27.7.2015

Alennusmyynnissä

Viime viikolla käytiin miehen kanssa vähän ajelulla ja kas kummaa, matkamme suuntautui jossain vaiheessa taimimyymäläänkin. Kävimme tutustumassa pintapuolisesti Särkän perennataimistoon. Tähtäimessä oli muutama uusi pensasruusu ja löytyikin kaksi kivaa ruusua, joista mieheni valitsi toisen, hänen valintansa oli kuvassa oleva Robustanruusu. Sanoisin, että hieno valinta. Toinen ruusu oli tarhakurtturuusu "Sofia"
Minä pidin pääni kylmänä, enkä kiertänyt perennalavoja juuri nimeksikään. Itseni tuntien emme olisi selvinneet niin vähillä ostoilla, mitä nyt teimme. Ostin "vain" purppurapikkusydämen , "Rozanne" kurjenpolven ja "Pink Domino" tarhatulikukan. Lehtipuut olivat tarjouksessa, ostimme hauskan punakoivun.


Honkkarin alennusmyynnistä löysin Laura Ashleyn  upean obeliskin -60 % alesta. 
Normaalihinnalla olisi jäänyt pelkäksi haaveeksi.
Istutimme kuvan oton jälkeen Viticella kärhön tuonne tuen sisälle. Tämä on uusi tai oikeastaan uusittu alue, tästä kohdalta piti hävittää kivimuuri, kun tytön koira karkasi siitä yli. Oikealla on pari uutta pionia, toinen niitä avasi tänään kukkansa. 
Kortin mukaan on kiinanpioni "Zhong Sheng Fen", mutta kukka on kortissa vaalea! No ei haittaa.

Tämä on kortin mukaan "Xuan Li Duo Cai"
Aina on olemassa mahdollisuus, kun katsotaan ostohetkellä kasvien tietokortteja, etteivät ne menekään enää oikeaan purkkiin takaisin. Jotkut ostajat eivät välttämättä taida (valitettavasti) edes vaivatua laittamaan niitä oikeille paikoille takaisin, tai eivät muista mistä purkista kortin nappasivat, mikä on kurjaa. Näin helposti ne sekoittuvat ja monesti olen kuullut pionin olleen jotain ihan muuta, kuin mitä osti. Johtuneeko juuri tuosta.
Harjaneilikat on kukkineet todella upeina, väreinä useampaa punaista. Ja jälleen kerran, sävyjä ei saa oikeina kuviin, en ala. Lähes mustanpunaisesta ei sitten näköjään tullut otettua kuvaa, se on aika mykistävän värinen.

Sammarit ovat pettämättömiä, "Disco Red" on ollut jo monena kesänä luottokukkija. 
Vanillat  vasta aloittelevat kukintaansa.
Tämän kesän kokeiluna "Legion of Honor"
Palava rakkaus sekä muut keltaiset ja oranssin punaiset aloittelevat ympyräpenkissä.


Olemme pähkäilleet monen muun lailla tätä kuluvaa kesää ja eritoten sen ihmeellistä säätä. Täällä ei valehtelematta ole ollut kahta peräkkäistä päivää satamatta (jossain välissä päivää) ja hellepäiviä on ollut tasan kaksi! Jossain päin Suomea on ollut taatusti parempiakin kelejä, mutta toivottavasti ei kovin paljon huonompia.

Meillä on ilo ja kunnia hoitaa lapsenlapsia (kohta 6v ja 3 v.) kolmena päivänä tällä viikolla. Suunnitelmia on tehty ja sääennusteita katsottu tarkkaan :) Reissuista ehkä lisää myöhemmin...

Ihanaa viikkoa myös teille!

14 kommenttia:

 1. Hienoja ostoksia, itse en ole koskaan vielä päässyt Särkälle, toivottavasti joskus pääsen.
  Kesäkukkasi näyttävät oikein hyvinvoivilta, sateisista keleistä huolimatta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna:) Toivotaan että pääset käymään, minäkin voisin tehdä uuden reissun...joskus.
   Kesäkukat on tänä kesänä olleet aika huonossa hapessa, siis itsekasvatetut.

   Poista
 2. Kerran oon ollu Särkällä. Ohikulukumatkalla sain isännän pysähtymähän hetkeksi. Hiano kärhötelines, oikee kunno löytö :) On täälä ollu sateettomia päiviä muutama enemmä, vaa muutama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika:) Näillä mennään tänä kesänä.

   Poista
 3. Ihana tuo ruusu.
  Oi noita siun harjaneilikoita, kumpa niistä siun laittamista siemenistä miullakin olis muutaman vuoden päästä yhtä mahtavat neilikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kosotäti:) Eiköhän niistä jotain mahda kasvaa, punasen sävyjä tosiaan pitäisi olla. Värit on sitten arpapeliä. Nuo sattuu olemaan mun mieluisia värejä nyt. Joskus ollu eri pussista kylvettyjä vaaleeta pinkkiä ja lilaa, mutta nuo on komiampia.

   Poista
 4. Upea ruusu! Nuo obeliskit ovat niin kauniita. Täälläpäin ei ole yhtään Honkkaria.. Mrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu:) Näinkö on tosiaan , ettei siellä päin ole Honkkaria. Luulin että liikkeitä löytyy ympäri Suomea.

   Poista
 5. Hyvät ostokset olet Särkältä tehnyt. Mekin ollaan menossa sinne vihdoinkin ensi viikolla. Toivottavasti löytyisi jotain mukavaa kotiintuomisia.
  Aivan hurmaava on tuo obeliski!

  VastaaPoista
 6. Oletpa tehnyt hienoja löytöjä! Upean värinen ruusu, ja tuo obeliski on tosi kaunis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Konnadonna! Sain vinkkiä tuon obeliskin ostoon, ehkä olis muuten menny ohi.

   Poista
 7. hienoja hankintoja!

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!