24.7.2016

Langennut tarhuri

Kukas se toitottikaan keväällä, ettei aio ostaa mitään kuolleiden kasvien tilalle. Taisin olla minä ja mites siinä sitten kävikään.
Viime viikolla käytiin Särkän perennataimistolla ja lähtihän sieltä mukaan muutama kasvi. Ei mitään jättikuormaa, mutta siltikin.

Tältä näytti saalis peräkontista kuistiin nostettuna. Mies auttoi istuttamisessa, siinä ei kauaa mennytkään, kun oli valmiit paikat ja maa sopivan kosteaa ja pehmeää sateiden jäljiltä.
Ruusuista lähti mukaan tämä Snow Pavement ja Kempeleen ruusu, josta ei lähempää kuvaa.

Varsinaisesti lähdin ostamaan näitä varjoisen paikan kasveja, koska isot ja komeat töyhtöangervoni kuolivat talvella.
Liuskavaleangervo, tässä on nätit lehdet.
Kilpiangervo saa peittää kokonaan tuo pohjois-koilliskulman. Pysyis nyt hengissä.
 Sormivaleangervosta olen haaveillut kans monta vuotta. Nyt sille löytyi paikka.
Sateesta huolimatta kiersin sateenvarjon kanssa kaikki perennalavat päästä päähän. Minulla oli aika selvät sävelet sen suhteen, mitä haluan ja mitä ostan. 
Särkynyttä sydäntä olen etsinyt jo useammasta paikasta, nyt tärppäs. "Valentine"
Tähtiputki on myös ollut hankintalistalla. Tässä oli mieleinen väri, nimi muistaakseni "Rosensymphonie"
Lehtosalvia "Rosenwein", tätä minulla on ollut joskus, mutta hävisi. Kohtalaisen arka vissiin.
Lollipop lilja oli niin komea, että pakkohan se oli ostaa myös.
Lisäksi matkaan lähtivät talvella menehtyneet Purppurapunalatva ja syyskaunosilmä. Myös purppurapikkusydän pääsi uutena kasvina ostosten mukaan.

Mites te muut, onko tullut lankeemuksia kasvien suhteen? Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

29 kommenttia:

 1. Kävin tänään Äimäraution siirtolapuutarhan avoimilla päivillä. Siellä oli mm. taimimyyntiä ja mukaan lähti mm. isotähtiputki, kallionauhus ja lehtoängelmä. Tähtiputket ovat ihania, kaunis väri hankkimassasi putkessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Tuo pinkki kaikissa sävyissä on alakanu kiehtoon entistä enemmän. Se erottuu niin hyvin muiden joukosta.

   Poista
 2. Langettu on! Alkoi penkkien aukot sen verran häiritä, että "pakko" oli hankkia vähän täytettä :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kasveja olet hankkinut :)

  VastaaPoista
 4. Pakkohan se on paikata viime talven täystuhoja! Kestää toki parisen vuotta, ennen kuin taimet patvivat lihavemmiksi. Toivotaan lempeämpiä talvia - nyt tuhot olivat suuremmat kuin koskaan aiemmin.

  Särkällä käynti on elämys! Valikoima on valtava. Seuraavalla Raahen reissulla tulette käymään kierroksen minun puutarhassani myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, koloja jäi ja muutama täysin musta penkki oli keväällä.
   Kiitos kutsusta Tita, aivan varmasti tullaan käymään. Voi olla ettei tänä vuonna enää ajella sinnepäin, mutta ken tietää...

   Poista
 5. Ai, langettu vai? Kysy vaa, kuinka monta kertaa. Aina ku oon poistunu maitokauppaa kauemmas, oon yrittäy sovittaa niihi jonku kasvipaikanki. Ja useemmite on jotaki tuamisiaki. Vaikka oon yrittäny ahkerasti taimia kantaa kotia, on aukkopaikkoja viäläki.

  VastaaPoista
 6. Tuo on niin tuttua:D Kauniita ostoksia!

  VastaaPoista
 7. Kyllä, minäkin lankesin viikonloppuna. Torilla oli pari perennamyyjää ja pääsin hyvin eroon rahoistani. Minäkin yritän löytää kivoja varjoisen pihan kasveja, mikä ikävästi rajoittaa hankintoja :(. Tuo särkynyt sydän on ihana, muistaakseni viihtyy varjoisassakin puutarhassa :).

  VastaaPoista
 8. Täälläkin on yksi langennut, toisaalta saahan mieltä aina muuttaa, vähän tilanteen mukaan! Ihanat löysit, vallankin tuo ruusu! Tuonne Särkän puutarhaan tekisi mieli mennä, varmaan pohjoisen reissulla voitaisiin, jos isännän kaasujalka hiukan kevenisi, yleensä ei!

  Mukavaa alkavaa viikkoa Sinullekin!

  VastaaPoista
 9. Ei ole sen kummenpia lankeamuksia minulle tullut kasvien suhteen hetkeen. Muutamia olen hankkinut kohtuudella ja "tarpeeseen";)
  Hienoja nuo isolehtiset valeangervot ja tuo kilpiangervo. Sopisivat hyvin omaankin varjoiseen metsäpuutarhaani:)

  VastaaPoista
 10. Ihania hankintoja! Juu, olen langennut ja monta kertaa, isotähtiputki ja kurjenpolvet saivat sen aikaan, D!

  VastaaPoista
 11. Hyviä hankintoja! Liuskavaleangervo on komea ja tähtiputkessa kaunis sävy.
  En ole tänä vuonna edes yrittänyt rajoittaa kasvihankintojani :) En ole kuitenkaan mielestäni shoppaillut mitenkään älyttömästi. Tosin loppukesän kierros on varmasti vielä edessä, samoin sipulihankinnat, joten onhan tässä vielä aikaa :)

  VastaaPoista
 12. Ihan minun lempparivärejä uusissa hankinnoissasi. Tuota tähtiputkea on myös hankittava, se on niin kaunis. Omat hankinnat ovat odottamassa perennapenkin täys remonttia, joka siirtyi ensi kevääksi.

  VastaaPoista
 13. Minulle ei ole tullut vielä lankeemuksia, mutta kun katsoin hankintojasi niin tuli polttava halu lähteä hankintakierrokselle. Tosin vapaita paikkoja ei ole kovin paljoa kun kasvini taisivat selviytyä kuitenkin aika hyvin viime talven koettelemuksista. No kukkasipuleita pitää hankkia...paljon!!!

  VastaaPoista
 14. Taimistot on "pahoja", minunkaan ei pitänyt tänäkesänä mitään, mutta kas kummaa, tulikin myös varjopihaidea ja niin sitä taas mentiin. Kivoja kasveja oletkin löytänyt, liuskavaleangervot ovat ihania:)

  VastaaPoista
 15. Minä olen ihmeen hyvin hillinnyt itseni kasvihankintojen suhteen tänä kesänä, ostanut vain tarpeeseen, heh. Hienoja hankintoja olet tehnyt, olispas joskus kiva päästä käymään Särkällä, sieltä tuskin tyhjin käsin pääsis ulos kävelemään.

  VastaaPoista
 16. No aika vähän lankeemuksia, vähän kirjopeippiä ja jalokurjenpolvia. Enemmän olen siirrellyt alkuja tyhjiin kohtiin ja kylvänyt monivuotisia kasvamaan. Ehkä olen myös vähän katsellut, missä niitä aukkoja vielä on...

  VastaaPoista
 17. Mukavahan noita on ostella, kun tulee itselle hyvä mieli! Itselläkin joitakin heräteostoksia, ei paljoa kuitenkaan.

  VastaaPoista
 18. Kaunis tuo lollipop lilja!
  Kyllä jotain kukka hankintoja pitäisi tehdä. Vielä en ole ehtinyt.
  Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 19. Ooh mitä hankintoja, hyvät valinnat! Pitkää ikää kasveillesi! MInäkin repsahtelen jatkuvasti, mutta onko tuo nyt niin paha :)

  VastaaPoista
 20. Noh, kyllä niitä lankeamisia eittämättä tulee itse kullekin. =D En ole ostanut taimia lähellekään niin paljon kuin viime vuonna. Alkuvuodesta kuitenkin vielä uhosin, etten ostaisi yhtään mitään, mutta noo... Se lupaus ei sentään pitänyt!

  VastaaPoista
 21. Viime talvena paleltui Zilga-viiniköynnös jota olin saanut jo parin talven yli hengissä. Sen olisi tehnyt mieli hankkia mutta täytyy ensi keväänä sitten. En ole ostanut mitään uusia. Myös töyhtöangervot osin kuoli. Onneksi jäi vielä jotain pieniä taimia joista kasvattaa uusia. Tuo sormivaleangervo on yksi jota on tehnyt mieli jo kauan.

  VastaaPoista
 22. Ihan tuttuja tuollaiset lankeamukset! Eivätkä minusta edes kovin vaarallisia. Ennemminkin niin päin, että jos taimistolta lähtee tyhjin käsin, on jotakin pahasti pielessä:)

  VastaaPoista
 23. Hei, blogissani on sinulle haaste: https://multaajamukuloita.blogspot.fi/2016/08/haasteen-tiimoilta.html
  Nappaa mukaan, jos se on mieluisa tai et ole ehtinyt vastaavaan jo osallistua :)

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...