3.9.2017

"Vielä on kesää jäljellä..."

Näin tahtoisin ainakin ajatella. Kulunut viikonloppu oli pitkästä aikaa säiden puolesta todella ihana. Tuli oltua ulkona ja vähän siivoiltua kukkamaita ja vaan oleskeltua ja nautittua.

Laitanpa vaihteeksi muutaman yleiskuvan pihalta.  Kuvattu tässä viime viikkojen kuluessa.
Etupihalla ollaan, tuon pöheikön keskellä jossain on pihalammikko, pikkuruinen sellainen.
Peruutetaan taaksepäin ja näkymä on tämä:
Palavarakkaus vaaleanpunaisena versiona on kukkinut tänä vuonna kauniimmin kuin koskaan tai sanotaan, että nyt parhaimillaan. Siemenestä kasvatettu kolme tai neljä vuotta sitten
Jos käännyn vastakkaiseen suuntaan, näkymä on tämä. Kun pojat oli pieniä, he pelasivat tuossa kentällä. Alueelle ei koskaan tullut istutettua mitään. Suunnitelmissa oli potager, mutta terveys päätti toisin.
Lähimpänä olevat puskat on meidän pihan puolella olevaa aidannetta. Kauempana oleva kasvillisuus ja puut ovatki jo naapurin puolella.
Ympyräpenkin keskelle, joka ei näy kuvassa, ostin kerroksellisuutta tuomaan vartetun riippahernepuun. Mielestäni se sopi siihen, kuin olisi aina ollut. Ilmeisesti paikka "huusi" juuri tuollaista korkeaa kasvia siihen.

Tämä penkki pullistelee liitoksissaan ja on kuvan ottamisen jälkeen vain entisestään rehevöityny. Tuossa reunassa on kurjenpolvi, olisko Rozanne. Keskellä viinikärhö? ja reunoilla maurinkiiltomalvat. Lisäksi kesäkukkina leijonankidat ja sammarit.
Kukas se sieltä Rozannen keskeltä kurkistaa? Tunnistatko? No sehän on sinisievikkiä. Pussi oli virunut jo pari vuotta siemenlaatikossa ja kesällä lopultakin viskoin ne penkin reunalle. Olin jo taas ehtinyt unohtaa, millaisiin mittasuhteisiin tuo kurjenpolvi kasvaa, joten sinne se hautautui.
Hempeilyjä tähän loppuun


Mukavaa syyskuuta kaikille! Nautitaan vielä näistä ihanista ilmoista. Lämmintä ja kaunista saattaa jatkua hyvässä lykyssä vielä tuonne ensi kuun puolelle.

16 kommenttia:

 1. Voi upeus mitä kuvia, aivan ihania😍 Niin kaunis piha ja näkymät joka suuntaan! Mukavaa alkanutta syyskuuta sinne:)

  VastaaPoista
 2. Nämä yleiskuvat ovat aina niin kivoja. Näkee pihan hieman laajemmin. Kaunista kukintaa.

  VastaaPoista
 3. Kaunista!
  Jaa, tuota palavaa rakkautta on siis vaaleanpunaisena. Enpä ole huomannutkaan. Onpas se ihana!

  VastaaPoista
 4. Vaaleanpunainen palavarakkaus on todella upea. Muutenkin ihania vaaleanpunaisia ja pinkkejä kukkia ja kauniita näkymiä puutarhastasi.
  Mukavaa sunnuntain iltaa!

  VastaaPoista
 5. Minäkin ihastuin myös tuohon vaaleanpunaiseen palavarakkauteen, se on hillitympi kuin punainen, ja niin herttaisen värinen :) Pistän asian korvan taakse..
  Kauniita näkymiä pihastasi, ihanaa kukkarunsautta!

  VastaaPoista
 6. Kyllä sulla kukkii runsaana kaikki vielä syksylläkin! Selättömälle puutarhurille kyllä hieno piha ja kukkamaat. Nuo hempeilyt on kyllä tosi upeita, tykkäsin!

  VastaaPoista
 7. Komiasti kukkiva piha! Hm, tua vaalianpunaane palavarakkaus näyttää munki silimähän hianolta, mutta...ränsistyykö seki kukinnan jäläkihi samalla lailla ku peruspunaane?

  VastaaPoista
 8. Jännittävä tuo vaalea palavarakkaus. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt sitä.

  VastaaPoista
 9. Viikonloppu oli kyllä ihana, ja samanlaista on kai luvassa useita päiviä!

  VastaaPoista
 10. Ihana tuo vaaleanpunainen palavarakkaus. Ja ihanat hempeilyt lopuksi. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 11. Onpa ihania kuvia! Sinisievikkisi on valtava, minulla se ei ole yltänyt tuollaiseen kasvuun, vai onko sinulla tuossa useampi taimi?
  Ihania vaaleanpunaisia ihanuuksia sinulla, palavarakkaus vaaleanpunaisena uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
 12. Näyttääpä melkein jokainen ihastuneen tuohon vaaleanpunaiseen palavaan rakkauteen, niin minäkin! Mulla on ihan pienesti sitä tavallista punaista, äidin penkistä siirrettyä. Kukkiiko tuossa kuistin edessä joku pensas valkoisena? Toivottavasti syksy olisi kaunis ja vähäsateinen, mulla olisi vielä hurjasti hommia.

  VastaaPoista
 13. Kauniita kuvakulmia! Tuo pinkki palavarakkaus on ihana ja mullakin se on , mutta ei ole sen suuremmin rehevöitynyt.

  VastaaPoista
 14. Tuo vaaleanpunainen rakkaus on ihanuus! Sulla on niin ihana kukkiva piha!

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!