4.12.2019

Joulukorttiaskartelua

Päätin tehdä tänäkin jouluna kortit itse. Jotenkin oli hassuttelufiilis ja tein pääasiassa näitä porokortteja. Vähän jotainkin muuta sekaan, totta kai.
Silmillä sai ilmettä ja luonnetta poroihin.
 Sinisen ystäville on tietysti omat korttipohjat
Käytin näihin tosi paljon kierrätysmateriaalia ja kaikkia vanhoja juttuja, mitä olen kerännyt vuosien varrella.
Säästän vähän kaikkea mikä suinkin sopii askarteluun: mainoksien ja lehtien kuvat, kalenterien kuvat ym. Vanhoja joulukortteja sen sijaan en leikkele vaan säästän ne.
Porot on tehty lahjapaperirullien sisällä olevasta harmaan ruskeasta paksusta paperista tai liekkö se ohutta kartonkia paremminkin. Oivaa materiaalia joka tapauksessa. Oikomista ja hetkeksi painon alle.
Narut on jämiä tyttären häistä viime kesältä.
Kartonki toki on ostettua ja tavoilleni poiketen ostin yhden liuskan näitä kultaisia 'Hyvää Joulua' tarroja, kun olivat suht edullisia.
Pikkuväelle tein omia hassuja kortteja.
Tälläisia näistä tuli tänä vuonna. Valmistuivat tosin jo ennen postin lakon loppumista ja mietin tehdessäni kannattaako tälle vuodelle edes tehdä.

Lupaus on annettu toimittaa punaisissa pusseissa lähetetyt joulutoivotukset perille.

Teetkö sinä itse kortteja, ostatko valmiina vai lähetätkö ollenkaan? 
Itse olen vähentänyt tosi paljon korttirumbaa viime vuosina.


25 kommenttia:

 1. Tulipas kivoja kortteja! Joskus askartelen itse, joskus ostan. Kun teen itse käytän kaikkea mahdollista kierrätystavaraa, minusta on mukava suunnitella mitä mistakin materiaalista saisi aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gitta. Näinhän se menee, aina ei jaksa tai ehdi itse valmistaa. Hienoa että käytät kierrätysmateriaalia hyväksi.

   Poista
 2. Hauskoja kortteja olet tehnyt. Tuo punaisilla pistoilla reunustettu lumiukko on mainio! Kerään myös kaikenlaista materiaalia ja teen kortit itse tai nuorison kanssa. Tämä joulun kortit ovat vielä ideoimatta ja tekemättä. Aika vähän lähetän kortteja, mutta itse kuljetettavien joulutervehdysten mukaan kortteja laitetaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko. Äkkipäätä ei huomaisi että on pelkkä kuva, näyttää niin aidolta tuo lumiukko ompeleineen. Kierrätystavaraa kannattaa ehdottomasti käyttää. Vähentänyt olen itsekin paljon korttien laittamista.

   Poista
 3. Kivat kortit, jokainen yksilöllinen. Olen askarrellut joulukortit jo monena vuonna, kuten onnittelu- ja muutkin kortit. Pitkään tein kortit lähes kokonaan kaikenlaisista kierrätysmateriaaleista. Nykyisin tulee ostettua myös jotain uutta kortteihin. Olen hiukan karsinut vastaanottajien listaa, mutta edelleen laitoin maanantaina punaisiin kuoriin 40 korttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between. Vaikka kuinka päätän tekeväni vain yhtä tai kahta sorttia, niin kas kummaa, kun niitä tulee monenlaisia. Toki tuota sekalaista materiaalia myös täytyy käyttää. Sinä olet innokas korttien tekijä ja peukku kierrätysmatskun käytöstä.
   Aikoinaan laitoin itsekin varmaan tuon määrän, mutta nyt olen karsinut puoleen. Laittelen osalle porukkaa fb:n tai what up:n kautta jouluterveiset.

   Poista
 4. Onpa kivoja joulukortteja! Hauskoja nuo porot ovat. Postin mukana menee ns."pakolliset" sukulaiskortit, ne ostan kaupasta. Lähimmille sukulaisille ja ystäville olen usein askarrellut kortit itse. Eilen lasten kanssa pidimme askartelutalkoot. Vihdoin alkavat olla sen ikäisiä, että yhdessä askartelu onnistuu edes jotenkuten :D Kierrätysmateriaalia tulee käytettyä aika paljon, kun sitä nyt on kaappeihin kertynyt nuoruusvuosien askarteluinnostuksen jäljiltä. Täydennystä tuli ostettua aika paljon silloin kun Tiimari lopetti, joten niilläpä varmaan pärjää tällä askartelutahdilla seuraavat kymmenen vuotta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Mikäs sen mukavampaa, kun saa tehdä lasten kanssa kortteja. Sinähän olit kauaskatseinen, kun hoksasit ostaa loppuunmyynnistä juurikin askartelutavaraa. Matskua on siis pitkäksi aikaa eteenpäin:)
   Onpa mukava kuulla, miten moni käyttää kierrätystavaraa hyväksi korttien teossa!

   Poista
 5. Kivat kortit oot askarellu. Saajalle on mieluinen ihetehty kortti! Miullakin ois materiaalii tehä ihe, vaan usseimmiten tulloo ostettuu. Ostan kortit joissa on postimerkit valamiina ja tuen kotimaisia järjestöjä ja säätiöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla, ainakin toivon että tykkäävät, kun on itseväkerrettyä ;)
   Tuo on muuten loistava idea antaa avustusta varsinkin joulun aikaan.

   Poista
 6. Teitkin nättejä kortteja!
  En askartele, enkä taida tänä vuonna laittaa kuin kaksi korttia. Olen lakossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nettimartta. Vai olet sinä mennyt lakkoon ;) Mutta ne kaksi kortin saajaa ilahtuu varmasti.

   Poista
 7. Onpa kivoja kortteja! Itsetehty on niin paljon persoonallisempi tapa muistaa kortin saajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi. Ainakin toivon saajan ajattelevan niin. Itsekin tykkään kovasti kun saan itsetehdyn kortin.

   Poista
 8. Hauskat kortit olet tehnyt! Minulla on homma vielä vaiheessa, idea on kyllä valmis. Meinasin jo ettei niitä tarvi postilakon takia tehdäkään! Teen aina ite kortit ja minäkin käytän nuo samat pahvit lahjapaperien sisältä. Samoin muutakin kierrätysmateriaalia. Tänä vuonna taidan kopioida joulukortteihin jouluisia valokuvia., meidän eläimistä ja vanhan auton ajelusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina. Meillä on samat vinkeet ;) Kuulostaa ihanilta aiheilta, ei kun toteuttamaan!

   Poista
 9. Ennen olen tehnyt kortteja, ja joitain itetehtyjä löysin vielä nytkin. Jotenkin ei ole täksi jouluksi ollut intoa tehdä, ja postilakko vei kai loputkin innot. Vielä on muutama päivä aikaa, etsin kyllä korttipohjat esille, jos sais jostain intoa edes koettaa syntyykö mitään :) Jos ei, niin ostan kaupasta minäkin valmiiksi postimaksetut kortit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakko on varmasti vaikuttanut tekemiseen, kun ei ollut varmuutta kulkeeko posti. Vielä kuitenkin ehtii, jos viitsii ja jaksaa.

   Poista
 10. Kauniita kortteja oletkin tehnyt! Itsellä jää tältä joululta itse tehdyt kortit tekemättä, mutta niitä on kyllä kiva ainakin saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Aina ei tarvitse tehdä samalla lailla, jokainen vuosi on erilainen omine haasteineen.

   Poista
 11. Kivat kortit. Tänä vuonna en ole tehnyt vielä yhtään korttia.
  Juhlavaa ja hyvää itsenäisyyspäivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko. Itsenäisyyspäivä menikin jo, mutta hyvää viikonvaihdetta.

   Poista
 12. Tosi kauniita kortteja! Joskus minäkin askartelen itse, mutta viime vuosina etenkin lähisukulaisille on lähtenyt jouluisesta lasten valokuvasta tehdyt kortit. Kaikkea hyvää viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu. Lasten kuvat joulukortteina ovat todella mainioita. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 13. Todella kauniita. Hyvää ja rauhallista joulua!

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!