26.6.2021

Ruusuja, uusi pioni ja vähän muutakin

Kempeleen kaunotar on istutettu muutama vuosi sitten ja oikeastaan viime vuonna se alkoi kasvaa kunnolla. Öttiäiset vaivaa ja huonohko kasvupaikka, mutta on jaksanut vääntää monta kukkaa ihasteltavaksi.

.                    .                     .                     .                      .                    .

Olkkala on myös kasvanut tänä vuonna hurjasti ja tekee kovasti kukkia. Tosi herkkiä ja kauniita ja mutta ranskanruusuina lakastuttaa kukkansa tosi nopeasti. Myös tätä vaivaa öttiäiset, kuten lehdistä näkee.


Juhannusmorsian eli morsionruusu ovasi herkän vaaleanpunertavat kukkansa. Tämäkin on yksi lempiruusuistani :)


Yllä vasemassa laidassa näkyykin  Poppius eli Suviruusu
Se nökötti eikä juurikaan kukkinut. Uhkasin hävittää sen, niin jopa seuraavana vuonna tuplasi kokonsa ja kasvaa edelleen ja myös kukkii :)

.               .               .               .               .               .


Louise Bugnet on ehdottomasti kiehtovin pensasruusuni. Lehdistö on terve,  tummanvihreä, erittäin vähäpiikkinen pensas. Suosittelen vahvasti!

Nuppu on punertava, mutta kun kukka avautuu, reunus muuttuu hennon lilaksi 
ja kukka on valkoinen.


          .                .                .                .                .                 .                

Minulla on ilo esitellä pihani uusin kukkiva pioni: tarhapioni "Rubra plena"
 Tämä ostettiin 2018 Kalajoelta, kun ajeltiin sielläpäin, valkoinen 
"Alba plena" ole vielä avannut nuppuaan.


           .                .                  .                  .                 .                  .                   

Talon varjoisammassa päädyssä rönsyää . kiitos sateiden.


Ihan samaa ei voi sanoa näistä mun uusissa kukkalaatikoissa olevista  Lumihiutaleista. Vaikka ihan hyviltä näyttävät ja olen koettanut lannoittaa (enemmän kuin laki sallii 😉 )
kovin hitaasti alkavat kukkia. 

Värit on tosin ihan oikeat: valkoinen, lilahtava ja vaaleanpunainenkin kukka on nähty. Odotan silti kukkaryöppyä ennen lumia 😄


.                   .                    .                    .                     .

Juhannus alkaa olla loppupuolella, mutta laitetaan silti meidän eilisen juhannus vieraan kuva. Vanha herra on näyttäytynyt täällä ennenkin :)

Kaunista keskikesän jatkoa!

21 kommenttia:

 1. Aivan ihania ruusuja! Itsekin perustin keväällä ihka ensimmäisen ruusupenkin ja nyt siinä on täydessä kukoistuksessa suloin Music Box. Näyttää siis lupaavalta, että penkin sijoitus oli kerrankin oikea: aurinkoinen paikka johon tuli ei herkästi osu.
  Hyvää jussin jatkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos TelluHeluna :) Tykkään pensasruusuista, koska niitä ei tarvitse hoitaa ja ne menestyvät yleensä hyvin, kunhan muistaa omalle vyöhykkeelleen sopivat ruusut. Onnea ruusujen kasvatukseen :)

   Poista
 2. Sullon monta hianosti kukkivaa pensasruusua. Voi ku pääsisin nuasta terijoensalavista erohon, nii siihe sais monta pensasruusua. Hyvän färine piooni ja luulen kyllä, että näet hiutaleiren kukkivan enne lumia :) Komia vanha herra :) Hyvää juhannuksen jatkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita ja kuvista puuttu vielä vähintään toinen mokoma ;) Mitään ryhmäruusuja en ala hyysätä, pysyttelen näissä varmoissa pensasruusuissa, jotka ei tartte hoitoa juuri nimeksikään.
   Sanopa muuta! Aikoinaan tuli istutettua terijoensalavaa vähän ympäri pihaa ja nyt tekis mieli päästä niistä eroon tai ainakin osasta. Jo pelekästään valtava lehtien määrä syksyn/keväin edesauttaa mielitekoa, puhumattakaan roskaamisesta: risuja ja isoja kuivia oksia pitkin pihaa joka ainoan isomman tuulenmyräkän jälkeen! Sinä tiedät tämän :D
   Isäntä on entinen metsuri eikä silti halua rueta kaatamaan noita valtavia puita, joutuuko tässä hommata ammattimiehet töihin?

   Poista
 3. Ruususi kukkivat hienosti öttiäisistä huolimatta. Tämä vuosi on ollut myös pioneille hyvä, jos ei sitten vesisade myrskyn kanssa lopettanut paikoitellen kukintaa liian aikaisin.
  Teillä kävikin mieleinen ja komea vanha herra kylässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietyissä ruusuissa näkyvät viihtyvän paremmin kuin toisissa. Joistakin syövät lehdet tosi rumiksi esim. Williamin ruususta. Kaikki kukkii nyt vauhdilla ja etuajassakin, sanoisin.

   Poista
 4. Juhannusmorsian on minustakin todella kaunis!
  Tuo Louise Bugnet pitäisi kyllä hankkia ;)

  VastaaPoista
 5. Hienosti kasvavia ruusuja. Eiköhän lumihiutale heltiä kukkimaan ennen lumia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan näin, hyvällä alulla ovat. Tässä on vielä runsaasti aikaa loppusyksyyn. Se vaan tahtoo noissa omakasvatuksissa olla, kun alkavat kukkia niin myöhään..

   Poista
 6. Nyt on kyllä ruusujen vuosi, vaikka öttiäisiä onkin paljon. Kaunis on myös laikkukirjokanukka täsmälleen oikealla paikallaan. Toki myös liinaharja sen edessä =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuntuu olevan :) Tykkään itsekin että tuo vapaasti kasvava aidanne onnistui aika hyvin. Helmipihlaja löytyy myös tuosta rivistä ja pari purppuraheisiangervoa, eivät ole vielä täydessä lehdessä. Onhan siinä toki muitakin pensaita/puita vielä.

   Poista
 7. Kauniisti kukkivat ruususi. Taisi olla aika tehokas ruohonleikkuri tuo juhannusvieraanne ;) Leppoista kesäkuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoho taittui kyllä hyvin tuon leikkurin hampaissa :)

   Poista
 8. Melkein tuntee ruusun tuoksun, kun kuvia katselee. Hyvä kesä on ollut kasveilla, vaikka valamonruusu ainakin meillä sai kiusakseen melkoisen kirvaryöpyn.

  VastaaPoista
 9. Onpa sinulla paljon kauniita ruusuja. Juhannusmorsion on niin upea. Saat nauttia ihanista kukinnoista ja ihanista ruusun tuoksuista. Mukavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään pensasruusuista :) Yli kaksikymmentä erilaista löytyy tällä hetkellä. Tuoksut ovat kyllä olleet huumaavia. Harmi kuin näin kuumalla kukinta on nopeasti ohi ja ötökät vaivaa.

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!