28.10.2017

Haikein mielin...

Lokoisaa lauantaita!

Mistähän tuokin sanonta on peräsin? Harvoille se kai on niin kovin lokoisaa :(  Monilla menee siivouksen, pyykinpesun ja muun kodinhoidollisen työn merkeissä. Jos ei ole sitten niin fiksu että siivoaa esim. torstaina, että pääsee viettään viikonloppua heti perjantaista lähtien. Minä en jaksa viikolla siivota isommasti, paitsi imurointiahan koirataloudessa on tehtävä lähes päivittäin.

Tänään viikkasin kesävaatteet laatikoihin. Haikeeta.
Pitäis jatkaa imurointia, mutta kas kun jalat vei koneelle väkisinkin :D

Pihlajat on komeita nyt, kaikkialla näkyy punaisia väripilkkuja ja lisäksi ne saivat lumikoristeet. Tänään kyllä sato vettä ja lumet lähti.
Maurinmalvatkin jäi kiskomatta irti. Nyt kai ne pitäis kiireesti ottaa, jos aikoo.
Nämä jää odottamaan ensi kevättä.
On haikea fiilis, ei voi kieltää. Nyt se kesä meni! Millon se tuli ja millon se loppu? Kaikki lataa odotuksia ja toiveita pilvin pimein muutamaan viikkoon ja sitten se on ohi, ennen kuin tajuakaan.

Nyt täytyy keskittyä muihin juttuihin ja repiä niistä iloa :)

     MUISTAKAAHAN SIIRTÄÄ KELLOT !

22 kommenttia:

 1. Onhan se aina vähän haikeaa kun kesä on ohi, mutta toisaalta on hienoa, kun meillä on nämä neljä vuodenaikaa.
  Täälläkin satoi todella paksun lumipeitteen, mutta nyt sataa vettä.
  Maurinmalva kukki tosi kauniisti, mutta siemenet eivät ehtineet kypsyä. Vielä ovat penkissä ja täytyy tarkoin tutkia, josko edes muutama kypsä siemen löytyisi.
  Kauniit pihlajanmarjakuvat.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 2. Samoin sinne! Ompas harmi, jos et saa yhtään siementä Maurinmalvoista! Mulla on kans hirveesti kypsymättömiä siemeniä noissa, mutta olen saanut kerättyä aika paljon talteen. Pitäiskö pitää taas keväällä siemenarvonta?

  VastaaPoista
 3. Kyllä se kesän loppuminen on haikeaa. Viime kesänä ei oikein ollut kesää ollenkaan, en ainakaan kerennyt nauttia mistään. Odotin vain syksyä ja töiden loppumista.
  Niin nyt täytyis keskittyä johonkin iloa tuottavaan, kun vaan keksis jotain.

  VastaaPoista
 4. Pakkasten uhatessa katkoin maurinmalvoista latvat maljakkoon. Samalla koitin katella siemeniä. Otin talteen mitkä vähänkin näytti ruskeilta. Lienevätkö sitten itämiskelpoisia? Tosi kaunis oli kukkiessaan.

  VastaaPoista
 5. Kauniit kuvat lumisista pihlajanmarjoista!
  Kesän perään täälläkin haikaillaan...

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Kauniita pihlajamarja kuvia lumipeitossa Mukavaa lauatai iltaa :)

  VastaaPoista
 7. Ai niin, ne kellot! =C

  VastaaPoista
 8. Kauniit kuvat pihlajanmarjoista! Kyllä olo on aika haikee, hommat jäi puolitiehen, lumen alle. Unohdin jo ihan ne kellot!

  VastaaPoista
 9. Kauniit kuvat lumisista pihlajamarjoista maurinmalva jaksoi meillä pitkään sinnitellä mutta nyt oli liikaa kun lumi tuli. Nyt täällä sataa vettä kyllä nuo lumet sulaa. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 10. Naapurin lumipihilajista meinasin mäki ottaa muutaman kuvan, mutta jäi ottamatta. Nykku kesä on auttamatta ohitte, nii voiki ruveta siivuamahan tupaa. Son ku hävityksen kauhistus. No, jos ei pakkaasia tuu, löyrän kuitenki pihalta jotaki tekemistä viälä. Kai sitä kerkiää tuvan jouluhun mennes jynssätä ja järiestää. Kesä meni vähä, ku kesää orotelles.

  VastaaPoista
 11. Samaa mieltä, haikeata on. Ja tuntuu että syksy ja ne kauniit, kuulaat syyspäivät jäivät kokonaan kokematta. Nyt on ulkona aika kova lumisade. - Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 12. Tässä on todella haikeuden tuntua - sellaista se on, kun talvi tulee ja katkaisee tuskin alkaneen kesän. Meillä linnut ovat jo syöneet lähes kaikki pihlajan marjat. Miksiköhän niillä oli niin kova C-vitamiinin tarve?! Mutta nyt katse toisaalle, paljon kiinnostavaa on puutarhan ulkopuolella! Hyvää sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 13. Haikeaa tosiaan, lumi tuli ja menikin jo melkein, nyt on jäljellä vain märkää sohjoa.
  Viikonloppuna hoidetaan kotihommia täälläkin, mutta on se silti melko lokoisaa :) Tahti on täysin eri kuin töissä, eikä haittaa jos välillä jättää jotain tekemättä.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 14. Mä oon kans laitellut kesävaatteita pois. Osan jätin matkaa varten.
  Kiva jälleen laitella valoja, piristävät kivasti.

  VastaaPoista
 15. Jaa-a. En tiedä, onko haikeaa, kun tuntuu, ettei kesää edes tullut. Taaskaan. Jo kolmas aika onneton kesä ilmojen suhteen, joten tohtiiko muuta enää toivoakaan. Huomaatko, pieni epätoivo on jo iskenyt..

  VastaaPoista
 16. Tämä on tosiaan haikeaa aikaa. Kauniit pihlajanmarjat! Hyvää alkavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
 17. Toisaalta haikeaa, mutta kuitenkin mielenkiintoista kun saa keskittyä muuhun kuin puutarhaan. Saa kerätä voimia ja intoa seuraavaan kevääseen.

  VastaaPoista
 18. Haikeata on varsinkin meillä puutarhaihimisillä varsinkin, kun ainakaan tänne meidän seuduille se intiaanikesä ei tänä vuonna tullutkaan.

  VastaaPoista
 19. Tuntuu, että sitä kesää ei ollut ollenkaan. Kovasti laittelin ja istuttelin pihalle uusia taimia ja kasvuun ne lähtivätkin, hyviä taimia =)
  Nyt innolla odottelen uutta kesää ja kasvun ihmettä.

  VastaaPoista
 20. Haikein mielin mutta minä yritän keskittyä nyt muuhun ja sitten taas innolla ensi keväänä. Ajattelin kirjoittaa blogiinikin ihan muuta kuin kukista ja puutarhasta tällä kertaa. Ihanat pihlajanmarja kuvat.

  VastaaPoista
 21. Kauniita talvisia kuvia. Pihlajanmarjoja oli tosiaan tänä vuonna ihmeellisen paljon, osa on puissa vieläkin.
  Voi kun osaisi ennustaa talven tulon, niin osaisi ajoittaa kylvötkin parhaaseen aikaan. Melkein kaikki ihanat akileijansiemenet on kylvetty... toivottavasti linnut/myyrät yms. eivät käy rosvoamassa niitä! Tänään tuli taas hieman lunta, mutta tuskin se kovin pitkään maassa pysyy.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 22. Hei ! Sinulle on plogissani kiva haaste käypä kurkkamassa

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!