30.7.2015

Pari uutta ruusua aukesi

Piti tulla teille näyttämään kahta uutta kukkivaa ruusua. Kanadalainen pensasruusu R. rugosa "Jens Munk" on tämän kesän ostos Blomqvistilta, omajuurinen pitäisi olla.

Tehtiin oma alue pensasruusuille ja päällystettiin se kokonaan mansikkamuovilla ja katettiin kivituhkalla. Isäntä oli mukana suunnittelemassa, piti saada yhtenäinen alue, joka helpottaa ruohonleikkuuta! Sopi mulle oikein hyvin.
Tämä suloisuus on myös kanadalainen pensasruusu R. "Prairie Joy". Pitäisi menestyä V asti ja olla terve ja kestää hyvin talvi. Toivotaan näin olevan :)
Lastenlapset ovat olleet täällä meidän kans ja tänään tehtiin pihahommia yhdessä. Mummu katkoi kukkavarsia ja lapset kantoivat niitä kilpaa kottareihin. Tässä ihastellaan hiekkaleikkien lomassa pehmoista Jänönhännän kukintaa, jonkin sortin heinää se on. 
Näytti pitkään pelkältä juolaskasalta purkissa... heh heh, mutta sinnikkäästi annoin kasvaa, kun siemenet kerran olin varta vasten ostanu. Jää nähtäväksi kylvänkö loppuja siemeniä koskaan.
On se muistanu taas sataakin, totta kai. Muuten olis ihan kumma olo, ellei vesi lotisis ränneistä :D
Nähdään taas t: Maatuska





11 kommenttia:

 1. suloisen värisiä ruusuja!

  VastaaPoista
 2. Ihastuttavat ruusut!

  VastaaPoista
 3. Kauniit ruusut, täällä ei kyllä tänään satanut:)

  VastaaPoista
 4. Sinulla on kauniita ruusuja. Mekin teimme pensasruusuille uuden, oman alueen, ensi kesänä nähdään millaiseksi alue muotoutuu. Meillä on ollut aurinkoinen päivä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Upeita ruusukuvia <3 Meillä oli tänään kovin harvinaislaatuinen päivä kun ei satanut. Ruusuista viikonloppua sinulle, toivotaan poutasäätä !

  VastaaPoista
 6. Ruusualue on tosi hyvä idea. Jos olisi iso tontti, tekisin sellaisen itsekin.
  Mukavaa, että otit lapset mukaan puutarhahommiin. Miten muuten oppisi, kuin tekemällä. Ja lapset tykkäävät, kun saavat omia tehtäviä.

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo Prairie Joy!.

  VastaaPoista
 8. Tuollaisen jänönhännän minäkin haluaisin! Ihana tuo toinen ruusu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemeniä saa tilattua ;) Kaunis on ruusu, pakko myöntää.

   Poista
 9. Kauniita ruusuja, varsinkin Prairie Joy on söpö! Jaksavat kukkia sateista huolimatta :)

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!