22.4.2013

"Taimiosastolla"

Välillä tuntuu että taimet vaan olla jurottaa eivätkä kasva mihinkään. Hyvä kun eivät takapakkia ota sentään. Jotain muutoksia sentään on tapahtunut, ainakin nämä Isokirjopeipit on nyt lähteneet parempaan kasvuun, kun saivat omat purkit.


Hätänen kun on, niin kaikkea pitää kokeilla! Kylvin jo kosmoksia ja ne iti tosi nopeaa. Nämä on koulittu niin syvälle, kuin uskalsin eli ainakin puolet varresta on mullan alla. Eivät ottaneet nokkiinsa.


Saapa nähdä milloin kukkivat, luin että kosmokset vaatii pimenevät yöt kukkiakseen, eli taitaa kuitenkin mennä lopulle kesää kukkien kanssa. No siemeniä jäi vielä uusintakylvöön myöhemmälle kevättä. 


Timjamia koulittuna. Ekaa kertaa kasvattelen, joten ei hajuakaan miten olis pitäny toimia. Näkeepä sitten miten toimi tuppaina kouliminen. 

Tomaatit on hengissä, mutta muuta en osaa niistäkään sanoa. Jos noista saadaan jotain syötävää, niin plussalle jäädään :)


7 kommenttia:

 1. Mulla myös tuntuu että taimet eivät kasva paljonkaan tai ainakin hyvin hitaasti. Tomaatit ovat samaa kokoluokkaa kuin sinulla. Olen kylvänyt myös kosmosta ja laitoin myös suurinpiirein puolet maan alle.
  Kyllä nuo tomaatit ehtivät tuottaa satoa. Jos eivät kaikki ehdi punaisiksi niin vihreät kyllä kypsyvät sisätiloissa pimeässä laatikossa punaisiksi.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kuulla että muut ovat menossa samassa vaiheessa. Joskus vaan meinaa epätoivo vallata mielen, mutta kyllä se yleensä siitä iloksi muuttuu....
  Kasvatus intoa sinnekin:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä sinun taimet viellä hyvin kerkiää,ei huolta niistä.Minulla ei ole ollut koskaan kosmoskukkaa
  kivaa seurata sinun kosmosta kuinka se kukkii,ja kasvaa ,niin laitan sitten ensi vuonna minäkiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmos on ihanaa ja nyt saa upeita värejä.
   Viime kesänä kylvin suoraan isoihin 5-6 litran taimipurkkeihin ja nostelin kukkivia kosmoksia aina sinne minne huvitti tai näytti hyvälle. Suosittelen lämpimästi.

   Poista
 4. Kosmokset tosiaan kukkii vasta elokuun puolella. Mie saan naapurilta tomatin taimet, ne kuulemma kukkii jo, hän kylvik ne jo helmikuussa:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ei ole kukista tietoakaan, mutta mulla ei tosiaan ole lisävaloja koskaan ollu kasvatuksissa. Siksi ei kannata aloittaa kovin aikaisin, tulee vaan hontelot ja venyneet taimet.
   Luin kyllä että tomaatit voi istuttaa vaikka lappeelleen, lähtee tekemään juuria varteenkin. Eli ne ylipitkät ei sittenkään menis hukkaan...

   Poista
 5. Mulla tosiaan kasvaa hyvin nuo Biolanin multaan istutetut taimet,mutta Kekkilän taimimultaan kylvetyt ovat aikamoisia räyskiä :/

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!