27.12.2016

Mullon ongelma

Osaisko joku auttaa?
Haluaisin seurata uusia kivoja löytämiäni blogeja, mutta nyt se ehdottaa vain ja ainoastaan seuraamaan mun oikealla nimellä. Sitä en haluaisi kuitenkaan tehdä.

Onko kellään samaa ongelmaa??

Ilmeisesti google-tili tai joku sotkee nyt... olen tietty painanu jostain jotain hyväksy nappia.. vahingossa. Osaisko joku auttaa minua ja kertoo miten pääsisin takaisin seuraamaan nimimerkilläni.

Voiko tuon googletilin poistaa kokonaan? En edes tykkää siitä.

Kyseleepi pöllö koneenkäyttäjä
27 kommenttia:

 1. Sama ongelma mulla enkä ole vielä keksinyt miten pääsisin siitä.

  VastaaPoista
 2. Mullon ollu jo muutamahan kertahan sama ongelma. Joskus o hävinny tua pikkukuvaki. Ja miälestäni iliman omaa töpeksintää. Jotaki plokkerin omia omituusuuksia. Pari kertaa on olijenkorret (isännän kersat) mut pelastanu, muuttamalla jotaki asetuksia. Aina niiston jotenki takkuamalla selevinny.
  Mutta kokeele painaa sitä uuren plokin lue kehootusta. Vasempahan kulumahan tuloo laatikko johona on sun tiatoja, jos non vääriä, nii alemmalla rivillä on tiatojen korijaus maharollisuus, jatkat siitä.
  Joskus on poistettu plokin omista asetuksista kaikki omat nimet ja joka paikkaha vaa nimimerkki.
  Toivottavasti olis jotaki apua tai joku ekspertti antaas parempia neuvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin helepottavaa, että muillakin on sama juttu, vaikka eihän tämä mitään mukavaa ole!
   Ennen tosiaan sai valita, seuraako omalla nimellä vai nimimerkillä, kun painoi sitä -lue-namiskaa. Nyt ei enää tule sitä mahdollisuutta ollenkaan. Ärsyttää.
   Olis muutamia kivoja blogeja seurattavaksi, mutta.....
   Täytyy tehä niistä kirjanmerkit tuonne palakkiin, ei kai se muu auta.
   Jotenkin tuntuu että koko ajan vaan menee monimutkaisemmaksi tää nettimaailma, ei pysy enää perässä. Tekis mieli kokeilla instagrammia ja pinterestiä, mutta joka paikkaan vaativat nimeä eikä sitten tiedä näkyykö omalla nimella vai ei.
   Tuskastuttavaa!!

   Poista
  2. Mulla on ollut samoja ongelmia, tuo Navettapiian neuvo auttoi viimeisimpään sekoiluun.

   Instagrammissa on tosi helppo vaihtaa tiliä oman nimen ja blogin (nimimerkin) välillä, se ei mene sekaisin (ainakaan toistaiseksi). Sinne vaan mukaan, helppo homma!

   Haastan sinut tässä samalla kertomaan puutarhavuodestasi 2016 kahdellatoista kuvalla. Käy jättämässä linkki postauksestasi omaani, niin lisään sen mukaan haasteen vastaanottaneiden listaan. Haastetta saa jakaa myös eteenpäin :)

   Hyvää puutarhavuotta 2017!

   Sini K.
   Kasvihormoni-blogista

   alkuperäinen haaste:
   http://blogit.meillakotona.fi/kasvihormoni/kaksitoista-kuvaa-menneesta-vuodesta/

   Poista
  3. Kiitos Sini haasteesta. Vastailen kunhan tässä ehdin...

   Poista
 3. Eppäilen, että lukemishomma on nyt tehty tälläseksi, en usko että oot mitään nappia vahingossa painanu. Mulla sama ongelma kans. Oon lukenut uusia blogeja nyt nimettömästi, en oo muutakaan ratkaisua keksinyt. Se on vaan kurjaa, että blogin pitäjä ei tiedä uudesta lukijasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Just eilen lueskelin yhtä blogia ja kehuin jääväni lukijaksi. Siihen se sitten tyssäskin, enkä nyt enää muista minkäniminen oli!

   Poista
 4. Sama juttu täällä. Luulen, että tuo on vaan taas yksi "hienovarainen" lisäkeino kiristää ihmisiä Google Plus -tilin käyttöön. Ei vaan kiinnosta pätkääkään, ja aina vaan vähemmän, mitä enemmän tällaista painostusta tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin just, että miksi ihmeessä mulla on koko Google tili? Olisko jossain vaiheessa "pakotettu" vahvistamaan tilaus, jos haluaa jatkaa gmail sähköpostin käyttöä? Jotenkin näin kai se meni.
   En tykkää tilanteesta.

   Poista
 5. Törmäsin itse samaan ongelmaan, mutta kävin sitten muuttamassa Google -tilin asetuksissa nimeni nimimerkiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä voisikin kokeilla seuraavaksi.

   Poista
  2. Mulla ei anna vaihtoehtoa pelkälle nimimerkille vaan tarjoaa kumpaakin, toista suluissa. Samalla varoittaa että se näkyy kaikissa Google-tuotteissa. Jouduin laittamaan Google-tilin kun piti saada videoita nettiin jaettavaksi tutuille. Käyttäisin pelkkää nimimerkkiä pelkästään blokissa ja muissa omaa joten tämä on vähän vaikeaa nyt.

   Poista
 6. Google yhdisti syksyllä toimintojaan ja se vaikutti bloggeriin myös tällä tavoin. Selvitin asiaa aiemmin syksyllä törmättyäni tuohon samaan ongelmaan. Kaivan esiin selvitykseni tulokset ja palaan sen tiimoilta tänne myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En löytänyt omasta blogista juttua tästä aiheesta. Luultavasti olen käynyt keskustelua jonkun toisen blogin kommenttiosastolla. Muistan ratkaisseeni ongelman omalta kohdaltani siten, että kävin poistamassa google-asetuksista nimeni ja muutin sen blogissa käyttämäkseni nimimerkiksi. Muutoksen ilmoitettiin vaikuttavan muihin google-palveluihin, mutta en ole vielä huomannut, miten.

   Minulla on gmail-osoite nimimerkillä, mutta ilmeisesti muutos olisi vaikuttanut sähköpostiin, mikäli se olisi ollut omalla nimellä. Muutettuani google-astuksissa nimeni blogin (between) nimimerkiksi, olen taas voinut kirjautua muiden blogeihin lukijaksi nimimerkillä.

   Käytät blogisi tuottamiseen bloggeria, joka on googlen tuote. Mahdollisesti käytät myös Picasaa (minulle ainakin tuli suoraan Bloggerin kanssa kimpassa), joka sekin on googlen tuote.

   En ole mikään mestari näiden vempainten ja ohjelmien kanssa, mutta mielelläni jeesaan sinua, jos tarvitset lisäneuvoa. Laita vaikka viestiä osoitteeseen betweenland@gmail.com. Et siis ole painanut vääriä nappuloita, vaan tämä(kin) ongelma johtuu googlen uudistuksista.

   Poista
  2. Piti vielä sanomani, että ymmärtääkseni on mahdollista perustaa useampia gmail-sähköpostiosoitteita. Jos siis sinulla on gmail-osoite omalla nimelläsi, etkä halua siitä luopua tämän blogger-ongelman vuoksi, perusta uusi osoite blogin nimimerkillä.

   Poista
 7. Mä pääsin aika sattumalta eroon tuosta ongelmasta. Katselin huvikseni Bloggerin asetuksia ja kas - siellä kysyttiin haluatko käyttää Google-profiilia vai Blogger-profiilia. Valitsin Blogger-asetukset ja nyt tämäkin kommentti tulee sellaisena, jota halusinkin. Google+-asetuksista rimpuilin irti joskus aikaisemmin, mutta silloin vielä tämä ongelma ei korjaantunut. Voisikohan tästä olla sinulle apua?

  VastaaPoista
 8. Juu, kannattaa valita Blogger-profiili, jota käyttää, kun kommentoi tai liittyy lukijaksi.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kovasti kommenteistanne ja neuvoistanne. Yritin ratkaista ongelman mahdollisimman helposti, nopeasti ja niin ettei siitä olisi haitaa sähköpostilleni.

  Ihmettelin mistä voi valita haluaako lukea bloggerilla vai google+ tilillä. Olen ollut sisäänkirjautyuneena ties kuinka kauan ja kun nyt kirjauduin ulos ja kirjauduin takaisin, tämä tuli näkyviin.

  Ratkaisin ongelman siis näin: tein itselleni uuden sähköpostiosoitteen Maatuska-nimimerkillä, joka tietenkin tuplaantui kun kirjasin sen myös sukunimeksi (ei olis ilmeisesti tarvinnut)

  Kirjauduin uudelleen blogiini uudella sähköpostilla ja kokeilin heti liittyä lukijaksi uuteen blogiin ja JES se näytti nimimerkkiä MaatuskaMaatuska. Vähän hassua, mutta nyt taas pelittää täällä.

  Kyllä näiden vempeleiden kanssa on ihmeessä välillä !

  VastaaPoista
 10. Kiitos noista edellä olevista vinkeistä, joita lueskelin täällä. Minustakin olisi mukavempi olla ilman omaa nimeä, mutta kun minulla on tuo kesäkahvila ja blogini on ainoa mainos siinä, niin on vähän pakko olla näin avoimesti. Vielä ei ole sattunut mitään ikävää. En teidä sitten, kun lopetan kahvilani parin vuoden päästä, kuinka päästä irti avoimuudestani. Olkoon sen ajan murhe. Toivottavasti tämä ei häiritse niitä blogeja joissa käyn kommentoimassa. Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 11. No ei se käynytkään noin helposti. En saa toimimaan tuolla uudella sähköpostilla bloggeriani. Varmaan jäi johonkin vaihtamatta "jotain" sähköposti tai joku.
  Taidan antaa olla ainakin tällä kertaa, kohta se on niin sekaisin, etten pääse pian tänne ollenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko kokeillut muuttaa Bloggerin Asetuksista kohtaa "Käyttöoikeudet"? Jos lisäisit "Blogin kirjoittajiin" uuden profiilisi ja uuden sähköpostiosoitteen, homma voisi toimia taas. :)
   Onnellista uutta bloggaus- ja puutarhavuotta! <3

   Poista
  2. Kokeilin lisätä uuden sähköpostiosoitteeni blogin kirjoittajiin, mutta ei onnistunut. Kun kirjauduin uudella splla, ei blogi auennut. En varmaan osannut kaikkea muuttaa.

   Poista
 12. Minullakin oli sama ongelma, mutta se ratkesi, kun vaihdoin Google-asetuksissa nimeni blogin mukaiseksi. Minulla on sähköpostiosoite omalla nimelläni, mutta en ole ainakaan vielä huomannut tästä mitään vaikutusta siihen. Toivottavasti saat bloggerin toimimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kai on kokeiltava seuraavaksi, jos ei kerran vaikuttanut sähköpostiin mitenkään.

   Poista
 13. bloggerilla on helpompi seurata kuin google +:lla

  VastaaPoista
 14. Blogissani on sinulle haaste viime puutarhavuodesta, käyhän katsomassa :)

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!