3.8.2021

Salkoruusut

Heinäkuu meni helteineen ja puutarhuri sairasti nilkaansa melkein koko ajan. Nivelsiteet meni nelisen viikkoa sitten. Avojaloin tasaisella on jo suht hyvä kävellä, mutta ulkona kaikki montut ja pikkusenkaan vietot kohdat on hankalia.

Mutta sitten päivän aiheeseen eli ihaniin salkoruusuihin, jotka kukkivat meillä ihka ensimmäistä kertaa. 


Eka varresta kuoriutui tällainen tumma kaunotar, jonka oikeaa väriä on vaikea saada vangittua. Taustalla heijastuva valo muuttaa väriä valeammaksi.Ja jälleen kerran mietin, miksi ihmeessä en ole kasvattanut näitä aiemmin?
Nyt on tulossa ensi vuodeksi keltaista ja ilmeisesti valkoista Eiliseen vesisateeseen avautui tämä suloisuus. Sade oli niin  tervetullutta!


Arvatkaa onko ollut hankalaa hoitaa pihaa kipeällä nilkalla? Kyllä 😣

Toivottavasti olette voineet paremmin ja kaikkialla on 
satanut edes vähäsen!

18 kommenttia:

 1. Oi, kyllä ne ovat ihania! Tummakukkainen on erityisen hieno. --- Nämäkin ovat haavelistallani eli toivon joskus onnistuvani näitä kasvattamaan.
  Täällä sataa nyt, onneksi ei niin rankasti kuin luvattiin. Voi tätä kesää, ensin on liian kuivaa, sitten tulee melkein tulvimalla vettä ja jossain osaa Suomea on vieläkin metsäpalovaroitus.
  Pikaista paranemista nilkallesi ja hyvää vointia muutenkin! 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat. Tuo tumma on oikeastaan hyvin erikoinen väri ja erittäin vaikea saada kuviin oikeana sävynä. Onnistut varmasti, nämä eivät ole vaikeita. Jotenkin on vaan muka ärsyttävä kasvattaa 2 vuotisia, kun ensin tulee ruusuke ja saa jännittää selviääkö talvesta ja sitten vasta kasvattaa seuraavana kesänä kukkavarren.
   Juu, ei mene nämä luonnonvoimatkaan tasan tässä elämässä. Vettä tuli täälläkin ainakin yhtenä päivänä sellasella voimalla ettei se imeytynyt minnekään vaan valui pitkin pihaa ja teitä minne ennätti mennä.
   Kiitos, nilkka alkaa tuntua paremmalta, ulkona vaan joutuu olla tosi tarkkana vielä.

   Poista
 2. Upeita!
  Minä kylvin tänä vuonna siemeniä, joten jotain tämän kaltaista on toivottavasti tulossa ensi kesänä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat ja yllätyin miten helppoja loppujen lopuksi ovat. Kastella / lannoittaa joutui tänä kesänä kyllä runsaasti, että jaksoivat kukkavanat kasvattaa ja avata. Ensi kesänä nähdään mitä kasvatuksista tulee, niin sinulla, kuin itsellänikin :)

   Poista
 3. Tumma salkoruusu on upean värinen. Olen joskus yrittänyt sitä siemenestä kasvattaa - onnistumatta. Olisi ehkä aika yrittää uudelleen.
  Ihan varmasti kipeällä nilkalla ei tee mieli puutarhahommia aloittaa. Vuosia sitten reväytin nilkan nivelsiteet ja oli kyllä kipeä pitkän aikaa. Koitahan hoitaa jalkaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Minusta nämä itivät hyvin ja selvisivät talvestakin. Toisaalta, siemenet eivät varmasti ole joka kerta yhtä hyviä. Mistä hankit omasi? Minä taisin ostaa fb:n jostain puutarharyhmästä ja ne ainakin toimivat. Nyt olis tulossa vaaleita värejä, saa nähdä miten selviävät. Ovat vieläkin purkeissa, joten olis todella viimeiset hetket saada ne maahan juurtumaan kunnolla ;)

   Poista
 4. Salkoruusut on todella kauniita. Olen kokeillut kasvattaa niitä muutaman kerran. Juurikin tuota syvän burgundinpunaista, ja toisella kertaa kerrottua persikanväristä. Kummastakin pari tainta kukki vielä seuraavanakin vuonna. Sitä seuraava kylvö onnistui, mutta talvehtiminen epäonnistui täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat. Olipas harmillista etteivät menneet talven yli. Samaa pelkäsin minäkin, mutta niin vaan kaikki nousivat :) Ei muuta kuin uudelleen yrittämään.

   Poista
 5. Hienonvärinen tuo tumma salkoruusu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ja harvemmin näkee tuon sävyisiä kukkia muutenkaan. No ehkä Black Barlow akileija on ja värililjan olen nähnyt sekä tulppaanin, mutta siinä taitavat ollakin.

   Poista
 6. Tumman purppuraisia sävyjä on hankala kuvata, mutta ovathan ne upeita. Suodatetaan kameran puutteet mielikuvituksen avulla pois :) Sattuipa nilkkavaiva hankalaan vuodenaikaan. Pari kuukautta myöhemmin kun olisi tullut, niin ei olisi enää ollut puutarhatöitä juurikaan tehtäväksi eikä vielä liukkaita kelejä varottavaksi. Harvoinpa sitä terveysvaivat sattuvat puutarhan kannalta sopivimpaan aikaan. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaiset värit yleensäkin on hankalia kuvata, eikä niistä tahdo saada oikeaa sävyä muokkauksellakaan. No niin sattui, vaan eivätpä ne tapaturmat kysele sopivaa ajankohtaa ;) Kiitti, parempaan päin mennään koko ajan, mutta ei tämä ihan nopiaa parantunut!

   Poista
 7. Paranemista nilkalle! Salkoruusut ovat hienoja, harmi kun taantuvat yleensä parin vuoden jälkeen .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se tästä pikkuhiljaa tokenee. Eikös nämä olekin 2-vuotisia, joten on niille normaalia käytöstä. Kun jaksaa joka vuosi kasvattaa muutaman taimen, niin pitäis pysyä kukassa joka kesä :)

   Poista
 8. Onpa upea tuo tumma salkoruusu. Muutenkin salkoruusut ovat niin kauniita. Paranemista nilkalle ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ovat, mutta yksi kukka ei montaa päivää kestä, se on iso harmi! Kiitos toivotuksesta ja samoin sinulle sinne viikonloppuja.

   Poista
 9. Joko odotat syksyn saapumista ja pimeneviä iltoja? Fiilistelyä kynttilöiden & tunnelmavalojen kanssa? 🤍

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!