29.5.2022

Tulppaanit ja narsissit

Minulla on ollut pitkään epäily sipulikukkien menestymisesta meidän pihalla. Olen joskus ostanut tulpaanin sipuleita ja parhaimmat kukkivat kerran, seuraavana vuonna nousi muutama lehti. Suurimmaksi osaksi tekivät lehtiä, mutta eivät kukkineet. Kyllästyin yrittämään!!

Muutama vuosi sitten ajattelin kokeilla vielä kerran tulppaaneja ja ostin muutaman pussin syksyn loppualesta. 

Istutin ne tyystin eri paikkaan kuin mitä aiemmat. Yllätyin kun keväällä nousivat ja kukkivat. Nyt ovat kukkineet ilokseni 3 kevättä runsastuen vuosi vuodelta. Paikka on matala kohopenkki, aurinkoinen ja kuivahko.

Mount Tacoma

Candela

Suunnittelen jo näille seuraksi pinkkejä tai oransseja :)

Penkki täyttyy kesäksi erilaisista perennoista, mutta ehkä saisi ujutettua muutaman sipulin vielä tuonne.


Narsissit ovat olleet yhtä epäsuosiossa mielessäni, olen ostanut pussillisen näitä torvinarsisseja joskus kauan sitten ja ne on kukkineet vaihtelevasti. En ole oikein edes noteerannut niitä, kunnes olen lukenut niiden hyvistä ominaisuuksista ja  tietysti olen nähnyt mainoksia uusista lajikkeista ja ihaillut kuvia teidän blogeissa:)


Tulppaaneista innostuneena päätin satsata myös uusiin narsisseihin. Olin lukenut niiden kestävyydestä ja miten myyrät ym. jättää ne rauhaan, vaikkei myyriä olekaan ollut riesaksi asti. Silmäni avautuivat näille kaunottarille. Pink Wonder

Kukka muuttuu vanhetessaan persikan sävyiseksi.
 
Noita löytyy useampi rypäs ja useammasta paikasta. Tykkään näistä kovasti.


Kerrottu ihanuus on nimeltään Texas

Näin sitä ihminen muuttaa mieltään tai ehkä paremminkin tajuaa jotain. Varmasti iso vaikutus on myös ihanilla blogipostauksilla ja olen huomannut miten mukavia kevätkukkaset ovat.
Valitettavasti kaikki pienet ihanuudet eivät sovi meidän pihalle. En pysty niitä ihailemaan, saatikka kuvaamaan selän takia. Jopa näiden kuvaaminen tuotti vaikeuksia ja siksi monet kuvat ovat epätarkkoja.

Siksi nautin suuresti kun saan katsoa niitä täältä ruudun kautta :)


24 kommenttia:

 1. Blogeista saa tosiaan valtavan paljon ideoita. Ihanaa, että löysit narsissit, niitä on niin paljon monenlaisia, että jos ei tykkää perusnarsissista, niin muutakin löytyy! Melkein voisi sanoa, että ihminen, joka ei tykkää narsisseista, ei vain ole vielä löytänyt sitä omaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu! Minäkin olen iloinen että löysin narsissit :)

   Poista
 2. Suloisia! Löysin viime syksynä tulppaanin, joka alkuun on vaalean keltainen, muuttuu sitten punakeltaiseksi ja on lopulta oranssi. Ehdottomasti syksyllä saatava sitä lisää.

  VastaaPoista
 3. Kauniita narsisseja! Ehkäpä hankin tuollaisia itseki tästä postauksestasi innostuneena, vaikka tulppaanit ovatkin lempikukkiani keväisin.

  VastaaPoista
 4. Ovat ne kyllä kauniita 🤍 Itselläni on samanlainen kokemus tulppaaneista, kuin sinulla aiemmin. Moneen vuoteen en kovin montaa tulppaania ole istuttanut, kun vanhoista kasvaa vain muutama lehti. Pitkästä aikaa viime syksynä istutin paria erilaista tulppaania. Ne kasvavat hienosti ja näkyy niissä nuputkin olevat, joten toivottavasti tänä keväänä saadaan kukkiakin :)
  Minä tykkään kovasti katsella näitä upeita kuvia, mitä täällä sinun ja monen muunkin kauniissa blogissa näkee. Ehdottomasti helpompi katsella kuvista kuin tuolla pihalla kyykkien ;)
  Kaunista alkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertaistukea, hyvä kuulla :) Olin jo ihan epätoivoinen miksei mikään onnistu! Kyllä näistä blogeista on paljon iloa :) Kiitos sinulle :)

   Poista
 5. Narsissit ovat ihania, mutta jostain syystä en saa niitä kasvamaan omalla pihallani, katoavat ennemmin kuin lisääntyvät. Mutta ei kaikkea voi saadakaan mahtumaan omalle pihalleen, joten on mukavaa, kun blogeissa vilisee toinen toistaan kauniimpia kasveja myös muiden ihailtaviksi! Pink Wonder on todella kaunis narsissi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini valittaa ihan samaa, ei menesty narsissit hänelläkään. Oletko kokeillut vaihtaa ihan eri paikkaan?

   Poista
 6. Tosi kiva, että nämä tulppaanit ovat kukkineet kolmena keväänä, minäkin ostan pääasiassa varmoja kukkijoita, jotta iloa olisi enemmän kuin yhden kevään verran.
  Minäkin olen uudelleen löytänyt narsissit ja pidän niistä valtavan paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kokemus, kun kukkivat useana vuonna. Ei kyllä ollut hajuakaan näiden monivuotisuudesta, kun ostin. Taisivat maksaa 1€/ pussi myöhään syksyllä. Kiva kun olet myös löytänyt narsissit :)

   Poista
 7. Voi että on komeita tulppaaneita ja narsisseja. Mulla ei tulppaanit menesty, myyrät taitavat syödä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile narsisseja, jos ei teillä jo ole. Niitä myyrät tietääkseni karttavat.

   Poista
 8. Pink Wonder on ihana. Tykkään tosi paljon narsisseista mutta eivät oikein viihdy meillä, paremmin saan tulppaanit viihtymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) On tämä jännä juttu, toisilla ei menesty tulppaanit, toisilla ei narsissit. Johtunee maaperästä varmaan jotenkin.

   Poista
 9. Kiitos ihanasta kevätpostauksesta! Monenlaiset keltaisen ja valkoisen yhdistelmät ihastuttavat, ja varmasti oranssi tai pinkki sopisi hyvin seuraksi.
  Minä olen tainnut istutella sipulikukkani vähän liian metsäisiin kohtiin, ajatellen että ne näyttäisivät niin kivoilta puiden alla. :) Aion kyllä vielä kokeilla kasvitieteellisiä tulppaaneja.
  Valoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara :) Tulppaanit tuntuvat viihtyvän auringossa ja suhteellisen kuivassa ?! Ainakin nuo kasvaa noin. Täytyy paneutua noihin tulppaaneihinkin joskus paremmin, olen sivuuttanut ne ajatuksella etteivät viihdy täällä. Samoin sinne kauniita kesäkuun päiviä!

   Poista
 10. Toinen toistaan kauniimpia ovat! 'Pink Wonder' on erityisen nätti. Pitää laittaa lajike mieleen, sillä syksyllä taitaa olla taas narsissien vuoro päätyä kaupan hyllyltä ostoskoriin. Tulppaaneita ja hyasintteja ei ainakaan kun näyttävät vesimyyrälle maistuvan niin hyvin.
  Kiva, että löysit pihaltasi paikan, jossa tulppaanit viihtyvät. Niille taitaakin olla erityisen hyvin mieleen kesäisin kuiva paikka. Aurinkoista ihan pian alkavaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pink Wonder yllätti, näyttää luonnossa vielä kauniimmalta, kuin mitä paketin päällä olevassa kuvassa. Minäkin kerään nimilistaa kaikista ihanista kasveista, mitä täällä blogeissa näkee. Jos sattus joskus kohdalle kaupoissa ;) Auringossa ja kohopenkissä ovat, siinä näyttävät viihtyvän. Samoin sinne mukavaa kesäkuun jatkoa :)

   Poista
 11. Kertakaikkisen ihana kevätpostaus. Kyllä ne vaan ovat niin kauniita. Pind Wonder on todella upea. Ihanaa kesän alkua sinulle!

  VastaaPoista
 12. Sekä tulppaanit että narsissit ovat ihania kevät- ja kesäkukkijoita! Meillä narsissit pärjäävät paremmin, mutta on tulppaaneillekin löytynyt muutama paikka, jossa viihtyvät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, samaa mieltä! Hyvä että löysit sopivan paikan niille, ehkä minullakin oli vaan vääränlainen paikka aluksi. Mukavaa kesäkuun jatkoa!

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!