15.12.2011

Värimaailmasta

Satuin löytämään lehtilokerikosta hyvän ja vähälle lukemiselle jääneen puutarhalehden numeron. 

Pari mahtavaa pihaa oli esittelyssä ja lehti sisälsi muutenkin kiinnostavaa ja hyödyllistä luettavaa. 
Toisaalta tuli taas jollain lailla surumieli, kun tietää, ettei itse enää kykene tekemään ja toteuttamaan uusia unelmiaan ja haaveitaan pihan suhteen. 

Mietin joskus, että mitä vastaisi, jos kysyttäisiin minkä tyylisuunnan piha on mieluisin ja mitä omani edustaa. 
Tykkään kyllä enemmän selkeistä ryhmistä ja hyvin reunustetuista penkeistä, mutta ihan liian säntillistä ei saa olla. Gottage garden on joissakin tapauksissa myös suht. ok, mutta en ehkä kuitenkaan kallistuis täysin sen kannalle. 
Välillä kyllä tuntuu, että omalla pihalla vallitsee vain pelkästään sekasotkua ja kaikki on missä sattuu.

Kukkien värimaailma on kiehtova ja se, miten niitä yhdistetään. Joskus näkee kuvia tai esittelyitä pihoista, parvekkeista tai viherhuoneista, jotka ovat pelkästään valko-vihreitä. Liian kliinistä minun makuuni. 
Jotkut taas eivät pidä keltaisista kukista lainkaan ja karttavat niitä viimeiseen asti pihallaan. Kuitenkin aika moni kevään ja vastaavasti syksyn kukkijoista ovat nimenomaan keltaisia. 

Pidän ehkä kuitenkin eniten harmonisesta värien yhdistämisestä, vaikka aina se ei toteudu omallakaan pihalla yrityksistä huolimatta. Olen yrittänyt luoda penkkejä tiettyihin väreihin pohjautuen, kuten sinipuna- lila-sininen sekä lila-vaaleanpuna-valkoinen yhdistelmän ja vähän siltä väliltäkin. 
Puolivarjon penkissä on kelta-vihreä-valko-oranssi väritys.

Oranssin, keltaisen ja kirkkaan punaisen sävyt sopivat mielestäni keskenään mainiosti yhteen. 
Vastaväreilläkin on hauska leikitellä ja keväällä syntyy väkiselläkin näitä yhdistelmiä, kun kultatyräkki ja laukat kukkivat samaan aikaan, samoin sammalleimu ja mätäsleimu. 

En osaa sanoa mikä väriyhdistelmä olisi eniten mieleen, ehkä aina se joka on sillä hetkellä näyttävin ja parhaillaan kukassa.

Vähiten löytyy ehkä kirkkaansinistä. Raunioyrtti / Rohtoraunioyrtti ja Kevätkaihonkukka lienevät ainoat tämän värin edustajat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!