VastaaPoista
 13. Kiitos sinulle, mukava kun löysit tänne:)

  VastaaPoista
 14. Moi, ihana huomata, etten ole todellakaan ainoa, joka hiukan on riehaantunut kylvöjen kanssa. :) Mukavaa kevättä sinulle! :)

  VastaaPoista
 15. Kiitos Pink Douple. Mukavaa kevättä myös sinulle!

  VastaaPoista
 16. Moi,
  Tässä ihan villiintyy, kun katselee sun idätyksiä;)
  Milloin olet laittanut Keijunmekkojen siemenet itämään, kun näyttävät jo noin hyviltä. Mulla näkyy kaksi pientä alkua jo rasiassa. Innolla odotan niiden kasvua ja voihan sieltä lisääkin putkahdella.

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!