26.9.2020

Itsekasvatetut kesäkukat, osa 2

 Jatketaan kesäkukkien parissa, kuten lupailin.

Sain arvontavoittona tsinnian siemeniä ja ajattelin, että nyt on pakko onnistua näiden kanssa. Olen kerran kokeillut ja mönkään meni jostain syystä.      


Melkein kaikki iti ja taisi tulla vain pari menetystä taimivaiheessa.

Hirmu kestäviä kukkia. Taidanpa kasvattaa ensi kesänäkin.

Maljakossa tsinnian kaverina maloppi vai onko malvikki?

Ahkeraliisat ovat kuuluuneet jo monena vuonna valittujen joukkoon. Varjoisalla etuterassilla, ahkeraliisojen kaverina, viihtyvät myös keijunmekot.


Häkkiin laitoin riippalobeliaa vaihteen vuoksi ja näyttää aika kivalle. 
Tämänkin piti olla punertavan kirjavaa...
                     ...muutama lilan sävyinen ja fuksian punainen joukossa.

Yksi eniten kasvattamistani kesäkukista on varmasti maurinkiiltomalva.

Varresta näkee, että olen muistanut liikkua lannoitevesikannun kanssa tiuhaan :DNämä ja keijunmekot jaksaa kukkia vielä täysillä. Saapas nähdä mitä sitä ensi kesälle keksisi, jotain uutta olis kiva kokeilla... ja silti päädyn kuitenkin ainakin osittain näihin samoihin 😄


22 kommenttia:

 1. Tsinniat olivat uusi kokeilu julkisissa istutuksissani tänä kesänä. Se tuotti todella positiivisen yllätyksen jaksaen kukkia aina vain! Ilman muuta näitä kasvatetaan ensi kesänäkin! Keijunmekko on toinen ihan must- kukka. Isoissa ruukuissa kasvessaan se roikkuu näyttävästi kukkkien lakkaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, iloisesti yllätyin niiden kestävyydestä. Ens vuonna uudelleen! Keijunmekkoa mulla on ollut melkein joka vuosi, jos jää väliin, niin harmittaa. Saa nähdä ehtiikö siemenet kypsyä tänä syksynä?

   Poista
 2. Sinun keijunmekkosi ovat aina niin upeita ja näyttäviä. Minä en saa niitä koskaan kunnolla itämään, jos nyt lainkaan. Hienosti kukkivat kaikki ja miksi päätyäkkään muihin kukkijoihin, kun valitsemasi ovat niin kauniita.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Se on jännä tuon itämisen kanssa, monilla tuntuu olevan hankaluuksia. Vaatii kyllä aika huolellista seurantaa kastelun suhteen, kannattaa pitää "silmäin alla". Varmoissa ja hyviksi havaituissa kukissa kannattaa pysyä...ainakin osittain ;)

   Poista
 3. On aivan ihanat kukat. Sulla on taitoa ja hyvät aineet joilla kasvatus onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie :) Ehkä se on se kokemus, joka auttaa ja vaaleanpunainen jauhe ;)

   Poista
 4. Kauniita ja hyvinvoivia kukkasia! Tuota tsinniaa pitäisikin kokeilla, siemenlootassani taitaa olla siemenpussukkakin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gitta. Ehdottomasti kannattaa kokeilla, siementen itävyydestä en tiedä, että kestääkö monta vuotta säilytellä "lootassa", mutta kaupasta saa uusia keväällä.

   Poista
 5. Tsinniat ovat suosikkejani ja kasvatin niitä vuosittain itse keräämistä sienistä. Nyt olen muuttanut kerrostaloon, mutta aion puhua poikani hyväksymään pihallensa tsinnian taimet, jotka kasvatan ensi kevääksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sinulla on parveke käytössä, niin mikä estää kokeilemasta ruukkukasvatusta? Jos ei ole, niin sitten vaan pojan pihalle piristykseksi, luulis kelpaavan ;)

   Poista
 6. Tsinniat o hianoja ja ahkeria kukkijoota - silloonku onnistuuvat. Tänä vuanna kukkiivat, mutta viimmevuanna taisivat mennä mönkähän. Mahtavat keijunmekot! Mulla kukkii muutamalla kukalla ensimmäästä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskohan ollu viime vuonna sitten siemenissä vika, kun en saanu onnistumaan? Keijunmekot viihtyy tuossa terassilla hyvin, tarpeeksi varjoinen paikka. Nyt mietin pitäiskö siirtää auringon puolelle, että siemenet kypsyis.. Kiva että oot innostunut kokeilemaan. Muista kylvää jo tammikuun lopussa, niin ehtivät kukkia :)

   Poista
 7. Tsinniat on ihania kesäkukkia. Kauniit kesäkukat siulla onkin. Miulla ei onnistunu nyt ahkeralissut, itäminen takkus oisko ollu vanhat siemenet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ahkeraliisan siemenet jo useamman vuoden vanhoja. Pitäisköhän nekin uusia, vaikka tiedä häntä kylvänkö ens keväänä niitä.

   Poista
 8. Beautiful flowers ! I love them !
  Greetings

  VastaaPoista
 9. Oi kun kaunista kukka loistoa, mukavaa kun on vielä lämmintä reilusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt saadaan nauttia mukavasta ja ennenkaikkea värikkäästä syksystä! Aina ei ruska ole näin upeeta. Kukatkin jaksaa kukkia vielä jonkin aikaa, jos säät pysyy tällaisina.

   Poista
 10. Kaunista, kaunista! :)

  VastaaPoista
 11. On sulla tosi kauniita kukkia ja ihanan värisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin vanhemmiten olen alkanut tykätä enempi ja enempi voimakkaista väreistä. Esim. pinkkiä en olis nuorena huolinut, nyt oikeastaan lemppari :)

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!