4.10.2023

Virkattu kilpikonna muistipeli

Pinterestin ihmeellisestä maailmasta löytyy vaikka mitä kivaa. 

Tämä idea alkoi kiinnostaa siinä määrin, että oli pakko toteuttaa se nuorimman lapsenlapsen 2v. lahjaksi. Jotain ohjeita löysin, mutta osan sovelsin itse.  En ole jäärin hyvä käsitöissä, eikä tekeleitä olisi ehkä viisasta esitellä, mutta ajatus on tärkein.


Tein sarjatyönä aina osat kerrallaan. Pohjat, päät ja kilpiosat. Alussa kokosin yhden malliksi, halusin nähdä miltä näyttää valmiina. Kokoaminen oli myös yllättävän aikaa vievää. Piti saada osat kunnolla kiinni etteivät irtoa rajussakaan leikissä. Siksi en käyttänyt helmiä tai vastaavia silminä vaan tein ne langasta.


Keskustan väriympyröihin löytyi vaivatta langat omista jäämistöistä :)

Ruskea lanka oli hieman liian paksua ja inhottavasti säikeet irtaantuivat, mutta oman pitäjän kaupasta ei löytynyt muuta sopivaa väriä. Muut ovat puuvilla lankaa, mutta vihreä on sekoitelankaa.Emon pään kanssa oli vähän haasteita. Ensin tein liian pienen ja tästä lopullisesta tuli hieman liian iso, mutta en enää jaksanut alkaa purkamaan. Ilmeen muotoilussa oli myös haasteita, mutta tällainen siitä tuli.Emon takaosaan on jätetty aukko, jonka voi sulkea napin avulla. Poikaset voi kerätä emon sisälle kun niitä ei käytetä. Näin ne pysyvät tallessa.


Poikasilla voi leikkiä ihan muuten vaan. Synttäreillä sankari piti pikkuisia molemmissa kädessään ja paijasi poskia vasten :) Voi miten sööttiä

Kivaa tässä on myös se, että toimii samalla muistipelinä. Pikkuisten kilppareiden vatsanpohjiin on tehty kahdet saman väriset täplät, näin syntyy parit. Olisin tehnyt useammat parit mutta peruslangat loppuivat kesken.


"Tulkaa kaikki tänne mamin luo"


Oliko tämä sinulle tuttu idea?

18 kommenttia:

 1. Oi hyvänen aika kuinka hauska idea!! Ja toteutuksesi on moitteeton. Konnaäidin ilme on aivan loistavan kilpikonnamainen. ❤
  En ollut koskaan nähnyt tällaisia ja postaustasi lukiessani mietin, että kuinka ihmeessä tämä on muistipeli. 😁 Onhan se ja hauska onkin.
  Myöhästyneet synttärionnittelut kaksivuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska oli minustakin ja yllätyksiä täynnä :) Kiitos Sara kauniista sanoistasi. Välitän onnittelut, kun hän tulee parin viikon päästä taas mummulaan viikon reissulle äitinsä kanssa :)

   Poista
 2. Tosi suloinen idea ja minusta sinä onnistuit toteutuksessa varsin mallikkaasti. Mamin ilme on oikein lempeä.
  Toinen tyttäreni on virkannut kaikille sisarustensa lapsille erilaisista eläimistä kootut "ketjut" välissä olevine palloinen rattaisiin tai pinnasänkyyn kiinnitettäväksi. Lisäksi hän on tehnyt monenlaisia eläinhahmoja jokaiselle leikkeihin. Ne ovat hurjan söpöjä ja lapset ovat tykänneet kovasti. Olen sivusta seurannut ihaillen tyttären taitoja ja kekseliäisyyttä. Itse tehdyissä lahjoissa on sitä jotakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi :) Itsetehdyt jutut ovat parhaita, ne ajatuksella tehty juuri hänelle. Kuulostaa kivoille jutuille, mitä tyttäresi on tehnyt.

   Poista
 3. Oi, miten ihana muistipeli <3 On varmasti mieluinen myös muutoinkin leikeissä. Onnittelut synttärisankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja :) Onneks löysin kommenttisi, se oli mennyt roskapostiksi. Tosi kurjaa, kun jotkut menee sinne suoraan, täytyy vaan muistaa säännöllisesti käydä kurkkimassa.

   Poista
 4. Idea ei ole tuttu kuin pelikorteista . Tämä sinun versioisi on vallan mainio ja se että pionokaiset on emon / äidin sisällä on varmasti lapsista kiehtova ajatus .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en kuitenkaan keksinyt, kopsasin vaan idean muilta :) Kiitos kommentistasi.

   Poista
 5. Saipa pikkuinen ihanan syntymäpäivälahjan!

  VastaaPoista
 6. Kertakaikkisen I-H-A-N-A.....ihan huippu idea!!
  Muistipelin lisäksi mikä leikkiin ideoija....
  Ihana blogi sinulle muutoinkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Repolainen :) Kävin kurkkimassa sinun upeita ruokakuvia!

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!