28.5.2016

Pienet ilonaiheet

Tervehdys pitkästä aikaa, vai onko siitä kauan?
Täällä on puutarhuri ollut niin pitkissä mietteissä, että ajankulukin katoaa. Harvakseltaan olen jaksanut tai ehtinyt käydä teidän blogeissa, joten pahoittelut siitä kaikille.

Pieniä ilonaiheita tosiaan on pihalla näkynyt, niistä kerron nyt kuvien kera. Niistä monenlaisia ajatuksia herättävistä asioista kerron seuraavallla kerralla. Se voi olla jo huomenna tai vasta viikkojen päästä.

Patjarikko, karkulainen, on salaa päässyt kasvamaan kivien kolossa. Hyvä niin, sillä on ainukainen laatuaan enään.
Onkohan tämä nyt kääpiökurjenmiekkaa vai mitä, mutta tekee ensimmäistä kukkaansa meillä.

Viime kesänä ostettu pikkuinen punakoivun taimi on selvinnyt talvesta ja lykkää lehteä mukavasti. Olipa iloinen yllätys, että on hengissä.
Tukikepin päästä bongasin leppäkertun. Leppiksiä on näkynyt tänä vuonna runsaasti, onko teillä muilla?
"William Double Yellow" pensasruusukin on hengissä, sittenkin :)
Ja kuunliljojakin nousee pikku hiljaa. Ei kaikki, mutta osa kuitenkin :) Pelkäsin kaikkien menneen.

Pari vuotta sitten istutettu aidannekin on hyvässä kasvussa. Kuvassa on (kääpiö)Helmipihlaja ja se on elossa, vaikka suositus oli muistaakseni III asti, ja ollaan siis V:lla.
Samassa aidanteessa kasvaa mm. tuomipihlajaa ja purppuraheisiangervoa. 
Orvokit porskuttaa ovenpielessä. Yksi täysin keltainen kukka nousee tuolta muiden seasta. Kummallista.

Hyvää viikonloppua teille kaikille! Minun pitää nyt ottaa rauhallisesti pari päivää, kun kävin aamulla jäsenkorjaajalla laitattamassa selkääni. Pistettiin "palikat" ojennukseen selkärangassa, jospa nyt alkais kivut hellittään.

37 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että ilonaiheitakin löytyy. Toivon selän suhteen parempaa jaksoa. Omani kenkkuilee tällä hetkellä myös...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkä on tämän mun pitkäaikaissairauden takia tavallaan pois pelistä jatkuvasti, mutta sen ehdoilla teen. Toivottavasti sinulla on jo parempi suunta.

   Poista
 2. Tuo pinkki patjarikko on kyllä makeen värinen. Ilokseni myös huomasin kuunliljojen selvinneen talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patjarikko on söpö. Kuunliljat ovat nyt jo hyvässä kasvussa ja lisää on noussut.

   Poista
 3. Ihana kuulla, että monet sinun ihanuuksistasi ovat kukoistamassa pian! Kauniita kasveja. Meillä on paaaljon kirvoja, mutta ei kovin paljon leppiksiä, lähetäpä ne tännepäin :) Paranemisia selällesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirvoja näyttää riittävän leppiksistä huolimatta. Kiitos toivotuksista.

   Poista
 4. Patjarikko on löytänyt kivan paikan itselleen. Orvokit ovat niin kauniita.

  Toivottavasti kivut hellittävät.

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo patjarikko! Kiva kuulla että sieltä mullasta sittenkin putkahtelee kaikkea ihanaa, täälläkin joitain menetyksiä oli mutta en ole vielä ehtinyt perehtymään kaikkeen kunnolla. Tosiaan varovaisuutta selän kanssa, vaikka tuolla pihalla nyt niin mielellään kyllä varmaan möyrisi .. Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulikki ja muutkin, joudun varoa tätä selkääni joka ainoa päivä, joten ei mitään uutta auringon alla ;)

   Poista
 6. Sieltä niitä kasveja nousee hissukseen. Ei talvi kaikkia vienyt mukanaan. Kipeä selkä ja puutarhatyöt ei ole kaikkein paras yhdistelmä, mutta onneksi kukkien ja kasvien katseleminen tuottaa hyvin paljon iloa. Ehtii ainakin katselemalla nautiskelemaan kun on pakko säästää selkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tekee ja uusiakin on ilmestynyt, kuin ihmeen kaupalla. Selkävaivoista kärsivän on keksittävä omat systeemit ja niksit pihan hoitoon. Olen tässä vuosia opettelut ja kehitellyt työtapoja jotka säästää selkää ja niillä konstein mennään.

   Poista
 7. Yllättävän monet aroiksi meinatut puuvartiset pärjäävät kuitenkin täällä vitosellakin. Ehkä niitä ei vain ole testattu pohjoisempana ja siksi suositukset on varovaisia.

  Malta lepuuttaa hoidon jälkeen! Toivotaan kivuttomampaa puutarhailua jatkossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tekee, eivät kaikki ole niin arkajalkoja, kuin luullaan. Kiitos toivotuksistasi.

   Poista
 8. Ihana leppäkerttu. Meillä olen nähnyt tähän mennessä vain yhden. Tsemppiä selän kanssa!

  VastaaPoista
 9. Kiva, jos leppiksiä olisi paljon, kirvoja tuntuu nimittäin ainakin olevan runsaasti. Leppikset voisivat vähän tasapainottaa tilannetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirvoja tuntuu olevan moninkertainen määrä leppiksiin verrattuna ja se valitettavasti näkyy!

   Poista
 10. Toivottavasti jäsenkorjaajalla käynti auttaa selkäkipuun. Ihania ilonaiheita on alkanut nousta pihallesi, jospa niitä ilmestyisi vielä lisää. Moni on valitellut tuhoja. Viime talven lumeton pakkanen taisi olla myrkkyä useassa paikkaa. Naapurini valitteli eilen leimukukkien, kevätesikoiden, purppursydämen ja kultapiiskun täydellistä tuhoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa polvea kävin näyttämässä, mutta hoito menee usein niin, että kun polvi on kipeä, niin selästä korjataan ja taas toisin päin. Kansanparantajat ovat taitavia ihmisiä ja täällä käydäänkin monien vaivojen kanssa ensin heillä ja jos eivät voi auttaa, sitten vasta lääkäriin.

   Poista
 11. Pikkuhiljaa osa aukkopaikoista alkaa täyttyä sittenkin, tosin menetyksiltäkään ei vältytty. Vielä odotan kovasti useitakin pioneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan hitaasti nousee "uusia" vanhoja kasveja maasta, mutta menetyksiä on tullut ihan tarpeeksi. Pionit kärsi paikoitellen, vanhoista osasta nousee vain varsi tai kaksi, vieruskaveri nousee muhkeana. Uusista hävis monta.

   Poista
 12. Onneksi osa kuallehiksi luulluusta sittekki on elos ja tuaavat iloosia yllätyksiä. Toivottavasti selekäkivut o jo historiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilokseni olen huomannut pikku hiljaa elonmerkkejä monissa kasveissa, mutta kaikki eivät tosiaakaan selvinneet. Nyt pitäisi olla jo elonmerkkejä kovastikin.

   Poista
 13. Ilo on aina suuri, kun kuolleeksi luultu kasvi herääkin henkiin.
  Jäsenkorjaajat osaavat asiansa, joten uskon selkäkipujesi hellittävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, monta ilonaihetta olen jo löytynytkin. Kuten tuolla aikaisemmin jo kerroinkin, jäsenkorjaajat ovat taitavia ihmisiä, joiden puoleen täällä käännytään usein vaivojen kanssa ja apua saavat yleensä kaikki, joiden vaivat eivät vaadi "puukkoa".

   Poista
 14. ihana tuo patjarikko! Meillä ei ole näkynyt kuin muutama leppis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan hän suloinen, nyt alkaa olla kukinta lopuillaan, värit haalistuneet.

   Poista
 15. Anonyymi5/30/2016

  Kaunis patjarikko. Minulla on valkoinen, sain tuttavalta. Talvi vei tosiaan kasveja, tosin joku kuolleeksi luulemani on tehnyt kituvaa kasvua. Toivottavasti sait avun selkäkipuihin, itselläkin selkä kipuilee kun on kulumavikaa. Tv Marja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä selkävaivaisilla on omat taistelumme, jos ja kun haluamme tehdä sellaista, mistä selkä ei tykkää. Selän ehdoilla on mentävä, muuten liikut on pian siinä. Olen omani oppinut jo tuntemaan hyvin, väärillä liikkeillä saan sen täysin jumiin ja kipeäksi muutamassa minuutissa. Oikeilla otteilla ja liikkeillä voin tehdä niin kauan, kuin muuten jaksan.

   Poista
 16. Toivon sydämestäni että selkäsi vaivat helpottuivat ja saat nauttia puutarhassa touhuilusta. Joskus nuo karkulaiset ovat upeinpia kuin se alkuperäinen emokasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kosotäti! Kyllä tässä taistellaan, periksi ei anneta! Karkulaiset osaavat tunkea itsensä välillä niin hupaisiin paikkoihin, ettei sinne olis itse osannut niitä laittaakaan.

   Poista
 17. Kaunis patjarikko ja sopii hienosti kivien väliin!

  VastaaPoista
 18. Hei Maatuska. Olet voittanut Anneli A:n arpajaisissa hienon kirjapalkinnon. Ilmoitathan osoitteesi niin voin postittaa kirjan:
  anneli.airola@hotmail.com

  Onnea! Ja kiitos etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli, nyt kirjakin on jo tullut ja ihana on. Heti ensi aukeamalta tuntui, että hei tämä on kuin mulle tehty.

   Poista
  2. Kiitos Anneli, nyt kirjakin on jo tullut ja ihana on. Heti ensi aukeamalta tuntui, että hei tämä on kuin mulle tehty.

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!