19.1.2022

🌱 IDÄTYS KOKEILUJA 🌱

Minua alkaa jo syyhyttää tulevat kylvöjutut. 
Siemenvarastot on kollattu läpi useampaan kertaan, ensimmäiset siemenet ja tarvikkeitakin tilattu netistä :)

Jo viime kesän aikana alkoi kiinnostaa ihanat KELLUKAT, upeita värejä tavallisen oranssin rinnalle. Niinpä tilasin syksyllä fb ryhmistä siemeniä ja pakkohan ne oli  koeidättää :D

JES JES JES
Ihan huoneenlämmössä ovat olleet
Näissä ei vielä näy mitään, mutta siemenet ovat yksilöllisiä ja saattoi 
toisten päälle tulla multaakin enemmän, kuin toisiin. Odottelen vielä....


Lisäksi piti testata itävyyttä muissakin siemenissä:)
Päivänhattu "Toto"
Tummalehtinen puna-keltainen päivänsilmä
Päivänhattu tummanpunaisilla kukilla, pieni alku näkyy...

Erittäin tärkeä työväline: SUURENNUSLASI

Sen kanssa joka aamu kiireesti katsomaan. onko mitään elämää tullut ja ompa tuo kapine nähty päivän päätteeksi myös kädessäni.... 😄

ON TÄMÄ IHANAA !

    Jokos siellä ollaan valmistauduttu kevääseen kuinka intensiivisesti?

14 kommenttia:

 1. Minä tarvitsen nyt juuri tällaisia postauksia💚 Oma kylvöinto ei ole vielä oikein herännyt vaikka pientä innostumista muuten olikin viikonloppuna näkyvissä. Pienen taimitilauksenkin jo tein. Kyllä se tästä taas lähtee hiljalleen kiihtymään👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän tämä tuli ihan sopivaan aikaan😊 Vielä on aikaa hankkia siemeniä.

   Poista
 2. Oi, sinä olet jo aloittanut. 👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran että kokeilin noita kellukoita, kun en ole ennen kasvattanut. Toivotaan että loputkin itää👍🏻🌱

   Poista
 3. Kellukat ovat hienoja kasveja. Toivottavasti kokeilusi onnistuu ja saat puutarhaasi uusia kaunottaria.
  Kylvöinto on herännyt, mutta tämä remonttikaaoksen keskellä eläminen hankaloittaa käytännön toimia. Hyvin ehdin kylvämään, kunhan nyt malttaisin hetken odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä juttu, olin muutama vuosi sitten hävittämässä perinteisen kellukan kyllästymisen takia. Nyt pitää noita uusia sävyjä saada ihan väkisellä :)
   Remonttihössäkässä on vähän hankala toimia, mutta nythän on vielä aikaista. Nämäkin ovat vain muutaman siemenen kokeiluja, varsinaiset kylvöt teen myöhemmin.

   Poista
 4. Ah, hienoa, että olet löytänyt kellukoita kylvettäväksi. Jos olisin nähnyt Mai Tai -kellukan siemeniä myytävänä, olisi ostanut heti. Toivon oikein kovasti onnea näille ja myös tuleville kylvöillesi! Itse olen vasta laittanut muutaman viime vuonna hankitun siemenpussin siemeniä kokeeksi itämään, mutta odotan vielä hieman muiden kanssa. Kutkuttavaa touhua, kun pääsee tarkkailemaan, nouseeko mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa puutarharyhmissä löytyy vaikka mitä mielenkiintoista! Toivottavasti ostamani Mat Tait itävät. Tähän aikaan en normaalisti kylvä muuta kuin keijunmekot ja nekin ovat tulossa. Noita kellukoita oli vaan hauska alkaa testaamaan, kylvän kunnon satsit myöhemmin. On tää yhtä jännää joka vuosi :)

   Poista
 5. Jännee se on vuottoo taimettumista! Toivottavasti onnistuu kylyvöksesi. Viime keväänä kasvatin Tulikellukka 'Red Dragon' hyvin onnistu, kukkia ei vielä nähty, vaan jospa tänäkesänä. Monta sorttii oot jo laittanu kasvamaan!

  VastaaPoista
 6. Tällaiset postaukset piristävät näin pimeänä tammikuun päivänä. 😊
  Viime vuosina olen esikasvattanut tosi vähän. Meillä ei ole oikein hyviä paikkoja pikkutaimille. Viime keväänä kyllä krassit parvekelaatikoihin ikkunoille onnistuivat niin hyvin, että ehkä kokeilen tänäkin vuonna jotain. Kellukat ovat suloisia kukkia.
  Kiitos karhukommentistasi eilen! Me olemme pitkään haaveilleet Suurpetokeskuksessa käynnistä. Jokohan se tänä vuonna onnistuisi...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kellukat ovat mun lemppareita puutarhassa. En olekaan älynnyt kerätä niistä siemeniä talteen, mulla olisi varmaan ristetymiä sillä puutarhasta löytyy montaa eri lajiketta. Vielä on kylvöjen aloitus tekemättä mutta siemenvarastot kävin jo läpi.

  VastaaPoista
 8. Sinullahan on vauhti päällä! Ja siemenillä myös kun jo taimia pukkaavat. Isot tsempit pienille kellukantaimille! Minä vielä yritän hetken pidätellä kylvöinnostusta. Tai no, kylvinhän minä jo ajat sitten viimevuotisia hopeaputouksen siemeniä mutta ne eivät ole lähteneet vielä itämään. Hankikylvötkin on tehty, mutta niitäkään ei lasketa vai kuinka? ;) Homma kyllä vaikeutuu päivä päivältä kun blogeissa alkaa näkyä enemmän pikkuruisia taimivauvoja.
  Itämisen ihmeitä viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 9. Ihanaa siellä on jo aloitettu. Minä idätin pari vuotta sitten punaista kellukkaa ei ole vielä kukkinut mutta toivottavasti tänä kesänä. Sitä oranssia minulla on myös jonkinmoinen rivi. Onnea vaan idätyksille.

  VastaaPoista
 10. Kiitos tästä vinkistä. Minulla on muutama tulikellukka, mutta en ole hoksannut niistä ottaa siemeniä talteen vaan olen lisännyt määrää ostamillani taimilla. Ja tosiaan - kellukkalajejahan on melkoinen määrä, joten täytyykin tutustua niihin.

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!