26.5.2018

Sydämeni on särkynyt

Ei onneksi minun, mutta tämän sulottaren. Katsokaa nyt sen kauneutta!
Kuinkahan monta vuotta olen metsästänyt tätä ja nyt se löytyi oman paikkakunnan puutarhamyymälästä :) Ja isot nuput kaupanpäällisinä. Lucky day!

Kukintaa on kestänyt jo reilun viikon, taitaa kääntyä loppusuoralle.
Vaikea kuvattava, ei tiedä mistä suunnasta kuvan ottaisi.
Tälle löytyi hyvä paikkakin pihalta, varjoisa talonpäätypenkki.
Antakaas hyviä vinkkejä jatkoon. Voisko leikata alas eli voisko tehdä uuden kukinnan? Saako lisääntymään siemenistä, jakaa ei taida uskaltaa? Kysyy nimimerkki "rakastunut"

36 kommenttia:

 1. Särkynytsydän on todella ihana varjon ja puolivarjon kasvi. Mulla se on täysin varjossa ja välillä mietin, uskaltaisinko siirtää, mutta kun siinä tykkää olla, niin olen antanut olla. Olen nähnyt särkynytsydämen siemeniä kyllä myynnissä. Kun on sukulaisensa kesäpikkusydämen kaltainen, niin taitaapa levitä myös juurivesoista. En ole uskaltanut omaani vielä jakaa, kesäpikkusydämiä pariinkin otteeseen. Niillä on äärimmäisen hauras juurakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli hyvä tieto, kiitos. Pikkusydäntä olen aikoinani jakanut useampaan paikkaan ja tytär taitaa siirtää sitä täältä omaan pihaansa piakkoin. Ainut kukka, josta tykännyt aina :)

   Poista
 2. Gorgeous flowers.
  Beautiful blog.
  Have a nice weekend
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
 3. Särkynytsydän on niin kaunis! Se on yksi lempikukistani. Mukavaa viikonlopuna jatkoa! PS. Blogissani on kolmen puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaunis. Kiitos, täytyypä tarkistaa joko olen käynyt...

   Poista
 4. Kaunis on. Voi saada lisääntymään siemenestä, minulla on siementaimia omassa pihassa.

  VastaaPoista
 5. Särkynyt sydän on kyllä todella kaunis kukka, niin jotenkin herkkäkin!

  VastaaPoista
 6. Särkynytsydän on tosi kaunis. minulla on myös ja on ahkera kukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää olevan. Heti ainakin kaksi kukkavanaa oli taimessa.

   Poista
 7. Voi se on ihana! Hyvä kun sait nyt käsiisi ja istutettua puutarhaasi! Voi leikata alas, olen ainakin itse leikannut, mutta minulla ainakin koko kasvi lakastuu hiljalleen kukittuaan ja sitten taasen seuraavana keväänä nousee uudelleen. Käsittääkseni juuristo on herkkä eli jakaminen ei oikein onnistu. Näin taimistolla sellaisen särkyneensydämen, jolla oli punaiset kukat, nimi taisi olla valentine. Oli kaunis sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää tietoa tämäkin. Olikin jossakin muistin sopukoissa näky, että lakastuisi kukinnan jälkeen. Uskallan siis katkaista alas huoletta jo loppukesällä.

   Poista
 8. Onpa kaunis särkynytsydän! Koskaan sitä en ole leikannut alas enkä jakanut, mutta vuosien mittaan juuristo on vahvistunut ja kasvi komistunut. Siemenlisäys varmaan on mahdollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin tieto otetaan mielellään vastaan eli tapoja voi olla useita. Jakamaan en siis lähde teidän ohjeiden perusteella.

   Poista
 9. Todella kaunis särkynytsydän! Vinkkejä on vähänlaisesti, olen yrittänyt muutaman vuoden saada kasvia viihtymään pihallani, mutta tähän mennessä tulos ei ole ollut huikea menestys. Ehkä paikka on turhan aurinkoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tietääkseni tämä viihtyy kunnon varjoisassa paikassa. Uskaltaisitkohan siirtää omaasi varjoisampaan paikkaan, jos innostuisi siitä.

   Poista
 10. Hieno on. Mulla oli entisellä paikalla näitä, en kyllä muista hoidinko mitenkään mut isoiksi kasvoivat. Ne kasvoivat idän puoleisessa penkissä, ei se ollut hurjan varjoisa. En silloin varmaan leikellyt niitä. Toin tännekin 15 v sitten niitä, mutta ei täällä kasvaneet, vaikka tässä on ollut varjoisa paikka.
  Joku kukka vaan jotenkin ei kasva jossain paikassa. Kesäpikkusydän sensijaan kasvaa valtavasti, pitäisi jakaa niitäkin, kun kukinta taantuu kun liian tiheästi kasvavat.

  VastaaPoista
 11. Tuo on muuten totta, joskus kasvi vaan ei viihdy, vaikka tekis mitä. Maaperässä jotain puutetta tai liikaa. Esim. meillä ei tulppaanit menesty, siksi en niitä laitakaan. Laukat sen sijaan nousevat suhteellisen terhakkoina, kohta aukeavat.

  VastaaPoista
 12. Hei taas. Minulla on valkoinen versio tästä. Alas voi leikata jos haluaa, mutta lakastuu myös itsestään. Uudelleen kukintaa ei tule ennenkuin ensi vuonna. Kaunis on kukkasi ja toivottavasti jatkossakin. Siirtää sitä on hankalaa kun juuristo on niin haurasta ja haperaa. Itsellä se kasvaa ihan auringossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tätä on valkoistakin, mielenkiintoista :)

   Poista
 13. Minulla on myös valkoinen särkynyt sydän, enkä uskalla sitä siirtää. En tiedä, kasvattaisiko tuo vielä uudet versot ja kukat tänä kesänä. Sellaista en ole kokeillut. Viime syksynä keräsin siitä siemeniä ja kylvin multaan. Kolme tainta on nyt kasvussa, ihan pieniä vielä. Särkynyt sydän on aivan hurmaava kaikissa väreissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kokeilla lisätä siemenistä, kiitos vinkistä.

   Poista
 14. On todella kaunis kukka ja niin ihanan värinen. Paljon on kukkia oksassa.
  Muistan anoppini pitäneen kukan puolivarjoisessa paikassa, komea oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon oli kukkia. Mutta mikäs sen mukavampaa :)

   Poista
 15. kaunis! minulla on useampi pihassa. Hieman kärsivät, kun jouduin niitä siirtämään salaojarempan vuoksi.

  VastaaPoista
 16. Taitavat olla vähän kranttuja siirrolle, paras pitää se tuolla paikalla :)

  VastaaPoista
 17. Kauniisti kukkii! Itse istutin ensimmäisen särkyneensydämen viime kesänä ja tänä keväänä toisen, valkoisen lajikkeen. Ne tosiaan eivät tykkää siirtämisestä tai jakamisesta. Kukinnan jälkeen lehdet alkavat lakastua ja ne saa leikata pois vasta niiden lakastuttua täysin, joten epäilen vähän kukkisiko toista kertaa, jos kukinnot leikkaa?? Ainahan voi tietysti kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinenkin on varmasti kaunis. Nyt muuten muistinkin, että minullahan oli joskus valkoinen, vuosia sitten.....
   Paras antaa nyt olla tuossa paikassa, missä on, enkä yritä edes jakaa. Jätin kukkavarret kuihtumaan, jos sattus että tekis pikkualkuja, mutta se olis täysin bonusta.

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...