3.3.2013

Huonekasvit

Muutamia huonekasvejakin löytyy, vaikka en ole yhtään panostanut niihin. 
Kaikki ovat helppoja, allergiaystävällisiä ja kestävät suihkutuksen.
Anopinkielet ja -korvat ovat ihania ja helppoja, kun muistaa antaa vettä harvakseltaan.
         Näyttävät viihtyvän, koska tekevät jälkikasvua.Kultaköynnöstä minulla on ollut aina. 
Sitä on helppo lisätä latvapistokkaista. 

 Se on monikäyttöinen huonekasvi, sen voi laittaa amppeliin, kiertämään pitkin seiniä tai kuten kuvassa: se on laitettu tukea vasten nousemaan ylöspäin


Reunustraakkipuita on muutama, tässä suurin, joka hipoo kohta kattoa. Olen kerran leikannut kasvin kylmästi poikki ja se lähti kasvamaan uudelleen.

Rönsyliljasta otan rönsyjä juurtumaan veteen ja kasvatan niistä uuden kasvin siinä vaiheessa, kun emokasvi alkaa olla kurjan näköinen. 
Rönsyt on sitkeitä sissejä, kerran ne unohtuivat viikoiksi lasiin, lisäilin vaan vettä ja lasin pohja peittyi juurista, ennen kuin istutin ne, mutta hyvin lähtivät kasvuun.


Posliinikukka eli Hoya, tarkempaa nimeä en muista tälle. Ei ole vielä kukkinut, kasvattanut vasta lehtiä. Sain tämän pistokkaana, jossa oli yksi lehtipari.
Santpaulia Sweet Amy Sue

Tuuttiananas Kukka kesti kauniina pitkään, kunnes lakastui. Lopulta koko kasvi nuupahti ilmeisesti epäonnistuneen hoidon takia ;)


9 kommenttia:

 1. Hienoja huonekasveja ja nuo kaikki ovat tosi kiitollisia kasvatettavia. Minullakin on tuo reunustrakkipuu ja olen pari kertaa joutunut katkaisemaan sen latvoja. Latvat olen tökännyt kalluksen muodostumisen jälkeen multaan ja hyvin ovat lähteneet kasvamaan.
  Sunnuntain jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin sinulle ja kiva kun poikkesit!
  Helppoja pitää sisäkasvien olla ja talvella varsinki. Jaksaa sitten kesällä paremmin satsata noiden pihan kasvien hoitoon.

  VastaaPoista
 3. Blogissani on ollut jo pitkään tunnustus sinulle.
  Käyhän noutamassa. Löydät sen helmikuun 11 päivän bostauksestani TUNNUSTUS.

  VastaaPoista
 4. Kruunu Vuokko, en pääse blogiisi! En tiedä syytä..

  VastaaPoista
 5. Hienoja huonekasveja on sinulla,kultaköynös on minun suosikki:)

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvän näköisiä viherkasveja.
  Miulla on jo neljä vuotta ollut itse kasvatettu runkoverenpisara, juuri nostin sen valoon, leikkasin ja jo tulee uusia versoja.

  Kiitos kun liityit lukijoihini.

  VastaaPoista
 7. Vaude sinä oot saanu tuon kultaköynöksen hyvin hoidettuu,minulta kuoleentui pois,en tiiä,mikä sille tuli:(,minulla on noita rönsyliljoja ja anopinkielikin,näytttää olevan tyytyväinen elämäänsä,kun on kasvaa hujauttanutn isoksi,ja pikkusia alkuja juuresta tulloo..

  VastaaPoista
 8. Tansku, olisitko ehkä kastellu liikaa? Mulla saattaa kultaköynnös olla pitkään lähes kuivana. Joskus lehdet oikeen lurpottaa, kun niin kuiva.
  Toinen syy voisi olla mullan loppuminen (juuret on paljaina purkissa) tai "vanhentuminen". Ne tuli mieleen, muutenhan se on kestävä ja helppo kasvi.

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!