6.6.2019

Taimipurkkien pesua

Kaunis kesäinen tervehdys sinulle lukijani 💚

Vaikka olisi mukava nauttia vaan pihasta ja ulkona olosta, välillä täytyy tehdä näitä to do-juttuja, että saa niitä vähemmäksi.
Taimipurkkien, kylvöastioiden ym. kippojen ja kuppien pesuun sopii oivasti tälläinen helteinen päivä. Ei tule kylmä, vaikka vesi välillä roiskuisi päälle.

Varjoinen paikka löytyi syreenin kupeelta ja eikun "tehdas" pystyyn. Hyvä työskentelykorkeuskin löytyi, kun laitoin toisen ämpäri alle.

 Enimmät töryt liottelin toisessa ämpärissa ja se kannatti !!
Pesuvesi pysyi näin puhtaana, vaikka olin pessyt jo ison kasan purkkeja.
 Liotusvesi sen sijaan näytti tältä!
Minulla jäi viime kesänä osa taimipurkeista pesemättä ja ne jäivät talveksi kasvihuoneeseen (kuitenkin huuhdeltuina enimmistä töryistä). Pakkaskelit olivat ilmeisesti haurastuttaneet muovia, sillä useampi purkki räsähti rikki kevyesti painettuna.

Nämä vanhemman malliset purkit  tuntuvat olevan kestävämpiä, materiaalikin on erilaista, pehmeämpää.
Joka tapauksessa, paljon sain pestyä ja vielä jäi huomisellekin urakkaa.Mites teidän kesäkuu on lähtenyt käyntiin?

16 kommenttia:

 1. Sinähän olet sellaiseen puuhaan ryhtynyt mitä minä teen pitkin hampain. Käytän aika paljon turveruukkuja ja ne menevät maahan. Yritän kuitenkin saviruukut pestä ja pionois kasvilavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkkien pesu on oikeadtasn ihan kivaa, kun pääsee alkuun. Minä taas en käytä turveruukkuja ollenkaan.

   Poista
 2. Minäkin koetan pestä tai ainakin laittaa likoamaan taimiruukut sitä mukaa, kun ne vapautuvat. Mutta aina niitä tahtoo jossain lymytä myös likaisina.
  Kesäkuu on lähtenyt käyntiin melko normaalisti pihatöitä tehdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo purkkien lymyäminen huvittaa....niillä on kumma tapa ilmestyä mistä milloinkin.

   Poista
 3. Miulla vielä on taimia purkeissa. Tyhjentyneet yritän pestä sitämukkoo pois. Vaihtelevalla menestyksellä. Siinä ois opeteltavoo, jotta kaikkia purkkeja ei tarvihteis siästee!
  Kesäkuu on lähteny käyntiin puutarhatöissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oliskin hyvä tapa: pestä heti pois niin ei sitten kerry urakkaa. Tosiaan huonoja purkkeja ei kannata säästää, minäkin joskus laitan kaksi vähän rikkoutunutta päällekkäin, pitäis vaan heittää suosiolla pois. Tänä keväänä hävitin paljon just kaikkee epämääräistä purkkia, joita on säästelty "kaiken varalta"

   Poista
 4. Tuttua puuhaa entisestä elämästä :) Musta tuntuu että viimeaikoina ovat ohentaneet muoviruukkuja, kai menee vähemmän muovia tai oisko kierrätysmuovi jotenkin erilaista.
  Mut tarvii niitä ruukkuja usein käyttää moneen kertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, laatu huonontunut. Kovempaa on muovi nyt ja hajoaa usein jo toisena vuonna. Vanhat purkit kestää vuosia.

   Poista
 5. Taimiruukkujen pesu on sellaista hommaa, josta en pidä ollenkaan. Alkukesällä on niin kiire istutus- ja kitkemispuuhissa ja tänä vuonna vielä kaikkea muutakin lisäksi, ettei ehdi pesupuuhiin ja sitten ruukkupinoja kertyy ympäri tonttia. Jossain välissä ne kulkeutuvat likaisina varastoon. Mutta tästä postauksesta keksinkin, että laitan lapsille ämpärilliset vettä ja ruukkupinon ja saavat niiden kanssa läträtä. Kyllä siinä ainakin enimmät liat lähtevät, niin riittää sitten myöhemmin pikainen huuhtaisu kuumalla vedellä. En ole koskaan pessyt ruukkujani saippuavedellä kun ei ole ollut tuholaisia tai kasvitautejakaan. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin sopivaa puuhaa lapsille. Mullakin on ollu lapsenlapset apuna pesupuuhissa. Mäntysaippuaa lorautin vähän ämpäriin.

   Poista
 6. Inhokki duunia. Siksi mulla tuloo pestyä vasta sitämukaa ku tartten. Sullon palio parempi systeemi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava alottaa keväällä hommat, ku on purkit valamiina.

   Poista
 7. Oletpa ollut ahkerana. Minä en ole saanut mitään järkevää aikaiseksi...:) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näillä helteillä kovin järkeviä saa kukaan aikaan. Kiitos samoin.

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!