18.12.2011

6 yötä jouluun

Koti näyttää siltä, miltä yleensäkin aina ennen joulua; sotkuiselta! Mutta ei hätää, joulu tulee kuitenkin, siivosi sitten vähän tai paljon.
Mikään ei suju yhtään paremmin tai välttämättä huonommin ainakaan  siivouksen takia.
Joulu löytyy ihan muista asioista kuin kiiltävästä komerosta, sen olen oppinut viime vuosina. Toisaalta aika vapauttava tunne ja kehtaan ääneen sanoa etten stressaa enää jouluvalmisteluilla.

Toki, onhan se jokaisen oma asia, millä se joulumieli tulee, jos haluaa hikipäässä puunata joka nurkan ja olla puolikuollut väsymyksestä ja äkäampiaisen pistämä, niin siitä vaan. Minua taitaa vaivata enempi laiskamato:)
Toisaalta, kaikki paineet meille naisille luodaan yleensä ulkoapäin. Lehdet, tv  ja mainokset pursuavat kaiken maailman leivonta-, askartelu-, käsityö-, siivous-, ym. ohjetta. Niiden ristipaineessa voi tulla helposti tunne, etten ole tarpeeksi hyvä äiti tai vaimo, ellen tee jotain noista, mieluiten tietysti vähän kaikkea. Toivon jokaiselle viisautta tehdä omanlaisensa joulu, olipa se ostolaatikoiden ja -pipareiden makuinen tai itsetehty, ilman paineita. Ellei ole aikaa, mahdollisutta tai voimavaroja, osta valmista ilman tunnontuskia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!