9.6.2019

Rytölä-projekti, osa 1

Uskoisin aika monelta löytyvän aluita, joita ei blogeissa paljoa esitellä. Niitä löytyy täältäkin, useampiakin, mutta tässä yksi niistä.

Esittelemäni RYTÖLÄ sijaitsee parkkipaikan edessä ja ihan tien varressa, siis erittäin näkyvällä paikalla meille tullessa ja ohi ajettaessa.

Laitan alkuun kuvan millainen oli muutosrempan jälkeen 10 v. sitten.  Teimme parkkipaikan ja se reunustettiin kivillä ja taakse tehtiin istutusalue ruusuille.

Taimistolla törmäsin kesäangervopensaisiin ja ne ostettiin tien päädyn osuudelle, väliin jäi pihlaja, joka kasvoi jo siinä.
Seuraavana kesänä oli jo nättiä.

 Oikein sievät pensaat, jotka kukkivat runsaasti.

Mutta kuinkas ollakaan, kaikki kukkineet oksat kuolivat ja ne piti leikkoa pois joka ainoa kevät. Pensaat alkoivat muutenkin risuuntua ja tarhurin huonon selän takia niiden hoito jäi retuperälle.

Tänä keväänä oltiin nyt tässä tilaanteessa ja tekis mieli itkeä:

Pensaat ovat täysin risuttuneet, muutama lehtevä oksa yhdessä puskassa.
Voikukat ym. roskaheinät kasvaa parkkipaikalla, kohta jota ei juurikaan käytetä ja pihalta lähdetään aina samaan suuntaan poispäin.

 Onneksi mies ymmärsi tuskani ja näki itsekin ettei näistä enää mitään tule. 

Montut vain jäi....
Voikukkaraudallekin löytyi käyttöä...


 Kätevä peli kyllä on
Projekti seisoo nyt tällä hetkellä ja mietin mitä tuohon laittaisi. Mielessä käynyt mm. purppuraheisiangervo tai viirukirjokanukka tmv. isompi pensas, mutta kasvavatko liian leveiksi?....

Siistiä vielä pitäisi pohjaakin, metsämansikat ym. ovat vallanneet koko alueen.  Toivon hartaasti että saan esitellä teille osan 2 kesän kuluessa.


Otan pensasehdotuksia vastaan, kiitos :)

6 kommenttia:

 1. Varmasti jokaisella on omat rytölänsä. Meillä taitaa olla pari kolmekin. Kyllä ne aikanaan poistuvat ja tilalle saattaa tulla jokin muu. Ei lopu työt ja aina on tilaa uusille ideoille.
  En näe teidän rytöläänne mitenkään epätoivoisena paikkana. Hiukan siistimistä ja uusia pensaita, niin siinä se taas loistaa. Nyt ei tule mieleen pensasehdotuksia. Tykkään norjanangervosta, mutta se vaatii kyllä alasleikkauksen muutaman vuoden välein. Ja kasvaa kyllä aika leveäksikin. Angervoista löytyy monia vaihtoehtoja riippuen, millaista kokoa ja näköä haluaa. Toivottavasti joku muu keksii hyviä ideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta. Tahtoo vaan nämä rumat kohdat aina paistaa omaan silmään :-)
   Eiköhän siihen jotain keksitä kesän päälle.

   Poista
 2. Rytölöitä riittää täälläkin. Aina jää joku paikka huonommalle hoidolle. Jotain angervoa ehdotan minäkin. Keijuangervo kasvaa tiiviiksi pensaaksi ja kukkii erittäin kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se tahtoo olla, kaikkea ei ehdi eikä jaksa. Joku angervolajike kuitenkin vois olla hyvä tuossa. Kiitos.

   Poista
 3. Kyllä, rytölöitä löytyy varmasti melkein joka pihalta. Entäs rinne- tai koivuangervo? Niiden väliin voisi istuttaa esimerkiksi rungollisia syreeneitä tai muita kukkivia pikkupuita, jos haluaa jotain korkeampaa, mutta sellaista joka ei vie maan tasalla leveyssuunnassa paljoa tilaa. Suunnittelun iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rinneangervosta tykkään kyllä. Pikku syreeniä, siis rungollista olen miettinyt, mutta en tuohon paikkaan. Kiitos vinkeistä.

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!